Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Video Error
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Zgrywanie, wypalanie, odtwarzanie
Dipster
Nie wiem czemu ale od dość dawna mam pewny problem icon_error.gif z filmikami - większość się tnie, zarówno obraz jak i dźwięk.
Czy to wina kodeków? Mam XP Prof. SP2, Ati Radeona 9600 Pro z najnowszymi sterami i kodeki ACE Mega CoDecS Pack.
Wiggly
odpuść sobie wszystkie mega packi kodeków i zainstaluj fddshow
Dipster
I wszystkie rodzaje filmów będą działać?
Luca
CYTAT(Dipster @ 09.06.07 - 22:23) *
I wszystkie rodzaje filmów będą działać?

Nie,Jednak jak Uzywasz jakis nietypowych formatow i masz serce do Kodekow w paczkach,To instalnij sobie To Cudo Jest tam tez dedektyw codekow pokaze Ci te co sie duplikuja.Oczywiscie zanim zaczniesz instalowac to wyczysc te co masz.
Dipster
Teraz obraz tnie się trochę mniej ale z dźwiękiem jest to samo.
Luca
Pokoleji bo nie wiem o co chodzi.

Co zrobiles do tej pory i co zainstalowales.Jak odinstalowywales te stare.Czy po deinstalacji starej paczki w sys 32 nic nie zostalo?? co by w nazwie mialo Xvid i Diwix?? sprawdzales??Log by sie przydal w odpowiednim dziale.

Mozesz jeszcze TEGO sprawdzic
Dipster
Wywaliłem wszystkie codeck packi etc i zainstalował ffdshow i niestety praktycznie bez jakichkolwiek zmian sad.gif Na dysku nie zostało nic poza ffdshow.
Luca
To teraz wywal tego ffdshow i instalnij te paczke z mojego postu (ostatniego) Te paczke
Dipster
Tnie się gorzej niż było i dźwięku nie ma w ogóle sad.gif
Rooff
Jeszcze z 2 takie zmiany i Ci wszystko przestanie działać...
Odinstaluj wszystki kodeki jakie masz. Następnie weź jakieś narzędzie do czyszczenia rejestru np. Registry Mechanic. Napraw wykryte błędy. Następnie zainstaluj ffdshow. I powinno wszystko śmigać.
Możesz jeszcze doinstalować xvid-a. Co do .wmv to powinien Ci ściągnąć z neta przy próbie otwarcia pierwszego pliku (otwórz go najlepiej Windows Media Playerem). ffdshow nie ma "pełnej" obsługi wmv...

Pamiętaj, że instalując np. Nero 7 w wersji full on Ci też instaluje kodeki.
Wszystkie ustawienia który kodek ma co obsługiwać znajdziesz w konfiguracji ffdshow.

smiley13.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.