Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problemy z TV-out'em
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Zgrywanie, wypalanie, odtwarzanie
Jasia
Mam komputer już dosyć wiekowy. Siedzi w nim karta Nvidia GeForce4 Ti 4200 z TVoutem. Wszystko ładnie działa. Sterowniki zaktualizowane. Divix'y lecą, aż miło popatrzeć- kolory cudo, obraz jak żyletka. Klonowanie działą poprawnie. Szał.
Jednowarstwowe płyty DVD z filmami idą dobrze. Przy odpalaniu płyty dwuwarstwowej obraz skacze, mruga i nie daje się oglądać. Co za diabeł? Ani PowerDVD, ani WMP nie daje rady. Jak to obejrzeć??
Acha- filtr migotania wyłączyłam, nic nie dało. TVtool tak mi nabroił, że nic nie było na telewizorze poza obrazem kontrolnym. A taki fajny film córcia dostała. sad.gif
Romala
Hmmm... a może Twój DVD-ROM poprostu nie chwyta płyt dwuwarstwowych ?Może trzeba mu zrobić upgrade BIOS-a ? Poszukaj na cdrinfo.pl Twojego modelu i zobacz czy nie ma nowszego firmwaru.
Jasia
Zapomniałam dodać, że n monitorze wszysko jest cacy. Tylko co to za oglądanie filmów na monitorze.
Romala
Jasia rozumiem że divxy i cała reszta leci jak należy na monitorku i na TV. Natomiast masz probs z płytami dwuwarstwowymi. Czy te płyty wogóle sprzęt CI odtwarza ? Czy możesz je oglądać na monitorku ? Rozmumiem że możesz....
Dziwne pierwsze słysze coby klonowanie jednego rodzaju nośnika było możliwe a innego nie sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.