Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: K750i i karta pamięci
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Telefony, Palmy, Komórki
Dipster
Niedawno postanowiłem zakupić kartę jako prezent dla znajomego do k750i aczkolwiek słyszałem, że czym większa pojemność tym większe kłopoty.
Czy to prawda? Jeśli tak to co polecacie?
Fideista
Znajomy ma rację Dipster, to tak jak z piersiami u kobiety - im większe, tym ma większe kłopoty.

Mąż staje się bardziej zazdrosny, koleżanki patrzą z zawiścią, faceci nie dają spokoju i nawet porządnego stanika nie można sobie kupić, bo wszystko na rynku jest za małe. Podobnie z innymi częściami ciała - zarówno u mężczyzn jaki i kobiet.
-=KiZiU=-
Jakie tam klopoty... Ja mam u siebie 1GB i zadnych klopotow.
Ludzie na forum SE maja karty po 4GB i tez nie narzekaja.

Niby telefon powinien zwolnic przy wiekszych ilosciach danych... ale to ploty wink.gif
Dipster
CYTAT(Fideista @ 24.07.07 - 13:37) *
Znajomy ma rację Dipster, to tak jak z piersiami u kobiety - im większe, tym ma większe kłopoty.

Mąż staje się bardziej zazdrosny, koleżanki patrzą z zawiścią, faceci nie dają spokoju i nawet porządnego stanika nie można sobie kupić, bo wszystko na rynku jest za małe. Podobnie z innymi częściami ciała - zarówno u mężczyzn jaki i kobiet.

Twoja odpowiedź jest mi najbardziej pomocna biggrin.gif smile.gif

@-=KiZiU=- z kartą 1 GB nie masz żadnych problemów?
Nellus
Ja mam karte 2GB od Lexar'a od jakis 2 miesiecy, lub troszke krocej i sprawuje sie bardzo dobrze. Zadnych problemow, jak dotad nie mialem z nia.
Xahil
1 Gb na 100% nie ma problemow, problemy moga byc przy 2 i 4 Gb (tak gdzies czytalem, i dlatego mam tylko 1Gb wink.gif ), ale w sumie wiecej i tak mi nie trzeba).
Maryan
1 Gb Kingstona radzi sobie świetnie już od 6 miesięcy smile.gif
jar3cki
2GB od Sandiska na tym tel. przed chwila testowalem i ... dziala smile.gif
-=KiZiU=-
Telefon jest formalnie przystosowany do obslugi 4GB i jezeli taka karta bedzie praktycznie w calosci wykorzystana, to zauwazysz spowolnienie przy zapisie/odczycie z karty. Byly przypadki (sporadyczne), ze przy 4GB danych telefon potrafi zaliczyc zwieche przy odczycie, ogolnie telefon odwala rozne walki smile.gif

2GB to jest optimum wg mnie.

Acha... no i soft musi byc raczej z tych nowszych smile.gif Przynajmniej R1N035 obslugiwal tylko do 1GB - ale takiego softu to juz chyba nikt nie ma smile.gif
Dipster
Dzięki bardzo za wszystkie odpowiedzi - raczej zakupię 2 GB wink.gif
robnag
Przy 4 gb wystepuja zwiechy. Wiem to z własnego doswiadczenia. 1-2 gb i nie bedziesz mieć kłopotu
l1p3k
U mnie działa bez zarzutupomimo wielu upadków to sam się dziwie, że jeszcze działa i nie mogę wyjąć karty bo panel z przodu się pogiął podczas kontaku z ziemia ale działa dalej a kartę mam Sandisk 2Gb jak sie robi ciasno to czasem zamuli ale to rzadko podstawą jest 10Mb na telefonie to bedzie gitara
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.