Dziękuję wszystkim serdecznie za wskazówki i odpowiedzi
@Don Funio
Byłem na chyba wszystkich przez Ciebie wymienionych stronach, już od około 2-óch tygodni czytam i szukam informacji na temat PDA

Dlatego dla pewności postanowiłem zapytać jeszcze tutaj, i szczerze mówiąc oczekiwałem tego, że polecony będzie mi LOOX. Tak jak piszesz, są pozytywne i negatywne oceny tego PDA, z tych negatywnych mogłem wywnioskować, że po prostu ludzie, którzy oddawali sprzęt po 2-óch dniach nie mieli cierpliwości lub/albo szczęścia do poprawności działania, ewentualnie - i tutaj wg mnie 80% przypadków - nie mogli poradzić sobie z konfiguracją, albo po prostu byli zbyt niecierpliwi.
Co do fix'a to chyba nie potrzeba wiele wspominać, ktoś kto ma w zamiarze kupić PNA czy PDA z GPS powinien się wczytać w temat

Na Asusa zwróciłem uwagę tylko z tego powodu, ponieważ w komplecie jest już Car Kit i inne dodatki, czego w LOOX'ie brak, pozostaje kupić Bundle z softem do GPS i Car Kit'em co wychodzi dość drogo. Przynajmniej w Niemczech, nie wiem jakie są realia w Polsce dotyczące tego sprzętu.
Zamówiłem przed godziną tego PDA + Etui + Car Kit taniej jak w bundle, oczywiście bez softu do GPS, w necie jest tego zatrzęsienie

Jeszcze raz Big Thx wszystkim !