Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ISDN przez RJ-45 w notebooku
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Internet i Sieci Komputerowe
PnD
Witam

Jest taki problem jest nowy notek i stare złącze ISDN, wcześniej złącze było podłączone do PC przez kartę sieciową pod ISDN ze złączką RJ-45, teraz chcę podpiąć tą samą wtyczka (RJ-45) to oto szybkie złącze ISDN do notka i tu pojawia sie pytanie jak to zrobić, bo w notku jest modem na RJ-11 i czy wystarczy zmienić kabel z ISND i będzie ok czy muszę dokupić jakąś kartę na PCMCIA która będzie działać jako modem na wtyczce RJ-45?

Z góry dzięki za info biggrin.gif

Pozdrawiam
PnD
Xahil
Wg mnie zwykly modem nie obsluzy isdn (chociaz w dobie "soft modemow" to pewnie tylko kwestia sterownikow). Pozatym zawsze mi sie wydawalo ze isdn, tak samo jak zwykly telefon, tez ma wtyczke RJ11.

Jesli nie znajdziesz jakiegos sterownika do modemu ktory by umial ISDN to pozostaje tylko kupno karty.
gulon
Będziesz musiał sobie sprawić modem isdn na USB lub PCMCIA. Ten modem analogowy się nie nadaje...
PnD
Ok dzięki, znalazłem kartę na PCMCIA z przejściem z portu podobnego do mini USB na ISDN, kosz to jakieś 30 zł więc tani interes na szczęście.
Dzięki za info bier.gif

Pozdro
PnD
Ok problem aktualny, karta która znalazłem pasuje do notka z 2xPCMCIA a ja zgadnijcie mam jedno sad.gif więc mam pytanie czy ma ktoś może dostęp do takich kart modemowych do ISDN'u na PCMCIA bądź USB(bo takie też podobno są)

Z góry dzięki za info

Pozdrawiam biggrin.gif
PnD
ok zamykamy smile.gif

Jednak zmiana neta okazała się lepszym rozwiązaniem, a ISDN do lamusa proponuje już wsadzić biggrin.gif hehe

Pozdro bier.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.