Sagittarius
06.02.07 - 13:56
Witam,
Od jakiegoś czasu mam problem z odtwarzaniem filmów z rozszeżeniami hr hdtv ac3.2.0 NBS.
Problem dotyczy kontketnie seriali (Stargate). Pliki mają ok 700 mb. Te z rozmiarem 350 mb idą bez problemu. Z niczym innym problemu nie miałem od dawna. Używam kodek packa ściągniętego divx.pl i odtwarzacza sub-edit.
Problem objawia się tak jakby cały czas była włączona pauza. Jak przewijam film to widzę "obrazy - slajdy" ale film nie "idzie".
Czy ktoś miał podobny problem ?
Proszę o pomoc i z góry dzięki.....
sprawdz czy Twoja karta graficzna nadaje sie do tego typu plikow,codecki to polowa sukcesu.
Jak taki film ma bardzo duza rozdzielczosc (dopisek (nie rozszezenie, bo rozszezenie to jest po ostatniej kropce) hr hdtv moze to sugerowac) to komp moze zwyczajnie nie wyrabiac.
Sagittarius
07.02.07 - 10:31
ok, dzieki za info.....
Popróbowałem jednak z kodekami - ktoś w necie pisał, żeby te filmy puszczać z kodekiem CCCP - spróbowałem i ruszyło. Widocznie zwykły divx pack niewystarczy. Moja grafa do Radeon 9550 - może też tu był problem - może na czymś mocniejszym ruszyłoby bez "ruskiego" kodeka ? ...... Ważne że działa.
Pozdrawiam,
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.