Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Low ID, Router NETGEAR RP614, zasłonięte oczy osiołka, utrata połączenia co parę minut...
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Internet i Sieci Komputerowe
agnes
Hejka!
Kilka dni temu kupiłam drugiego kompa oraz router, żeby móc korzystać z internetu z dwóch kompów jednocześnie. Internet działa, ale niestety od momentu podłączenia Routera moje ID w eMulu spadło do "Low". Weszłam w ustawienia eMula, zrobiłam test zgodności portów (niepomyślny), 
pojawiły się instrukcje dotyczące przekierowania portów. Zastosowałam się do nich,
wyłączyłam Firewall'a systemowego ale problem nie zniknął... Osiołek ma zasłonięte oczy, traci połączenie co ok. 6 minut. Jestem laikiem i do tej pory nie wiedziałam nawet co to znaczy przekierowanie portów... Mój Osiołek kuleje cry.gif Dlatego proszę o pomoc fachowców. worthy.gif Będę wdzięczna za wskazówki.
conf20.gif
lokocool
musisz wejsc w opcje poutera i otworzyc porty dla emule.

niestety nie moge znalezc nigdzie instrukcji aby powiedziec Ci dokladnie krok po kroku co i gdzie ustawic --> ale musisz poszukac zakladki gdzie mozesz wpisac adres ip komputera + port tcp i udp --> tam tam wpisujesz adres ip kompa z emula + porty emule i wszystko powinno smigac wink.gif

Pozdr. smiley13.gif
Kosiar
http://www.dslreports.com/faq/9101 tutaj jest pomoc ale do DC, można według niej analogicznie skonfigurować pod muła
vince44
Sprawdź Tutaj.
agnes
Dziękuję Wam bardzo za cenne wskazówki. Znalazłam porty, ale nie wiem, które z nich są wychodzące, a które wchodzące mysli.gif : 4661, 4662, 4672, 4242, 3888
I co z nimi zrobić? Gdzie je wpisać w ustawieniach routera? Hmm... Nie jestem blondynką ale chyba zielonogłowa. icon_doh.gif
No i jakie porty muszę ustawić w eMulu? Myślę, że wszystko poplątałam.
vince44
Powinny wystarczyć te trzy 4661, 4662, 4672.
Zrób dokładnie tak jak na tej stronce, którą podał @Kosiar http://www.dslreports.com/faq/9101
Service name np. emule, potem adres ip lan, a następnie konkretny port. Wystarczy to powtórzyć dla każdego z tych portów, zapisać ustawienia i powinno działać.
agnes
Hejka,
Dziękuję za wszystko! Udało się! thumbup.gif Test portów się powiódł. Osiołek ma wciąż opaskę na oczach i mam low ID ale póki co nie rozłącza się i trochę ściąga.
Nie można mu tej opaski po prostu zerwać? Może macie jakieś wskazówki?
Pozdrawiam wszystkich serdecznie!
jar3cki
zrestartuj emule ew. wylacz i wlacz ponownie router do zasilania
agnes
Hej Jar3cki!
Właśnie zastosowałam się do Twojej rady i... Wypas! Wszystko znowu działa jak wcześniej! WOW! Znów mam high ID! clap.gif Osiołek przestał bawić się w Zorro i wziął się do galopu... Nie ma to jak fachowcy doradzą. Dziękuję bardzo!!!
Dziękuję wszystkim za cenne rady! Co ja bym bez Was zrobiła...
Jestem z gatunku kinomanów więc dzięki Wam znów jestem happy! thumbsup.gif
Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie! smiley13.gif
denver666
jak ruter netgara to czy aby nie Irlandia lub Anglia? ntl? biggrin.gif
agnes
CYTAT(denver666 @ 30.07.07 - 22:28) *
jak ruter netgara to czy aby nie Irlandia lub Anglia? ntl? biggrin.gif

Niestety-Szwecja.
I znów problem. Emulek pochodził i przestał....sad.gif
Rozłącza mnie co parę minut z serwerem. Próbuję się łączyć, Przez chwilę jest ok i mam na pasku wiadomość "utracono połączenie"
Co to do diabła oznacza i co mogę jeszcze zrobić?
Mam high ID, łącze 1M, eMulek ściąga po 16k/s.
????????
Pozdrawiam
elciupakabra
Helu, również jestem laikiem w sprawach komputerowych smile.gif po prostu szarym użytkownikiem. Mam pytanie które brzmi następująco. Chcę skonfigurować sobie netgeara wpn824 v2. Mam system operacyjny win vista i chyba dynamiczne ip. Wpisując w stronie ustawień netgeara porty do przekierowania na eMula jest rubryka która brzmi :
"Server ip adress:"
Jak dowiedzieć się jaki jest adres serwera ??

A jak robie test portów to coś takiego wyskakuje :/
Starting TCP connection test...
TCP connection test failed because eMule rejected the connection.
It is possible that your IPFilter includes the IP of this server, making a connectiontest impossible.

EDIT:
Dobra test portów się powiódł. Natomiast eMulek nie chce się połączyc z jakimkolwiek serwerem chociaż mam highID :/
Rooff
U mnie emule łączy się ostatnio tylko z jednym:
KOD
ed2k://|server|77.247.178.244|4242|/

Jeżeli ho nie masz na liście to spróbuj go skopiować do schowka i wkleić na listę serwerów w emule. Następnie próbuj się połączyć.

Jeżeli chodzi o serwery z tej listy:
http://www.server-list.info/
to od jakiegoś czasu nie łączy się z żadnym... Czyli praktycznie został jeden ww. w miarę bezpieczny... Chyba...

KAD masz na zielono (Otwarta) ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.