Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Netia dla abonentów TP S.A.
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Internet i Sieci Komputerowe
Stron: 1, 2, 3
szolcu
dostal moze ktos jzu ta umowe co poczta wysylaja ?
ja zamowilem kas z tydzien temu i jeszcze niedoszlo, niewie ktos mzoe wiela to cza czekac ?
Marcia
CYTAT(szolcu @ 01.02.07 - 16:14) *
dostal moze ktos jzu ta umowe co poczta wysylaja ?
ja zamowilem kas z tydzien temu i jeszcze niedoszlo, niewie ktos mzoe wiela to cza czekac ?

Tak, ja dostałam w środę i juz odesłałam smile.gif
szolcu
ehhh ta tepsa, bylem dzis wymowic im umowe zanioslem podpisana rezygnacje ale jak to w tepsie pani za nic nie chciala przyjac bo nie jestem wlascicielem lini a to trzeba osobiscie ph34r.gif
ciekawi mnie w jaki sposob netia wymawia im umowe za kogos
tomekkkz
CYTAT(szolcu @ 02.02.07 - 21:28) *
ehhh ta tepsa, bylem dzis wymowic im umowe zanioslem podpisana rezygnacje ale jak to w tepsie pani za nic nie chciala przyjac bo nie jestem wlascicielem lini a to trzeba osobiscie ph34r.gif

netia i tepsa maja ze soba umowy biznesowe wiec pewnie sie dogadali jakos smile.gif mimo ze konkurencja to i wspolpracowac musza respekt.gif
Xahil
CYTAT(szolcu @ 02.02.07 - 23:28) *

To Cie pani pewnie oklamala. Bo przecierz rownie dobrze mozesz im ta rezygnacje wyslac listem poleconym. W kazdym razie tak mi sie wydaje bo nie chce mi sie dzis szukac umowy a potem szukac w umowie czy sposob rozwiazazywania zostal w niej okreslony.
juice
jak to wygląda z jakąscią usług netii? ma ktoś od nich net24 i mógłby porównać pingi albo transfery szybszych opcji ?
sz44sz
CYTAT(juice @ 03.02.07 - 10:06) *
jak to wygląda z jakąscią usług netii? ma ktoś od nich net24 i mógłby porównać pingi albo transfery szybszych opcji ?

Jeśli używasz linii telefonicznej tp to wyglądają tak samo chyba logiczne nie wink.gif
juice
CYTAT(sz44sz @ 03.02.07 - 12:11) *
CYTAT(juice @ 03.02.07 - 10:06) *

Jeśli używasz linii telefonicznej tp to wyglądają tak samo chyba logiczne nie wink.gif

nie dość że to nielogiczne to jeszcze kompletnie nieprawdziwe wink.gif

czy ktoś, kto się zna trochę na sieciach, mógłby mi powiedzieć jak im działa netia? nie pytam osób które nie wiedzą, że internet to nie jest jedna wielka magiczna kulka, do której jak już się podłaczysz kablami tepsy to wszystko pięknie działa wink.gif
jar3cki
no i jak z ta netia? komus juz podlaczyli? jak dlugo czekal itd. smile.gif

prosimy o relacje! tongue.gif
vince44
CYTAT(jar3cki @ 09.02.07 - 13:34) *
no i jak z ta netia? komus juz podlaczyli? jak dlugo czekal itd. smile.gif

prosimy o relacje! tongue.gif

Kilka dni temu przełączyli mi z 640 kbit/s na 1 Mbit/s, pingi w CS-ie w granicach 30-50 chociaż są takie serwery gdzie mam 19 biggrin.gif, prędkość ściągania 120 kb/s, wysyłania 30 kb/s.

No i co tu jeszcze napisać hmm... ogólnie tak jak wcześniej nie ma żadnych problemów. wink.gif
jar3cki
CYTAT(vince44 @ 09.02.07 - 14:00) *
Kilka dni temu przełączyli mi z 640 kbit/s na 1 Mbit/s

z neo? dlugo czekales na przelaczenie? :>
vince44
CYTAT(jar3cki @ 09.02.07 - 16:22) *
CYTAT(vince44 @ 09.02.07 - 14:00) *

Kilka dni temu przełączyli mi z 640 kbit/s na 1 Mbit/s

z neo? dlugo czekales na przelaczenie? :>

Z net24 640kbit/s na net24 1mbit/s tongue.gif

Tak napisałem żeby was zachęcić. thumbsup.gif
gulon
No ja nadal czekam, też z neo640 na netię 1Mbit/s. Wczoraj nie miałem netu, więc myślałem, że już odłączyli neo. Akurat zadzwonili z netii i poinformowani zostali od nas (mnie nie było akurat w domu) że już neo nie działa. Okazało się, po telefonie na 9393, że wczoraj była awaria, a dziś już neo znowu działa. Szczęście w nieszczęściu, że za łącze po 15 lutym ja już nie płacę, opłatę mam sobie pomniejszyć o połowę opłaty za miesiąc. Ciekawe kiedy mi odłączą. W sumie może działać jak najdłużej, mogłem ich nie ponaglać, znając burdel w tpsie miałbym łącze i kilka miesięcy za darmo, hehe...
Xahil
CYTAT
Ciekawe kiedy mi odłączą. W sumie może działać jak najdłużej, mogłem ich nie ponaglać, znając burdel w tpsie miałbym łącze i kilka miesięcy za darmo, hehe...

Nie boj zaby, netia ich pogoni.

A ja dalej bez netu. od wtorku ;( , jak dzis nie podlacza to nie wiem jak przezyje weekend ;(
gulon
No i okazało się, że mogę nie mieć 2 tygodnie, a nawet dłużej. 2 tygodnie najbardziej prawdopodobna wersja. Ja naiwny myślałem, że będzie to kilka dni maks, a okazuje się, że ta netia jest gorsza od tpsy. Umowa do podpisania idzie do mnie pocztą, listem zwykłem już tydzień. Jak już przyjdzie mam odesłać ją pocztą na jakiś tam adres, po odebraniu przez nich umowy mają tydzień (7 dni) na dogadanie się z tpsą o jakiś tam warunkach łącza, potem mają 7 dni na podłączenie mnie do swojej sieci. Neo już nie mam jakby co od wczoraj rana. Zaczynam żałować, że po rezygnacji z neo640 nie wziąłem sobie 1Mbita znowu w tpsie. Trochę drożej by było, ale za to szybko i pewnie...
POSTMAN
To sama tepsa tez opóźnia wszystko więc ja bym tak nie psioczył na nowych operatorów. Robia to specjalnie żeby ludzie jednak nie rezygnowali z TPSA. Ale ja nie zamierzam przepłacać, 2 tygodnie bez neta wytrzymam. Mi jeszcze neo działa pewnie przez weekend podziała a w tygodniu sie zobaczy jak to będzie. Mam sporo filmów do obejrzenia jakos czas zleci.
Xahil
A ja dalej bez internetu sad.gif Od wtorku, tak wiec pewnie calosc potrwa tydzien, a mialo byc 24-72h sad.gif
TPSA opoznia ? TPSA juz mnie dawno temu odlaczyla. A do netii to sie nawet dodzwonic nie mozna.

TPSA juz dzwonila i proponowala ze jesli nie minelo 10 dni (roboczych) od podpisania umowy z netia to mozna ja zerwrac i daja 2Mb za 113 zl (a przez pierwsze 6 miesiecy za 56). Normalnie przez moment sie zawachalem, ale juz chyba 10 dni minelo.

Edit:
Normalnie wyciagnolem modem i lacze sie przez 0202122 ;(
POSTMAN
CYTAT(Xahil @ 24.02.07 - 15:04) *
Normalnie wyciagnolem modem i lacze sie przez 0202122 ;(

Siła uzależnienia tongue.gif
aristos
Neo odlaczyli mi 31 stycznia, kurier z umowa od netii byl u mnie 2 lutego podpisalem przy nim umowe ktora od razu zabral i od tego czasu jestem bez netu ;(. Na infomeczarni neti poweidzieli mi ze musze uzbroic sie w cierpliwoc i czekac...
Ale ile i do kiedy to tego mi nie potrafili powiedziec..
Jak narazie to mam jak najgorsze doswiadczenia z nowym operatorem.
Mam nadzieje ze u innych osiolkow ten proces przebiega sprawniej.
Xahil
CYTAT(aristos @ 25.02.07 - 19:57) *
Jak narazie to mam jak najgorsze doswiadczenia z nowym operatorem.
Mam nadzieje ze u innych osiolkow ten proces przebiega sprawniej.

Niestety narazie nic pozytywnego na temat netii nie moge powiedziec, dzis ojcu udalo sie dodzwonic do nich. Dowiedzial sie ze czekaja na udostepnienie lacza od tpsy (wystapili 14 lutego, w ciagu 7 dni tpsa miala to zrobic), pan powiedzial ze na poczatku marca bedzie w stanie udzielic odpowiedzi KIEDY beda w stanie podlaczyc, znaczy sie to co mialo trwac 24h bedzie trwalo 2 tygodnie.

Ojciec zadzwonil tez do TPSY, i dowiedzial sie ze tpsa odpowiednie pismo o udostepnieniu lacza wyslala do netii w odpowiednim terminie (w kazdym razie w ciagu 6 dni mnie odlaczyli), a wszystko jest efektem tego ze netia jest tak zawalona tlumem nowych abonentow ze sie nie wyrabia (to jest wrecz oczywiste biorac pod uwage ile czasu potrzeba zeby wogle sie dodzwonic do nich).

Generalnie juz mam dosc Netii sad.gif
POSTMAN
Hehe a ja dzis rano sie budze. Patrze muł stanał żadne stronki sie nieładują. To myśle pewnie odłaczyli mi wreszcie neostrade. Wyłaczyłem kompa nawet, przedmuchałem powietrzema i coś mnie podkusiło żeby wpisac od nowa login i hasło bo modem wciąż pokazuje że synchronizacja jest. Wpisałem i LOL neo działa dalej a już se sterte filmów przygotowałem do ogladania tongue.gif . Ciekawe ile ja bede czekał na multimo. Czasem mam wrażenie że na tych infoliniach siedzą ludzie wynajeci przez TP żeby wprowadzać w błąd klientów. Według info lini multimo moje zamowienie do TP poszło 20 lutego.
Romano
A ja dalej bez internetu sad.gif Od wtorku, tak wiec pewnie calosc potrwa tydzien, a mialo byc 24-72h sad.gif

Robocze? Bo to różnie bywa... widywałem różne umowy.
Xahil
CYTAT(roman89 @ 26.02.07 - 18:38) *

Robocze? Bo to różnie bywa... widywałem różne umowy.

Pewnie robocze, co nie zmienia faktu ze tydzien to takich dni ma 5 a nie 3.
A dzis mowia ze za kilka dni cos beda wiedziec ciach.gif
gulon
No ja nadal czekam na umowę, która ma przyjść listem. Minęło już 8 (słownie: osiem) dni roboczych. Jeśli umowa nie przyjdzie do jutra, to ja walę takiego operatora, TPSA jest lepsza...
Xahil
CYTAT(gulon @ 27.02.07 - 15:36) *
No ja nadal czekam na umowę, która ma przyjść listem. Minęło już 8 (słownie: osiem) dni roboczych. Jeśli umowa nie przyjdzie do jutra, to ja walę takiego operatora, TPSA jest lepsza...

TPSA jest wieksza, wiec lepiej sobie radzi z tlumem. Netia nastawila sie na pozyskanie klientow od TPSY (tych ktorzy wypowiadali umowe do 14 lutego) - dali ciala (tydzien zamiast wczesniej zapowiadanych 3 dni). Tak wiec ci ktorzy zamawiali usluge pozniej (i maja im wlaczyc w ciagu 8 dni, z tego 7 ma tpsa na usostepnienie lacza, a netia ma 1 na podlaczenie), sa gorzej traktowani bo netia sama nie wie czy w ciagu najblizszych 8 dni da rade podlaczyc tych z przed 14 lutego, a wiec woli narazie nie brac nowych zamowien.
Dla porownania powiem ze na umowe w sprawie hostingu czekam juz miesiac, co ciekawe w przypadku nie odeslania umowy w ciagu 21 dni, mieli wylaczyc testowa usluge, a dziala dalej. To tylko swiadczy jak przeciazona jest obecnie netia. Gdybym wiedzial ze bedzie z tym tyle problemu lub gdyby tpsa oglosila usuniecie limitow tydzien wczesniej to pewnie zostal bym w tpsa.

Ja juz od wczoraj mam synchronizacje (znaczy sie kabel fizycznie juz jest podlaczony), ale nie moge sie polaczyc sad.gif (nie skonfigurowali, moze dzis to zrobia).
Xahil
Kolejna porcja wiesci z placu boju wink.gif

Dzis ojcu udalo sie dowiedziec ze konfiguracja odbywa sie 2 razy na dobe o 22 i o 5 rano. I faktycznie po 22 zalogowalem sie na modem i zobaczylem ze wreszcie zaczol odbierac jakies pakiety biggrin.gif Troche konfiguracji i juz dziala smile.gif Tak wiec calosc trwala troche ponad tydzien.

Edit: Tak testowo sciagnolem sobie najnowszego kernela (mysle ze w miare dobry test, szybki serwer, duzy plik), transfer byl wmiare stabilnych chociaz pare razy spadal do 100KB/s.

22:47:24 (220.91 KB/s) - `linux-2.6.20.1.tar.bz2' saved [43378171/43378171]
Fatal@Error
Siem

Ja czekam od 12.02.07 na 6 Mbit/s od niedawna jest na netii taki myk: Sprawdzenie statusu realizacji zamówienia usługi stałego dostępu do Internetu wpisałem i kaplica "Dane dotyczące Twojego numeru telefonu nie zostały odnalezione w bazie." niewiem na umowie pisze 7 dni, na stronie 11 dni a w BOA mowią że 21 dni roboczych, z tego co widzę to wybieram opcję 3 hehe. Neo odłącza mi neta na 6 dni i włączą na 2 dni, pomimo iż zerwalem umowe 12.02 i wpłynęła do nich 13.02.07. Za neo płacimy zawsze do przodu więć cały miech niezależnie od zerwania umowy poinien być !! bo jest opłacony i z dniem rozliczenia nastepnego miesiąca powinno go nie być :/

pozdro
Xahil
CYTAT(Fatal@Error @ 01.03.07 - 20:32) *
pomimo iż zerwalem umowe 12.02 i wpłynęła do nich 13.02.07. Za neo płacimy zawsze do przodu więć cały miech niezależnie od zerwania umowy poinien być !! bo jest opłacony i z dniem rozliczenia nastepnego miesiąca powinno go nie być :/

Jesli wypowiedziales umowe ze wzgledu na zmiane regulaminu (wiekszosc osob ktore wypowiedzialy przed 14 lutego zrobila to z tego powodu) to takie wypowiedzenie obowiazuje najpozniej od momentu w ktorym wchodzi w zycie nowy regulamin (czyli od 15 lutego) z ktorym sie nie zgadzasz, wiec TPSA nie moze ci swiadczyc uslugi. Podobno TPSA ma 7 dni na odlaczenie abonenta, ale wg mnie oplata powinna byc za okres obowiazywania umowy czyli do 15 lutego. Czyli wszyscy ktorych jeszcze nie odlaczyli albo maja super fuksa i maja net przez caly miesiac a zaplaca za pol, albo TPSA z jakiegos powodu nie zalapala ze wypowiedzieli umowe (np. pismo nie dotarlo na czas)
Fatal@Error
Powinni oddac kase bo ja zaplacilem za cały luty a mialem tylko 12 dni neta w Lutym no i co dziwne dzisiaj tez mi włączyli Neo o 11.23 biggrin.gif dla mnie ok biggrin.gif

pozdro
sz44sz
No zobaczymy jaki rachunek przyjdzie ;P

Mnie odłączyli 21 lutego, rano nie było sygnału, wróciłem wieczorem i mogłem się zalogować na net24...

edit.
A sory już przyszedł tongue.gif
Za 1-28luty pełny abonament....
A to theefy...
aristos
Ja wczoraj wycofalem sie z umowy z netia, umowe podpisalem 2 lutego i po miesiacu moja cierpliwosc sie wyczerpala, wczoraj po prawie godzinnych probach dodzwonienia sie na ich infoline, mila pani z obslugi powiedziala mi ze najbardziej optymistycznym warianice net bede mial okolo 15 marca ciach.gif censored.gif wiec grzecznie i kulturalnie powiedzialem dosc censored.gif
Jeszcze wczoraj zadzwonilem i przeprosilem sie z tepsa worthy.gif suicide.gif i podpisalem roczna umowe na neo 1mb i juz dzis moge cieszyc sie netem w domu biggrin.gif Pierwszy raz w zyciu bylem tak przyjemnie zaskoczony przez naszego monopoliste.
Dopiero za rok jak to wszytko sie uspokoi i unormuje zmienie operatora, mimo ze bardzo chcialem to zrobic juz teraz ale niestety nie moglem juz czekac dluzej.
szolcu
mi dzisiaj podlaczyli net 24,
w sumie bez neta bylem 5 dni... ciezko bylo ale dalem rade wink.gif

papa neo skull.gif
bej
Mozecie mi pomóc. unsure.gif

Wiecie ile mi emule wyciąga 4 k/bs. dosłownie głową w mur można walnać. wallbash.gif

W farewallu windows mam emule dodane do wyjątków.

Czemu mi tak wolno ściąga. confused1.gif cry.gif sad.gif

Używam emula od około roku.

Może było lepiej zostać z neo 256. confused1.gif

Mam nadzieje ze mi pomożecie bo ja ten temat założyłem i dzięki mnie macie szybszego neta. bier.gif

Ja bez neta musiałem wytrzymać 4 dni.

Otwieranie stron odbywa sie szybko tak samo jak i ściągania z serwerów www.

Trochę to nie dokupy napisane ale ten osioł mnie normalnie załamuje. cry.gif
Xahil
Az sie przerazilem ze netia blokuje mulka, tak wiec odpalilem go (pierwszy raz od 2 tygodni), na poczatku bylo slabo, ale teraz troche sie rozkrecil i 20kb/s idzie, a byly nawet momenty gdy szlo 200kb/s wink.gif

Edit:
Dzis wlaczylem go godzine temu i na poczatku bylo kolo 20kb/s, a teraz idzie 40kb/s. Tak wiec raczej to jest problem z jakimis twoimi ustawieniami. Poniewaz tego tematu juz pewnie nikt nie sledzi (i pewnie wiekszosc przegapi tego posta) to najlepiej zaloz nowy temat.
jar3cki
[beeep] a ja dalej bez neta sad.gif ociagaja sie skurczybyki!
robnag
Czas oczekiwania na net zaraz dojdzie do jednego miesiąca . Na stronie netia jak wpisuje swoje numerki to jak uparte pokazuje umowa nie znaleziona albo nie wpisana do systemu .Dobrze ze mam dobrych znajomych @aristos i mi udostepnili necik .
jar3cki
a mnie chyba jakos w nocy przylaczyli ;]

necik smiga az milo, szkoda tylko ze tak dlugo musielismy czekac

bier.gif
sz44sz
Jedne do czego można się przyczepić to powolne otwieranie stron, reszta, p2p, ftp itd w normie.
Z tego co wiem powolność jeszcze potrwa i spowodowane jest zlikwidowaniem limitów...
Xahil
Sprawdz czy przypadkiem nie masz ustawionych DNSow TPSA. Z moich doswiadczen wynika ze wlasnie wolne dzialanie WWW jest spowodowane w duzej mierzez z powodu problemow z DNS, a DNSy TPSA z innych sieci odpowiadaja jakby wolniej (nie wiem czy celowo czy przypadkiem). W szczegolnosci u mnie strony otwieraja sie dosc szybko wink.gif
sz44sz
DNSy tp wyczyściłem, ale zapomniałem dać tych netiowych wink.gif
youtube idzie jak złe smile.gif

CYTAT
Podstawowy (Primary) DNS: 195.114.161.61 (salsa.inetia.pl)
Zapasowy (Secondary) DNS: 195.114.181.130 (rumba.inetia.pl)
Xahil
Takie jedno pytanie, czy tez macie przerwy kiedy net nie dziala (synchronizacja jest, ale modem nie moze sie polaczyc).

Bo mi sie trafiaja sad.gif Poprzednia taka przerwa byla w sobote kolo 23 i trwala z 15 minut. Dzis byla druga kolo 17 i trwala ponad 2 godziny furious.gif I nie wiem czy to normalne bo ciagle masowo podlaczaja nowych, czy poprostu netia (jeszcze) jest bardziej awaryjna.

Edit: Ledwo to napisalem i znowu lacze padlo (po 40 minutach dzialania), na szczescie tym razem tylko na 5 minut.
szolcu
mi nigdy niepadlo jeszcze, niekiedy tylko traci sie an chwile synchronizacja
sz44sz
Mi od listopada kiedy to było wielki przyspieszenie potrafi się rozłączyć, ale to tylko na chwilę i raz na pare dni lub jednego dnia pare razy(np wczoraj). Ale tak jak mówię, tylko na parenaście sekund i problem był jeszcze za szasów neo.
Od tamtej pory zacząłem używać autoconnecta bo przy rcznej próbie połączenia miałem komunikat, że protokół ppp został zamknięty...
gulon
Chciałbym przestrzeć wszystkich przed firmą Netia. Czternastego minie 2 miesiące odkąd czekam na podłączenie i nic nie wskazuje na to by mnie podłączyli. Zwalają winę a to na pocztę, która nie dostarczyła umowy, a to na tpsę, sami się winni nie czują. Totalna olewka klienta. Po prostu ta firma jest sto razy gorsza od TPSA , do której jestem zmuszony wrócić. Niestety dopiero od maja będę mógł, bo zmieniłem abonament na socjalny.

Jakby ktoś się o mnie martwił, to gulon cały czas żyje i czasem na forum zagląda w pracy, ale niestety nie ma czasu się udzielać. wink.gif ...
jar3cki
a nie mieszkasz czasem na jakims totalnym wygnajewie? z tego co wiem to netia wlasnie w takich miejscach ma problem z przelaczaniem uzytkownikow od tpsa... moim zdaniem teraz tymbardziej powinienes poczekac na zalatwienie sprawy negocjujac warunki z racji tego ze nie wywiazuja sie z zawartej wczesniej umowy.

jesli podpisana umowe wyslales do nich poleconym priorytetem to niemozliwe zeby jej nie otrzymali.
robnag
2 Miesiace walki z netia . Mówili że brak możliwości techniczych bujda , sąsiad nademna ma podemna tez a ja mieszkasz w skrajnym zadupiu czyli bmiedzy nimi i mi nie moga podlonczyc . Dałem se spokoj z tak firma załozylem net w kablówce place 7 zl taniej a nie było żądnego proglemu z podlonczeniem.
Carlos
Całe szczęście że ja nie jestem wyrywny i zostałem (na razie przynajmniej) przy starej poczciwej tepsie.
Zawartość topicu ma się nijak do tytułu "Netia dla abonentów TP S.A., Ale fajnie" Ciekawe komu jest fajnie ?

Pozdrowienia.wink.gif
tomekkkz
..a ja sie nie moglem podlaczyc (bo dopiero od maja mi proponowali) i w sumie w tepsie zostalem i bez limitow nie jest tak zle! jak narazie ten 1mb/s wystarcza, a ze oplaty abonentowe wieksze? a przezyje te 10 miesiecy!! wiele sie nie zbiednieje a pozniej pomysle co i jak dalej z dostawca/cami interneta na wsi mojej! smile.gif

pozdrawiam
gulon
CYTAT(jar3cki @ 06.04.07 - 17:16) *
a nie mieszkasz czasem na jakims totalnym wygnajewie? z tego co wiem to netia wlasnie w takich miejscach ma problem z przelaczaniem uzytkownikow od tpsa... moim zdaniem teraz tymbardziej powinienes poczekac na zalatwienie sprawy negocjujac warunki z racji tego ze nie wywiazuja sie z zawartej wczesniej umowy.

jesli podpisana umowe wyslales do nich poleconym priorytetem to niemozliwe zeby jej nie otrzymali.

Mieszkam w centrum Gdańska, wygnajewie może i tak, ale nie totalne wink.gif
A na umowę to ja czekałem, znaczy oni mi nie przysłali. Musiałem odczekać prawie miesiąc i wiele razy do nich dzwonić, żeby wysłali jeszcze raz.

Teraz mi powiedzieli, że tepsa odmówiła im podłączenia, że niby nie ma podpisu na wniosku, kazałem im sprawdzić i w podaniu podpis i w ogóle wszystko co trzeba jest w porządku. Wyślą do tepsy jeszcze raz, a jak znowu im odmówią, to wyślą do mnie jeszcze raz umowę, żeby jeszcze raz podpisać i do nich odesłać i oni jeszcze raz wyślą do tepsy to samo i tak w kółko...
Powiedzieli mi też, że mogę zrezygnować, ale muszę wysłać im pismo, bo oni z umowy nie zrezygnują...
Ręce opadają, po prostu Netia to jeden wielki syf...
Xahil
CYTAT(Carlos @ 06.04.07 - 17:35) *
Całe szczęście że ja nie jestem wyrywny i zostałem (na razie przynajmniej) przy starej poczciwej tepsie.
Zawartość topicu ma się nijak do tytułu "Netia dla abonentów TP S.A., Ale fajnie" Ciekawe komu jest fajnie ?

Mi juz jest fajnie wink.gif nie wiem tylko jak transfery w ciagu dnia (wczesniej jak sprawdzalem to bylo 40kb/s), ale kiedy jestem w domu (wieczory i rano) to jest to 250kb/s i mnie to wystarcza.

CYTAT
po prostu Netia to jeden wielki syf...

Tak samo jak kiedys TPSA, kto pamieta jak w przypadku awarii na technika trzeba bylo czekac ponad miesiac ?

Genralnie netia juz osiagnela cel jaki sobie stawiala (zabrac duzo abonentow tpsie), i pomijajac ze nie wyrabiaja sie formalnie (na umowe w sprawie hostingu czekam juz 3 miesiace, na szczescie 21 dniowy okres testowy ciagle dziala biggrin.gif) to maja swiadomosc ze ich skielet tez sie moze nie wyrobic, wiec teraz juz sie tak nie palą do podlaczania nowych (ale oczywiscie nikt sie do tego nie przyzna wink.gif ), stad terminy kolo maja.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.