Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nokia 6288 albo coś innego
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Telefony, Palmy, Komórki
Kosiar
Kończy mi się umowa w erze i chciał bym wybrać jakis telefonik gość na hotlinie polecił mi 6288. I tak się teraz zastanawiam czy go kupić. Była by to moja pierwsza Nokia bo do tej pory jakoś ta marka telefonów mnie nie podniecała więc może coś innego polecicie. Telefon wiadomo ma sprzed wszystkim służyć do telefonowania sms nie wysłam bo mnie to wku*** biggrin.gif. Zastanawiałm się też na Nokią 6300 ta ma mniej bajerów ale za to jest aluminiowa i jakoś tak solidniej wygląda.
Więc POMOŻECIE!!!
POSTMAN
Mi też sie kończy umowa. @Kosiar jaki miałeś abonament że ci zaproponowali 6288?
Kosiar
Zaproponowali ale musze i tak za nią zapłacić 250 zł i jeszcze 4500 punktów Era Premium oddaje.Teraz mam Era Nowy Komfort za 40 zł z 80 minutami w tym. A proponują mi nowy abonament za 85 zł z 160 minutami i do wykorzystania jeszcze 2000 minut w 2 lata. Średnia kwota rachunków za ostanie 6 miesięcy to 100 zł więc dopłacam zawsze 60 zł do rachunku.
Knebel
Kosiar- moje zdanie na temat telefonów znasz= Nokia, a potem dłuuuugo nic...i pozostałe telefony. Od zawsze miałem Nokie i jestem bardzo zadowolony. Jeśli chodzi o 6288 to jest następca mojego 6280. Bardzo fajny telefonik. Ma wszystko co potrzeba, a nawet więcej, tylko i tak się tego nie wykorzystuje tongue.gif . Mam ten telefon od listopada. Jedyny problem mam z baterią , czasami przy pełnej baterii, po kilku minutach rozmowy rozładowuje się. Muszę go włączyć ponownie i bateria już naładowana ohmy.gif . Ale wybieram się z tym do serwisu na dniach. Poza tym - uwag brak.
Podsumowując:
Rozumiem, że Chelsea kibicujesz, ale bierz Nokie i skończ już z tymi samsungami czy jak im tam? biggrin.gif
ryjek
Mój kumpel ma 6288, jest bardzo fajny. Tyle,że mam pewną dozę "nieufności" do telefonów typu klapka, wysuwanych etc. (ale to chyba jeszcze trauma bo ericsonie przedpotopowym). Ja niedawno w Erze zmieniałem abonament, bo taki jak Ty miałem (abonament tj.) i teraz mam 66 pln, 80 minut na rozmowy a Nokię E50 dali mi za 250 pln. Może się rozejrzyj czy właśnie E50 nie podpasowałaby Ci?
PnD
posłuchałbym na Twoim miejscu @ryjek bo nokia E50 jest bardzo udanym modelem, natomiast moje zdanie na temat 6288, (sprzedaje te tel) nigdy bym tego nie kupił chociaż to nokia nieudany następca 6280.
6288 jest moim zdaniem niesolidnie zrobiony wygląda jak świecące pudełko na biżuterie, otwarcie tylnej obudowy graniczy z cudem momentami gdyż przez to ze jest błyszczący jest też śliski bardzo, jeśli chodzi o menu itd to standard nokia ale wygląd moim zdaniem to nie, duzo lepsza i solidniejsza jest nokia 6280.
Natomiast E50 jest tel. biznesowym jak i jego następca E65 jest solidnie wykonany obudowa aluminiowa ird. ogólnie sprawia wrażenie bardzo trwałego tel. więc któryś z tych modeli bym proponował, ewentualnie nokia 3110 bardzo prosty tel. bez bajerów, do dzwonienia i wysyłania SMS.

Pozdro, udanego wyboru smile.gif
lokocool
CYTAT
posłuchałbym na Twoim miejscu @ryjek bo nokia E50 jest bardzo udanym modelem

Ten telefon to jest najwiekszy shit jaki wyszedl w ostatnim czasie. Mam sporo znajomych ktorzy go uzywaja, nie spotkalem sie jeszcze z pozytywna opinia. Mam kumpla w serwisie Nokii --> mowi tak samo ze to jest jeden wielki szmelc....a bateria trzyma 2 dni smile.gif

Jesli chcesz cos fajnego E65 --> wiecej opcji i ogolnie fajniejszy.

Pozdr. smiley13.gif
PnD
o takiej opinii nie słyszałem, sprzedałem tych tel sporo i żaden nie wrócił na serwis, koleżanka miała, kolega używa i nikt nie narzeka biggrin.gif
a Nokia E65 też będzie dobrym wyborem ale na pewno więcej za nią będą chcieli bo jest nowsza
Carlos
@Kosiar. Jeśli do Ciebie sami już zadzwonili to poczekaj jeszcze trochę. Wiem z autopsji że na początku proponują coś w miarę atrakcyjnego a im jesteś twardszy to tym lepiej na tym wychodzisz. Mnie na samym początku (jestem w Orange ale to sie tyczy wszystkich sieci) proponowali ostatnio, wybrany prze zemnie model za ok. 500 zł. Gdy im powiedziałem że mogą do mnie dzwonić jak "zmiękną", zadzwonili z ofertą tego samego telefonu za ok 200 zł i powiedzieli że to już ostateczna oferta. Powiedziałem im żeby skonsultowali ostateczną ofertę z kimś wyżej i zadzwonili kiedy cena spadnie do 1 Zł. I tak się stało. Dostałem Nokię N73 właśnie za 1 zł i jeszcze utargowałem extra obniżkę abonamentu o 15% przez rok. Trzeba być twardym i nie brać byle czego za każdą cenę. Im będziesz lepiej negocjował tym więcej ugrasz.
Nadmienię że w Orange dla firm mam dwa telefony i płace miesięcznie ok 150 zł. Więc nie są to jakieś straszne rachunki.
Powodzenia w negocjacjach. Bądź twardy.

Pozdrowienia.wink.gif
Lock@
A najlepiej wystartować w konkursie i łyknać N95 biggrin.gif A potem targujesz się już tylko o minuty tongue.gif
PnD
hehehe a co tam nokia N95 juz potaniała, lepiej może od razu powiedzieć im że chce się 8600, ewentualnie jakby nie mieli to że zadowolisz sie 8800 biggrin.gif
jak szaleć to szaleć biggrin.gif
Kosiar
CYTAT(Carlos @ 06.09.07 - 12:26) *
Nadmienię że w Orange dla firm mam dwa telefony i płace miesięcznie ok 150 zł. Więc nie są to jakieś straszne rachunki.
wink.gif

No własnie w tym problem że jeśli chodzi o firmy to zawsze można coś wynegocjować a taki szary użytkownik to za dużo nie wydębi od tych skąpców. Telefon już zamówiłem (6288) i właśnie czekam na kuriera.
Też chciałem N73 ale krzykneli mi 600 z umową na 2 lata lub 450 z umową na 3.
Wybrałem 6288 bo kolega mago u mnie w firmie jako firmowy telefon i bardzo dużo z niego korzysta i jest z niego zadowolony więc może i ja będę choć cały czas nie jestem jakoś pozytywnie do Nokii nastawiony może to też się zmieni smile.gif Dzięki za info i pozdrawiam
TrollJack
Powiem tak, warto pisać do operatorów maile w których to pisze się, że oferta wystawiona przez konsultana jest nie satysfakcjonującą, że to żadne traktowanie indywidualne starych klientów. Ja tak zrobiłem ładnie to opisałem jak jestem nie zadowalony z oferty złożonej przez pana z osługi (zapisałem sobie z kim rozmawiałem i kiedy) i poprosiłem o wystawienie mi innej oferty. Na odpowiedź nie czekałem nawet 24h.
Mam abo w erze...dostałem od nich 5 pakietów (w sieci pakiet to 30zł) do wyboru jakie chcę za 80 zł oraz 1600 minut na cały czas trwania umowy i do tego oczywiscie normlanie do wyboru tel. z obowiązującej promocji na wybrane modele. Jednym słowem po mailu dostałem ofertę jaką wcześniej mi proponowano przy podpisaniu umowy bez brania nowego telefonu z tą różnicą, że telefon także byl dla mnie do wzięcia.
Wydaje mi się że to była rozsądna propozycja. W sieci jestem już prawie 10 lat nie zamierzałem się przenosić do innej (przywiązanie chyba) więc jestem zadowolony....

Jeszcze raz: pisać maile do operatorów komórkowoych i jeszcze raz pisac, pisać, pisać .... najszybciej coś wskuracie

pozdrawiam,
ryjek
CYTAT
Ten telefon to jest najwiekszy shit jaki wyszedl w ostatnim czasie. Mam sporo znajomych ktorzy go uzywaja, nie spotkalem sie jeszcze z pozytywna opinia. Mam kumpla w serwisie Nokii --> mowi tak samo ze to jest jeden wielki szmelc....a bateria trzyma 2 dni smile.gif

Pozdr. smiley13.gif

No ja się z tą opinią nie zgadzam. Telefonu używam od przeszło kwartału. Obudowa aluminiowa, wytrzymała, telefonik jest "cienki" i akurat nadaj się do swoich podstawowych, jak dla mnie, funkcji, czyli rozmowy i sms-y. Do tego "kieszonkowa" wersja office'a i acrobat reader. Dla mnie w życiu prywatnym i zawodowym to po prostu miód.

A z baterią to różnie bywa. Wiadomo, im więcej gadasz tym mniej trzyma. U mnie przy zupełnie przeciętnych rozmowach (koło 30-40 minut dziennie) plus sms-ki trzyma 5 dni plus.

p.s.
bede musiał pamiętać o tym by jak najdłużej "przytrzymać" operatora przy następnej umowie.
zimi2k
CYTAT(lokocool @ 06.09.07 - 11:49) *
CYTAT
posłuchałbym na Twoim miejscu @ryjek bo nokia E50 jest bardzo udanym modelem

Pozdr. smiley13.gif

Ja tez sie nie zgodze z taka opinia..., prawda jest tak ze pierwsze telefony ktore weszly na rynek bodajrze z Plusa, mialy stary soft i sie wieszaly co chwile...,[najczesciej to z uatoamtu wlaczal sie tryb glosnomowiacy i pomagalo tylko wyciagniecie baterii] ale wystarczyla tylko zmiana softu i wszystko wraclo do normy...

Jedynie co to bateryjka - troche licha ale nie ma sie tez co dziwic - telefon ma duzo opcji wiec jak sie z nich korzysta bateria siada... no ale mimo wszystko mogli cos wiekszego podpiac. @ryjek - jak w tym fonie bateria trzyma Ci 5 dni to chyba masz cos ponad standard biggrin.gif

Jesli chodzi o E65 - kumpela nabyla ostatnio ten fonik w Orange..., ja jestem pod wrazeniem biggrin.gif choc telefoeny z klapka i rozsuwane niewiedziec czemu kojarza mi sie z modelami dla kobiet biggrin.gif

pozdro
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.