Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kodeki
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Zgrywanie, wypalanie, odtwarzanie
Klimak
Co mam censored.gif zrobić, aby kodeki censored.gif zaczęły mi działać... oczywiście jako tako działają, ale obraz na filmach jest tak ciemny ze se moge w censored.gif censored.gif

Prosze o POMOC!
Demon
Jakich kodeków używasz ?? Pierwsze co bym zrobił na twoim miejscu to bym je odinstalował i zainstalował te najnowsze : http://www.codecguide.com/download_kl.htm

Pozdrawiam
Klimak
Mam K-Lite Codec Pack...cos jeszcze musze sciagac?
lcf
W MPC (jeśli z niego korzystasz, jest by default po zainstalowaniu K-Lite) możesz kliknąć prawym na video i tam wybrać np. Filters -> XviD i w konfiguracji dekodera jasność można sobie bez problemów zmienić.
adek140
To nie koniecznie wina kodeków jaką masz kartę graficzną GeForce?

Z najnowszymi sterownikami?
Klimak
Tak,
Jak widac po mojej sygnaturze;)
===========
Tak!
===========

Mozecie dokladniej powiedziec gdzie zmienac jasnosc?
adek140
Sąsiad miał tak: Wszystka grafika normalna (gry, pulpit itp.), a jak przyszło ogladać film to czarno
Pomogło mu właściwe ustawienia:
Panel sterowania->NVIDIA Control Panel->Wideo i Telewizja->Wyreguluj ustawienia kolorów wideo
Miał tam wszytskie suwaki pozjeżdżane na sam doł (od kad kupił kompa) wink.gif

Zobacz tam smile.gif i jak co to ustaw na środku w miare
Pomogło?
Klimak
Jak wchodze do Nvidia Control Panel to wyskakuje:
[img=http://img222.imageshack.us/img222/5088/beztytuukg5.th.png]
adek140
a nie masz go już uruchomionego? smile.gif
może zrestartuj kompa?
moze jesteś zbyt szybki? u mnie uruchamia sie pomału - jak kilkne to dopiero gdzies za 10 sek wskoczy...
Klimak
Kliknąłem te Nvidia Control Panel i nic sie nie dzieje a jak klikam po raz kolejny to wyskakuje te błąd?

Sorry za 2 posty pod rząd, ale....

Dzięki Mistrzu;)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.