Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: iPlus
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Internet i Sieci Komputerowe
Ralph
Witam

potrzebuje usostepnic internet, lacze sie za pomoca modemu comander USB, siec jest juz skonfigurowana. No niby zaden problem juz kilkakrotnie to robilem (na innych modemach i oprogramowaniu), ale tym razem pojawily sie schody...
Kiedy zaznaczam opcje "zezwalaj innym uzytkownikom sieci... itd. itd" wywala mi komunikat nastepujacej tresci:
Nazwa uzytkownika i haslo dla tego polaczenia nie zostaly zapisane do uzytku przez wszystkich uzytkownikow. W rezultacie udostepnianie polaczenia internetowego moze wybierac numer tego polaczenia dopiero po zalogowaniu uzytkownika. Aby wlaczyc automatyczne wybieranie numeru, zapisz swoja nazwe uzytkownika i haslo dla wszystkich uzytkownikow w oknie dialogowym Laczenie.

Z tresci nie bardzo wiem jaki to ma wplyw ogolnie na udostepnianie, ale w praktyce skutkuje to tym ze wprowadza jakies zmiany w ustawieniach polaczen, internetu jak nie ma tak nie ma, po ponownym ustawieniu parametrow sieci LAN udostepnianie jest znowu wylaczone. Robota glupiego. icon_error.gif
Jesli ktos wie o co tu chodzi HELP. O jaka nazwe uzytkownika i haslo chodzi, gdzie jest takie okno dialogowe jak Laczenie gdzie mam to wpisac, no i dlaczego wywala cala reszte
Aha z internetem lacze sie za pomoca aplikacji iPlus

z gory dzieki za pomoc
-=KiZiU=-
w panelu sterowania-polaczenia sieciowe.

Masz tam twoje polaczenie- prawym, wlasciowsci - opcje. Zaznacz tam "monituj o nazwe uzytkownika i haslo..."
(jezeli nie masz tam polaczenia to sobie stworz smile.gif )
Teraz jak klikniesz 2x na to polaczenie to tam zaznacz "zapisz te nazwe...." dla kazdego uzytkownika...
Ralph
no to jeden problem z "dynki" komunikatu juz brak. Co do reszty to cos mi sie zdaje ze to wina windowsa (obecna instalacja ma juz chyba ze sto lat tak zasmieconego komputera juz dawno nie widzialem smile.gif) bo sprawdzalem u siebie w domu i wszystko smiga bez zarzutu a komunikat jak sie okazuje nie ma z tym nic wspolnego.
Dzieki za pomoc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.