Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: przycinanie mpeg2
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Zgrywanie, wypalanie, odtwarzanie
emm16
chce wyciąć część materiału mpeg2i zapisać bez żadnych zmian, kompresji. VirtualDubMod_1_5_10_1 chce przerobić to albo do avi a jak klikam bez kompresji to wynikowy materiał ma kilka GB podczas gdy źródłowy miał 400MB. czy jest jakiś sposób żeby zapisał sie do mpeg2 albo inny program do tego?
Auxiliaris
Odpowiedź jest TUTAJ
emm16
a on da rade wyciąc np. od 2 min do 5min. i jeszcze część wyrzucić i taki obcięty materiał zapisać?
Auxiliaris
Dzielenie pliku MPG/MPEG na dwa mniejsze. - pod tym tytułem jest przykład jak podzielić plik na dwie części, ale w ten sam sposób podzielić można plik na wiele mniejszych części smile.gif
emm16
chodzi mi o co innego. ja chce wyciąć kilka scen i nic nie chce dzielić tylko zapisać to z wyciętymi scenami
Auxiliaris
Wszystkie te operacje można zrobić tym programem, do którego podałem linka czyli TMPGEnc, wyciąć, później połączyć itd.
Co prawda jest z tym trochę zabawy, ale zrobić można to na pewno, jeśli chodzi oczywiście o pliki .MPG, .MPEG

Do dzielenia materiału AVI - VirtualDub lub VirtualDubMod

Wiem czego Ty szukasz - jakiegoś programu na zasadzie "Klick and Go", jest tego sporo lecz z reguły to programy komercyjne, jak choćby MPEG Video Wizard DVD.

Mały typ: wpisz w Google "MPG Cutter" pewnie znajdziesz coś dla siebie wink.gif
emm16
znalazłem Mpg2Cut2 ale jakiś niejasny interfejs jest. nie wiem jak nim przyciąć. mi chodzi o taki właśnie program jak do muzyki np. audacity - zaznaczam fragment klikam na nożyczki i go wyrzuca.już sie połapałem z Mpg2Cut2
Luca
Najprostrzy jaki znam i bardzo dokladny

CStone
troszke poszukać i masz VirtualDub-MPEG21.6.15 wersja obsługuje mpeg2 zresztą widać po nazwie
Auxiliaris
CStone -jesteś pewien, że ten VDub da temu radę?
Wiem tylko, że tym programem nie zrobisz 'Direct stream copy' z plikiem MPG/MPEG, chyba że się mylę smile.gif

No chyba, że przez frame serwer (tutaj prosiłbym o opis), lecz roboty będzie tyle samo co z TMPGEnc bez serwerka wink.gif
emm16
z tym przycinaniem to już problem rozwiązany, natomiast mam już złączony plik i chciłem zamienić go na pliki DVDczyli VOB i te inne które są na płycie DVD z filmem. konwertuje to do DVD WinAVI Video Converterem i w tym miejscu gdzie jest łączenie program jakby sie zawiesza tzn. przestaje konwertować mija godzina i nadal jest 75%. klikam anuluj i w plikach wynikowych mam tylko pierwszą łączoną część...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.