Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Cyrylica w Nokii 3410
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Telefony, Palmy, Komórki
ks.znicz
Otóż poszukuję możliwości "zainstalowania" cyrylicy w Nokii 3410. Jako, że jestem laikiem w tych sprawach nie mam kompletnego pojęcia czy tak się da, a jeżeli tak to ile to by mnie kosztowało. Chodzi mi tutaj przede wszystkim o cyrylicę tradycyjną (rosyjską), jednak może też być cyrylica ukraińska. W swoim telefonie posiadam tylko 4 języki : Polski, Angielski, Rumuński i Węgierski. Ostatnio dostałem sms'a od koleżanki z Ukrainy, która pisze TYLKO I WYŁACZNIE cyrylicą (natomiast ja piszę cyrylicą z klawiatury komputerowej - wysyłam sms'y z bramki). Jako, że koleżanka nie ma dostępu do komputera, nie może mi wysłać sms'a in English. W jej telefonie jedynymi językami jest chiński i dwie cyrylice. Czy więc dałoby się odczytać sms'a na mojej komórce w jakiś sposób nie wymagający posiadania drugiego aparatu telefonicznego z wbudowaną cyrylicą ? W obecnym kształcie w sms'ie mam tylko i wyłącznie okienka (czyli nie rozpoznane znaki w mojej kom.).

Proszę o pomoc, bo b. zależy mi na tej sprawie.

Z góry dziękuję i pozdrawiam
Nefar
Hmm mozna tak zrobic ale stracisz w swoim telefonie jezyk polski. Paczki jezykowe sa robione na dane regiony. Przykladowo na niemcy jest (niemiecki, angielski, holenderski, francuski) w polsce sa inne zestawy, w rosji inne itd. Generalnie musialbys wgrac sobie rosyjska paczke i miec nadzieje ze bedzie tam tez angielski.

Sporo jezykow miala fabrycznie 3310. Mozna to sprobowac.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.