CYTAT
Ciężko jest w niektórych przypadkach sie przenieść do innego operatora bo TP robi problemy. Akurat jak był ten boom z nowymi operatorami to problemy stwarzane przez TP i nieprzygotowanie nowych operatorów na takie zainteresowanie zrobiły swoje.
Prawda. Na początku to była po prostu jedna wielka masakra z tym przełączaniem. Ale odkąd zostały nałożone kary na TP (musi odłączyć klienta do 2 tygodni od wpłynięcia wniosku) robią to w ekspresowym tempie. Ostatnio mnożą się sytuacje gdy ktoś przenosi się do innego operatora i co prawda zaznacza we wniosku, że ma być podłączony dopiero np. za 2 tygodnie, ale alternatywni operatorzy przesyłają szybciej wnioski, a później klienci się dziwią, że im Neo nie działa. Żeby było śmieszniej jest to traktowane jako zerwanie umowy przed czasem. I weź tu potem dzwoń wszędzie i wyjaśnij, że to nie twoja wina tylko taka Netia się pośpieszyła xD.
CYTAT
W TP żeby mieć neo nie można mieć socjalnego abonamentu tylko minimum standardowy co kosztuje 50zł + 76zł za opcje 1MB. W Multimo mam abo socjalny w TP i płace 64 zł za 1MB. Teraz jak przedłużę umowę to zjada mi z abo do 54 zł miesięcznie.
Zawsze można wziąść Neo i zawiesić telefon (zdaje się, że 24PLN miesięcznie).
CYTAT
Odkąd pracuję w TP
Witam kolegę po fachu

CYTAT
to wziąłbym ja tylko w ostateczności nikomu nie polecam
Tu bym nie był tak drastyczny w osądach. Odkąd tam pracujesz widzisz ją tylko ze złej strony. Nikt przecież nie będzie dzwonił i mówił jak mu tam dobrze w tej TP.
CYTAT
A w szczególności nie polecam LiveBoxa bo to loteria czy będzie działał dobrze czy sie będzie kaszaniło.
Niestety muszę to potwierdzić, LB to jeden z najgorszych routerów na rynku :/
CYTAT
Od października w niektórych rejonach były problemy z przeciążeniami. Teraz to jest w tylu miejscach że głowa mała. TP dobrze wie że ich sieć w niektórych rejonach nie wytrzyma takiego obciążenia a ciągle podłącza w tym rejonie nowych klientów. Przeciążenia charakteryzują sie tym że niektórym klientom podłączonym do danej centrali net działa ok reszta może zapomnieć nawet o otworzeniu strony. Bez rozbudowy centrali tego sie nie da przeskoczyć. I teraz największy wałek - rozbudowa. W styczniu terminy były na początki lutego, w lutym na koniec marca, w tym miesiącu planowane rozbudowy na niektórych węzłach są na sierpień. Wyobraźcie se teraz klienta który dzwoni na infolinie i sie dowiaduje że bedzie ok ale w sierpniu, a pewnie w sierpniu sie pojawi data początek 2009 roku.
W sumie fakt ale... Prawda jest taka, że wszystko zależy gdzie mieszkasz. W mojej okolicy nie ma żadnych problemów z Neo, znam wielu ludzi którzy sobie ją chwalą. Też sporo klientów wbrew pozorom jest zadowolonych.
Najlepiej przed założeniem internetu popytać znajomych jak to u nich wygląda i modlić się, żeby centrala nie była zbyt daleko