Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: powolny Firefox
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Internet i Sieci Komputerowe
Romano
W czym rzecz:
szkoda mi takiej fajnej przeglądarki, ale chwilowo przestałem jej używać.
Strony mniej więcej ładują się tak samo niż w innych przeglądarkach (chociaż różnice widzę, bo przy odpalonych zasysaczach bardziej powoli się ładują,a w innych przeglądrkach normalnie). Ale np. filmiki z youtube już nie - bardzo często doczytują się, co mnie wkurza.
Pod IE7/Operą/Safari ten problem nie występuje, czyli to nie jest wina łącza. Objaw jest taki, jakby Firefox miał przydzielone czasami 1/10 możliwości łącza.
Na innym komputerze z Firefoxem pod tym samym łączem jest ok...
Sprawdzałem w konfiguracji Firefoxa czy jest jakiś magiczny dings, ale nie znalazłem. Być może coś trzeba gdzieś w rejestrze poprawić, nie mam pojęcia.
Co począć? icon_doh.gif
Rooff
Reinstal FF?? (wraz ze skasowaniem wszelkich folderów, z których on korzysta - zachowaj sobie oczywiście ulubione bo one nie mogą być przyczyną wink.gif ).
Nie używasz czasem czegoś podobnego do CfosSpeed-a :>
Może tam masz priorytety inaczej poustawiane?
Romano
Teraz używam Vistę, ale na XPeku pamiętam że miałem to samo.
Nie używam żadnych speedów do połączenia, router połączenie u mnie załatwia.
Hm... być może tam gdzieś leży przyczyna, ale trudno mi w to uwierzyć bo raz: nic tam takiego podejrzanego nie widziałem, dwa: nie jestem super biegły w sieci, ale chyba przeglądarki lecą przez te same porty, więc czemu inne przeglądarki działają ok?
Reinstall nie wiem czy ma sens, bo tak było od początku zainstalowania foxa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.