Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pokaż jakie masz łącze
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Internet i Sieci Komputerowe
Stron: 1, 2
Ali
1. Wchodzimy: http://www.speedtest.net
2. Wybieramy jakiś docelowy serwer (najlepiej ten sugerowany na żółto). Jak najkrótsza droga ma być.
3. Dokonywany jest pomiar Download'u i Upload'u
4. Gotowy wynik wklejamy tutaj w postaci przygotowanego kodu BB

Moje wyniki (takie coś było dobre, ale pare lat temu, naszczęscie zmieniam łącze na 3 razy szybsze we wrzesniu)

syn oracza
Carlos
Co test to inny wynik confused.gif

Pozdrowienia.wink.gif
Sprycjan
Ali
Zapomniałem dodać, że podczas testu najlepiej wyłączyć wszystkie pobieracze typu emule, torrent itp.
Hmm troche dziwne macie te proporcje, takie duze downloady a takie malutkie uploady tongue.gif (tyczy sie @syn_oracza i @Carlos )

@Sprycjan, niezle, ale to pewnie jakas siec np. akademicka? wink.gif
Sprycjan
CYTAT
@Sprycjan, niezle, ale to pewnie jakas siec np. akademicka?

Stałe łącze w domciu smile.gif

Ale pójde na uczelnię to też sprawdze przy okazji tongue.gif
Ljarro
jar3cki
adek140
Maryan
Berserker

Bez jaj- albo ten serwer przeciążony albo oszukuje.Test robiony " na golasa" tzn bez żadnych p2p lub menadżerów ściagania

Pod tym linkiem serwerki do testów pokazuje lepsze wyniki i tylko tym wierzę.Chociaż sieć dzisiaj wariuje bo też jakieś słabe wskazania icon_error.gif
bystry

generalnie moznaby jeszcze po pare kilo w DL i UL dodac,ale testy na stronach juz tak maja w sobie,szczególnie pod windą wink.gif
tetrus

No to chyba nie jest tak zle smile.gif
I_O

Fajne to. Ale wyniki w zaleznosci od uzytego serwera strasznie sie potrafia roznic. A DSL reports faktycznie cos kantuje, mnie wyszlo cos odrobine lepszego od analogowego modemu smile.gif
andrewko
U mnie dzisiaj jakoś dzisiaj sieć wariuje. Ale i tak nie jest źle. Pozdrawiam Adr.

denver666

z wlaczonym emule, szkoda tylko ze mam limit i ostatnio od 2 miesiecy rzuca mnie po serwerach, rozlancza mi sie. strasznie cienko ssa z osiolka sad.gif
Kosiar
Żeby jeszcze ciut tańsze było i UP podnieśli to był bym luksus
Knebel

Widzę, że poprostu na forum nikt mi nie podskoczy icon_igitt.gif
aristos
konflikt
vince44
Bulldog
DiabloII_gamer
makita

za tyle akurat place smile.gif
sprycjan, opowiedz wiecej o twoim laczu smile.gif
bns

@Sprycjan
co to za lacze, polpak jakis ? ;)
Sokolnikov
u mnie tez nie jest najlepiej dzisiaj wink.gif

Beny_rulez
u mnie w robocie :

domowego nie pokaze bo wstyd
Xahil
Kopaliński

i 79 zyla za to, co miesiąc thumbdown.gif . Skandal
jar3cki
@Xahil: nie screen tylko kod ktory podawany jest zaraz przy obrazku na zakonczenie testu, bo normalnie az nie wierze tongue.gif
Xahil
CYTAT(jar3cki @ 17.05.07 - 11:49) *
@Xahil: nie screen tylko kod ktory podawany jest zaraz przy obrazku na zakonczenie testu, bo normalnie az nie wierze tongue.gif

Kodu ci nie pokaze bo za bardzo widac jakie to lacze, a nie chcialbym zeby kazdy dysponowal taka wiedza. Moge tylko powiedziec ze to jest szybkie lacze w wezle sieciowym (kilka szybkich lacz do kilku roznych operatorow).
Keitaro

troszkę up niski confused.gif ...
Dosiek
skfaru
POSTMAN
Pyramid

Ładne proporcje , nie ma co . I jak tu P2P ma się rozwijać ??!!
icon_doh.gif
Rooff
CYTAT(Pyramid @ 19.05.07 - 17:07) *

icon_doh.gif

wg. informacji na stronie Twojego providera powinieneś mieć wysyłanie 512kbps.
Tak w ogóle to nie na leży do końca wierzyć tym wynikom. Na rezultaty ma wpływ sporo czynników: pora dnia, aktuale wykorzystanie łącz odbiorczych, możliwe awarie itp.
A co do p2p to nigdy nie wysyłasz do jednej osoby - w przeciwieństwie do metody tego testu.

Choć z drugiej strony to ten test pokazuje aktualne możliwości - nie to co oferuje provider. I prawda jest taka, że bardzo często nasze łącza działają tak, jakby były "zepsute".

smiley13.gif
mirek
Pyramid
CYTAT(Rooff @ 19.05.07 - 17:30) *
CYTAT(Pyramid @ 19.05.07 - 17:07) *

icon_doh.gif

wg. informacji na stronie Twojego providera powinieneś mieć wysyłanie 512kbps.
Tak w ogóle to nie na leży do końca wierzyć tym wynikom. Na rezultaty ma wpływ sporo czynników: pora dnia, aktuale wykorzystanie łącz odbiorczych, możliwe awarie itp.
A co do p2p to nigdy nie wysyłasz do jednej osoby - w przeciwieństwie do metody tego testu.

Choć z drugiej strony to ten test pokazuje aktualne możliwości - nie to co oferuje provider. I prawda jest taka, że bardzo często nasze łącza działają tak, jakby były "zepsute".

smiley13.gif

Hehehe tylko w/g cennika usług mojego dostawcy, powinienem mieć prędkość 2048/128 kb/s smile.gif Wynika z tego że pozostałe 2k mam za friko .
jack.r

to jest z podlaczonym mulem.... i innymi takimi ....

pozdrowionka
Phaet
pkacz

Phaet, już wiem czemu jesteś taki sfrustrowany biggrin.gif
Phaet
Nie rozumiem.
Jestem zadowolony z łącza. Moge grać w lineage2 i ściągać z netu 1 film dziennie
Sprycjan
Łącze na Politechnice Gdańskiej:
pkacz
CYTAT(Phaet @ 21.05.07 - 08:12) *
Nie rozumiem.
Jestem zadowolony z łącza. Moge grać w lineage2 i ściągać z netu 1 film dziennie

ŻART. Ciężki, przyznaję tongue.gif
Phaet
Łącze u komornika sądowego
pkacz
CYTAT(Phaet @ 21.05.07 - 11:57) *
Łącze u komornika sądowego

To ściaganie nie idzie chyba najlepiej biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Phaet
A spróbowałbym tylko coś tu ściągnąć to by dopiero była jazda
Neon
sad.gif
tomekkkz
a tu moje smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.