Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Czy można z DVD+R
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Zgrywanie, wypalanie, odtwarzanie
Betka142
Czy mozna z DVD+R nagrać DVD??? Po pierwsze: pozyczyłam plyte DVD+R i odtwarza mi ją ale bez napisow.....czy znacie jakiś program by móc ją otworzyć. Po drugie: chciałabym nagrać sobie ten film na DVD aby otworzyć w kinie domowym które nie otwarza mi DVD+R..????
Z góry dzięki
pozdrawiam
Luca
Z DVD+R nagrasz np.Nero lub jakimkolwiek innym co ma opcje do nagrywania DVD.

Osobiscie nie znam kina domowego co nie odtwarza filmow na DVd-pochwal sie co Ty masz za cudo.

Jesli sa napisy na plytce to nawet wmp ci dvd odtworzy i media player,classic,bsplayer.......
Betka142
CYTAT(Luca @ 09.06.07 - 22:04) *
Z DVD+R nagrasz np.Nero lub jakimkolwiek innym co ma opcje do nagrywania DVD.

Osobiscie nie znam kina domowego co nie odtwarza filmow na DVd-pochwal sie co Ty masz za cudo.

Jesli sa napisy na plytce to nawet wmp ci dvd odtworzy i media player,classic,bsplayer.......

Mam nero startsmart i gdy chce wypalić pliki DVDwideo i gdy dodaje to wyskakuje mi że nie znaleziono odpowiedniego pliku.wmp ci dvd odtworzy i media player,classic w tych programach też próbowałam i nic z tego. Na tej płycie jest jeden folder skladający się z 3 podfolderów i każdy z nich zawiera plik z filmem i plik z napisami....W winapie leci ale bez napisów i nie wiem gdzie sie je dodaje. A odtwarzacz jakiś grundik
Luca
Wywolujesz Nero.Na ekranie powitalnym wybierasz opcje(gwiazdka-chyba)pierwsza z lewej,zjezdzasz nizej i wybierasz -kopiuj DVD.Jak jest prawidlowo zrobiony to bez problemu wypalisz.

Jesli chodzi o kino domowe to kazdy odtwarzacz ma opcje czytania napisow(poczytaj w instrukcji)
bystry
KOD
chciałabym nagrać sobie ten film na DVD aby otworzyć w kinie domowym które nie otwarza mi DVD+R..????

To sobie kup DVD-R i przegraj
KOD
Mam nero startsmart i gdy chce wypalić pliki DVDwideo i gdy dodaje to wyskakuje mi że nie znaleziono odpowiedniego pliku.wmp

a co to za DVD posiadające ".wmp" smile.gif

KOD
Na tej płycie jest jeden folder skladający się z 3 podfolderów

Czy ty aby napewno masz to w DVD nagrane.Film DVD sklada sie z folderów AUDIO I VIDEO i w tym masz pliki.

Cos mi tu nie pasuje ten post wink.gif
Luca
CYTAT(bystry @ 10.06.07 - 21:27) *
Cos mi tu nie pasuje ten post wink.gif

Najprawdopodobnie trzy avi z napisami na DVD w folderach.
bystry
No wlasnie,z tego wynikaloby ze problem lezy w odtwarzaczu.Moze napisy sa w formacie nie obslugiwanym przez ten odtwarzacz
Betka142
Witajcie.Jeszcze raz. mam plyte nagraną w formacie DVD+R. Gdy wkładam ja do odtwarzacza to od razu wyskakuje ERROR!!(jak sie włacza napisy to wiem, znów bez przesady). A gdy otwieram na kompie to jest główny folder który zawiera w sobie trzy foldery:
1.CD1 o zawarości pliku audio o nazwie nep-300dvdscr1-xvid. avi i dokument tekstowy nep-300dvdscr1-xvid.txt
2.CD2 nep-300dvdscr2-xvid.avi i nep-300dvdscr2-xvid.txt
3.SAMPLE z likiem audio nep-300dvdscr-xvid-sample

Betka142
CYTAT(Betka142 @ 11.06.07 - 20:58) *
Witajcie.Jeszcze raz. mam plyte nagraną w formacie DVD+R. Gdy wkładam ja do odtwarzacza to od razu wyskakuje ERROR!!(jak sie włacza napisy to wiem, znów bez przesady). A gdy otwieram na kompie to jest główny folder który zawiera w sobie trzy foldery:
1.CD1 o zawarości pliku audio o nazwie nep-300dvdscr1-xvid. avi i dokument tekstowy nep-300dvdscr1-xvid.txt
2.CD2 nep-300dvdscr2-xvid.avi i nep-300dvdscr2-xvid.txt
3.SAMPLE z likiem audio nep-300dvdscr-xvid-sample

A gdy w nero chce dodać plik to tak jak pisałam wyżej
hibi
W takim razie nie masz filmu dvd tylko xvid nagrany na płyte dvd. Jeżeli po włożeniu płyty do odtwarzacza wyskakuje ci error to najprawdopodobniej twój grundik nie czyta divx/xvid. Na kompie bez problemu odtworzysz to prawie każdym playerem.

Jeżeli jednak jesteś pewny że twój odtwarzacz czyta divx/xvid. to zrób tak:
z tego dvd skopiuj pliki:
nep-300dvdscr1-xvid.avi, nep-300dvdscr1-xvid.txt
nep-300dvdscr2-xvid.avi, nep-300dvdscr2-xvid.txt

Teraz włóż pustą płyte dvd+/-r do nagrywarki, włącz nero i nagraj DATA DVD/ DVD z DANYMI.
Nie twórz na tej płycie żadnych folderów, po prostu wypal na niej te 4 pliki.
bystry
No to co piszesz to zaden film DVD a zwykle avi nagrane na plytke DVD.
Co do napis·ow to nie zrozumiales,chodzi o to ze byc moze twoj odtwarzacz nie czyta pliku *txt
KOD
i dokument tekstowy nep-300dvdscr1-xvid.txt

a na przyklad radzi sobie z *srt

Edit.
hibi sprinter kurde wink.gif
Auxiliaris
CYTAT
Czy można z DVD+R
ohmy.gif

Betka142 - Wydaje mi się, że z innymi gadżetami wychodzi to lepiej, ale jak tam kto.... [ jocke wink.gif ]

A tak całkiem na poważnie to słuchaj się starych wilków (tych co pisali wyżej) smile.gif
To nie jest płyta w standarcie DVD. Jak już wspomniał kol. bystry na płycie DVD z filmem są 2 foldery AUDIO_TS i VIDEO_TS. Ty masz normalną na świecie płytę DVD nagraną w trybie 'Plikowym', nie kombinuj, bo jeśli Twój odtwarzacz nie jest przystosowany do odgrywania DivX / XviD to możesz kopiować na jaki rodzaj DVD +/- RW i inne chcesz, nic nie pomoże. Zamiast kombinować, podaj może nazwę playera stacjonarnego to dowiemy się, czy potrafi on odtwarzać pliki AVI - czytaj DivX/XviD.

Pozdrawiam,
Aux.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.