Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: nagranie filmu z dorobionym dubbingiem
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Zgrywanie, wypalanie, odtwarzanie
rebel
witam
kontynuujac walke ze zbieraniem domowej wideoteki chce zapytac czy jest wogole mozliwy taki wariant-dzieki programikowi Napiprojekt mam idealnie dopasowane napisy do filmow a dzieki all playerowi i unispikerowi lektora ktory to czyta(mozna tak ustawic zeba napisy byly niewidoczne) efekt koncowy to film z polskim lektorem( z pewnych wzgledow zalezy mi wlasnie na takiej wersji filmow) teraz schodki chcialbym uzyskac taki sam efekt ale zeby mozna bylo ogladac to na odtwarzaczu dvd.

1 problem -jak zlapac do pliku dzwiek lektora z all playera
2 idealnie jakby mozna przechwycic obraz bezposrednio z allplayera z podkladem lektora z niewidocznymi napisami-da sie?
3 przekonvertowac to do formatu zeby mozna bylo odtwarzac w dvd stacjonarnym

teraz potrzebuje solucji co gdzie i jak o ile to wogole mozliwe
bystry
ad1.Camtasia Studio - program do prezentacji prezentacji i demonstracji szkoleniowych.
Mógłbys odtwarzając film z allplayera,nagrac film w czasie rzeczywistym (obraz bedzie ale czarny,za to dzwiek przechwycisz).
ad2.To chyba w samym allplayerze mozesz zrobic aby napisow nie było a lektor czytal (tam jest chyba opcja czytania ze schowka)
ad3.No tu masz tego pelno w necie.

Jak ja to widze.
Kiedy nagrasz film z Camtasii masz dźwiek a nie masz filmu
-z prezentacji w programie VirtualDubMod oddzielasz audio,wywalasz video.
-z orginalnego filmu do ktorego chcesz dodac lektora - audio wywalasz
-w tym samym programie oddzielony dzwiek z Camtasii dodajesz do filmu bez dzwieku

Jesli nagrany byl w Camtasii w czasie reczywistym synchronizacja nie powinna przysporzyc problemów,najtrudniej złapac poczatek,poprawic mozna Synchronizerem
http://www.searchengines.pl/phpbb203/lofiv....php/t1976.html
Jak robic w VirtualDubMod masz na forum i tyle.

Czy to sie sprawdzi? nie wiem,ja takich rzeczy nie robilem i chyba nie bede smile.gif
Luca
Najprosciej to podlacz TV LCD jako drugi monitor -do niego nagrywarke i nagraj to na DVD.
rebel
@luca tak by bylo najszybciej i najprosciej biggrin.gif niestety w chwili obecnej nie mam sprzetu planuje taki ale nie na jutro biggrin.gif
@bystry pomysl z camstasia niezly przyznam sprubuje sie pobawic-a co do zabawy to wierz mi sa pewne wzgledy ze potrzebuje filmow wlasnie w takiej wersji i tylko dlatego ta zabawa i zawracanie glowy
dzieki za tipsy chlopaki

eeee gdzie znalezc jakies namiary na tutoriala camtasia studio? bo mi lapie czarny obraz ale bez dzwieku..........sad.gif cos zle poustawialem chyba w opcjach albo cus.......pozatym.....jak wystartowac camtasie rownoczesnie ze startem filmu?
Luca
Nie wiem jaka wersja u Ciebie,ale popatrz TUTAJ
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.