Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Cannot Render The file...
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Zgrywanie, wypalanie, odtwarzanie
Nissan
Był już podobny temat, ale o innym rozszerzeniu. Od niedawna otwieram bezproblemowo pliki o rozszerzenia rmvb* ale ostatnio natknąłem się na jakiś błąd, pisało "Cannot Render The file". Mam nadzieję że to nie wada pliku. Mam zainstalowany kodek real alternative152. Baardzo bym prosił o pomoc byłbym niesamowicie wdzięczny gdyby mi ktoś pomogł w odtworzeniu tego.
Luca
Wychodzi na to,ze nie rozpoznaje formatu.

Co bym zrobil,przeinstalowal bym kodek real alternative152 Jesli to nic nie da to poszukaj playerka Dziobas RAR Player-on powinien otworzyc bez codecka.Jesli i on nie rusz to plik uszkodzony.Jak sciagales w RAR to nim tez mozesz podejzec.
Rooff
Przecież może to być wada jednego pliku. Najlepiej byłoby jakbyś podał adres do tego pliku - byśmy sprawdzili (adres albo nazwę, bo nie wiem czy mówisz o plikach typu streal czy ściąganych filmach .rmvb).
Skoro Ci inne działają to raczej wątpię, żeby to było od kodeka (ściślej - od Twojego zainstalowanego dekodera).

Pliki otwierasz Media Player Clasic czy jakimś innym :>

smiley13.gif
Nissan
Pliki odtwarzam w Bsplayerze, jak czasem mam błąd w nim bo pisze że to plik audio to w Media pleyerze, ale czesciej BS bo jest wygodniejszy.Problem w tym że sciągam sobie serial z Bitcometa który już dawno na TVN był wyemitowany. Pierwsze 2 odcinki działały ale poźniej 3,4,5 nie działał.
Rooff
Ja bym Ci radził mimo wszystko pliki Real Media odtwarzać w Media Player Classic (nie mylić ze zwykłym Media Playerem).
Nie wiem jak sobie radzi ten BSPlayer - na MPC wiem, że większość plików działa bez problemu.

A dlaczego to może być od playera - gdzieś na forum jest temat o .wmv. Tam rozwiązaniem była zmiana playera z SubEdit na MPC. Tu z plikami Real Media może być podobnie.

smiley13.gif
Nissan
Używam go głownie ze względu na możliwość szybkiej korekty napisów, 1 sekunde do przodu albo do tyłu. Szukałem tej opcji w Media playerze ale nie znalazłem a Subtitle editor nie wystarcza... Tak czy siak i tak bardzo dziękuje za dobre chęci i próbe pomocy wink.gif pozdrawiam
I_O
A moze calkiem po prostu sprobowac uzyc jedynego tak naprawde programu przeznaczonego do odtwarzania real media - czyli real playera? Jest wprawdzie dosc nielubiany, ale poradzi sobie z tym na pewno. Te wszystkie "alternatywy" na dluzsza mete i tak sa do niczego..
Auxiliaris
CYTAT(I_O @ 02.08.07 - 20:17) *
Te wszystkie "alternatywy" na dluzsza mete i tak sa do niczego..

Protestuję stanowczo ! Jakoś te alternatywy sprawdzały się w moich PC-tach od zawsze i jakoś nigdy nie mogłem na nie narzekać. Problemem jest niestety z reguły użytkownik siedzący przed ekranem (niestety) w dużo mniejszej mirze sprzęt czy oprogramowanie.
I_O
CYTAT
Protestuję stanowczo !

Alez prosze bardzo smile.gif
U mnie te alternatywy sprawdzaly sie zawsze do momentu, kiedy trafialem wreszcie na jakis stream albo plik z ktorym nie mogly sobie poradzic i wtedy mialem wybor miedzy rezygnacja z ogladania/sluchania albo instalacja real playera. Ten ostatni zreszta radzi sobie zawsze - w koncu to ich format.
Naturalnie mozesz tez miec racje, ze soft byl dobry tylko uzytkownik siedzacy przed moim komputerem byl tym problemem, wcale sie nie wypieram smile.gif
Auxiliaris
CYTAT(I_O @ 03.08.07 - 00:16) *
CYTAT
Protestuję stanowczo !

Naturalnie mozesz tez miec racje, ze soft byl dobry tylko uzytkownik siedzacy przed moim komputerem byl tym problemem, wcale sie nie wypieram smile.gif

No, tóż też to właśnie miałem na myśli wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.