Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PROBLEM Z OTWIERANIEM STRONY
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Internet i Sieci Komputerowe
cxt83
Witam
od jakiś paru dni mam problem z otworzeniem strony www.onet.pl w momęcie gdy chcem ją odpalić automatycznie otwiera się www.onet.eu i za nic nie mogę przjść do "PL" problem dotyczy tylko tej jednej strony, i już nie mam zielonego pojęcia co jest nie tak:(
Maryan
CYTAT
Drodzy Użytkownicy,
Onet.pl

To niezmiennie Wasze pierwsze źródło informacji z Polski i ze świata.

Onet.eu

To przygotowana specjalnie dla Was wersja strony głównej portalu, zawierająca najważniejsze i użyteczne newsy z Wysp Brytyjskich.

Możecie przełączać się pomiędzy Onet.pl a Onet.eu w każdej chwili.

Prawy górny róg na onecie

pozdrowienia
cxt83
próbowałem setki razy ale nic to neistety nie daje sad.gif

pozdrawiam
Rooff
Wyczyść sobie 'cookies' w przeglądarce.

smiley13.gif
cxt83
wyczyszczone kilkakrotnie niestety nadal bez zmian sad.gif
bns
napisz mejla ze _znowu_ im cos nie dziala, jestem ciekaw co odp ;] redakcja@portal.onet.eu

z kazdej przegladarki tak masz jak wchodzisz czy tylko testowales na jednej?
cxt83
próbowałem na:
IE - niedziala
Mozilla Firefox - niedziala
Flock - niedziala
Opera - niedziala

już nie mam pojęcia co może być nie tak tym bardziej że łącze mam rozszyte na dwa komputery po przez router i na drugim wszystko śmiga bez najmniejszego problemu sad.gif

pozdrawiam
Auxiliaris
Może masz coś z adresami DNS skopane?

Podejrzewam, że adresy IP ustawione masz na sztywno, więc wpisz poniższe DNS'y, wyczyść cookies (poraz któryś), wyczyść cache i na koniec zresetuj komputer.

DNS - 208.67.222.222
Alternatywny - 208.67.220.220

To są tzw. OpenDNS bardzo szybkie i dość popularne, u mnie sprawują się wyśmienicie smile.gif

http://www.opendns.com/

Jak zmienić DNS (dla niezaawansowanych)
cxt83
niestety zmiana DNS nic nie dała nadal jest jak bylo, może z moim kompem jest coś nie tak bo jak już wcześniej wspominalem moje łącze jest rozszyte na dwa kompy i na tym drugim wszystko jest w jak najlepszym pożądku i działa bez najmniejszych problemów sad.gif

pozdrawiam
cxt83
CYTAT(bns @ 24.08.07 - 18:06) *
napisz mejla ze _znowu_ im cos nie dziala, jestem ciekaw co odp ;] redakcja@portal.onet.eu

z kazdej przegladarki tak masz jak wchodzisz czy tylko testowales na jednej?

dzisiaj napisałem na podany adres zobaczymy co z tego wyjdzie smile.gif pozdrawiam poinformuję o wynikach.

a tak swoją drogą czy może to być spowodowane że posiadam IP spoza Kaczystanu
Luca
CYTAT(cxt83 @ 27.08.07 - 06:04) *
a tak swoją drogą czy może to być spowodowane że posiadam IP spoza Kaczystanu

To nie argument-u mnie dziala.
cxt83
niestety sądze że jest to wina ze strony mojego dostarczyciela usługi lub konfiguracjii routera, dzisiaj podłączyłem do routera dwa inne kompy i niestety na jednym jak i na drugim nie można za chiny odpalić onet.pl sad.gif
cxt83
problem rozwiązany by wejść na onet.pl wpisuje w przeglądarce 213.180.130.200 i wszystko hula smile.gif pozdrawiam
ToPeRz
Hmm.
Wejściu na onet.pl i w prawym gornym rogu jest cos takiego: Przełącz na Onet.eu

Po kliknieciu, zawsze jak wpisuje onet.pl wyskakuje onet.eu. Klikam tym razem na: Przełącz na Onet.pl i od tej pory po wpisaniu w przegladarke onet.eu i tak pojawia sie onet.pl tongue.gif

Mam nadzieje ze jasne ;p

ps.
@Luca mogles poprawic a nie sie nabijac tongue.gif
Luca
CYTAT(ToPeRz @ 04.10.07 - 12:36) *
Hmm.
Weszlem na onet.pl i w prawym gornym rogu jest cos takiego: Przełącz na Onet.eu

A ja jak wszedlem to tego nie mam.

Moze ma znaczenie sposob weszniecia,wszedniecia,wejscia,wchodzenia....... icon_igitt.gif icon_igitt.gif icon_igitt.gif
cxt83
CYTAT(ToPeRz @ 04.10.07 - 11:36) *
Hmm.
Wejściu na onet.pl i w prawym gornym rogu jest cos takiego: Przełącz na Onet.eu

Po kliknieciu, zawsze jak wpisuje onet.pl wyskakuje onet.eu. Klikam tym razem na: Przełącz na Onet.pl i od tej pory po wpisaniu w przegladarke onet.eu i tak pojawia sie onet.pl tongue.gif

Mam nadzieje ze jasne ;p

ps.
@Luca mogles poprawic a nie sie nabijac tongue.gif

tak jak pisałem wyżej moge sobie klikać w górny prawy róg a i tak to nic nie da smile.gif
jedyna metoda na wyświetlenie tej strony to wpisanie 213.180.130.200

pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.