Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: udosępnianie i zabezpieczenia
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Internet i Sieci Komputerowe
cxt83
mam połączone dwa komputery po przez router i wszystko do tej pory działało ok, aż tu nagle w momęcie gdy chcem wyciągnąć coś z drugiego kompa co oczywiście jest UDOSTęPNIONE(drugi komp rzezcz jasna jest włączony) wyskakuje komunikat \\HOME nie jest dostępny.Możesz nie mieć uprawnień do używania tego zasobu sieciowego.Skontaktuj się z administratorem serwera, aby uzyskać uprawnienia dostępu

odmowa dostępu

z góry dziękuje za pomoc
Auxiliaris
Stało się to może po tym jak zmieniłeś adresy DNS (które podałem Ci w innym temacie?). Tak się składa, że u mnie przestał działać Printserwer po tym, jak zmieniłem w ustawieniach sieciowych domyślny adres DNS, doszedłem do tego wpisując domyślny adres DNS taki sam jak adres bramy. Alternatywny adres DNS może pozostać taki jak podałem.

Tak to czasami już bywa z routerami, szukałem informacji na ten temat z dwie godziny i nic nie znalazłem. Dziwne wydało mi się to, że z innych komputerów mogłem drukować tylko z mojego laptopa nie dało rady i tak po analizie doszedłem do źródła usterki smile.gif
cxt83
DNS przywróciłem do stanu poprzedniego
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.