Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Obraza Prezydenta
Osłomania > Dyskusje i Pogawędki > Polityka - Kafejka
tetrus
CYTAT
3 lata za obrazę prezydenta Kaczyńskiego

23-latek z Cieszyna, który przy pomocy amatorskiego programu do pozycjonowania połączył słowo "kut-as" z prezydentem Lechem Kaczyńskim może spędzić trzy lata w więzieniu - pisze "Gazeta Wyborcza".

Po wpisaniu do przeglądarki Google słowa "kut-as" pierwszą stroną, którą zobaczył internauta była strona Prezydenta RP. Jak miało się okazać, za takim pozycjonowaniem wulgarnego określenia na męskiego członka stał 23-letni Marek W. z Cieszyna - podaje "Gazeta Wyborcza".
Ponieważ internauta używał własnego komputera, policja nie miała większych problemów odnalezieniem programisty-amatora. Jak podaje dziennik, zatrzymany nie ukrywał, że jest on odpowiedzialny za modyfikację wyszukiwarki.

zrodlo: interia.pl

Zastanawiajace jest, ze tu dowalili mu ostro a szanownemu ksiedzu, to nic nie zrobili a nawet mozna odniesc wrazenie, ze przepraszali go za zamieszanie. I to jest przyklad jak wszyscy sa rowni wobec prawa. thumbdown.gif
Phaet
No cóż... nawet jeśli przed sądem udowodni, że prezydent to [beeep] to i tak musi tłumaczyć sie z hakerstwa
szolcu
moze napisz jakiego to obrazliwego slowa w stosunku do prezydenta uzyl ten ksiadz ? smile.gif
bo ja jakos sobie nie moge przypomniec
Luca
Ku-tas to przecie zadne obrazliwe slowo.To takie wisiorki przy zaslonach i meblach tapicerowanych-uzywali juz tego slowa przed dwustu laty.Ze im to sie potocznie kojarzy z prezydentrm to ich sprawa jak maja dewiacje.

A ze ludzie z otoczenia prezydenta urzywaja potocznego jezyka i to im sie z czlonkiem kojarzy to swiadczy i ich wysokiej kulturze.

CYTAT
moze napisz jakiego to obrazliwego slowa w stosunku do prezydenta uzyl ten ksiadz ? smile.gif

Cale otoczenie prezydenta nazwal szambem.I mnie to sie kojarzy ze zbiornikem,pomieszczeniem gdzie [beeep] i inne nieczystosci razem wziete zbiera sie w celu pozniejszej utylizacji
-=KiZiU=-
Niech dadza namiary na niego... Wlasnie pozycjonuje strone mojej firmy biggrin.gif
szolcu
CYTAT(Luca @ 13.09.07 - 14:24) *
CYTAT

Cale otoczenie prezydenta nazwal szambem.I mnie to sie kojarzy ze zbiornikem,pomieszczeniem gdzie [beeep] i inne nieczystosci razem wziete zbiera sie w celu pozniejszej utylizacji

no to jest istotna roznica jak na mnie

jakby za okreslenia w stylu szambo mieli oskarzac ludzi to taki np Wałesa by sie nie wykrecil
tetrus
@szolcu nie chce mi sie tego szukac i nie powtorze slowo w slowo, ale bylo cos o czarownicy, ze sama powinna sie zabic, ze prezydent sprzedal sie zydom i cos tam jeszcze. Chodzi o te tasmy nagrane przez studentow.
Jesli na nich nie bylo obrazy glowy Panstwa, to nie wiem jak to nazwac...

Dzis prezydent przejezdzal kolo mojej miejscowosci. Szkoda, ze wczesniej o tym nie wiedzialem. Poszedl bym droge zablokowac icon_doh.gif
spiz@k
@Phaet - pozycjonowanie pod slowo, nie wymaga zadnego hakerstwa.

swoja droga to sie juz robi zalosne.
Phaet
Cała ta władza jest żałosna, ale niestety mają kase na full-wypaśne reklamówki...
Rumburak
CYTAT(tetrus @ 13.09.07 - 20:21) *
@szolcu nie chce mi sie tego szukac i nie powtorze slowo w slowo, ale bylo cos o czarownicy, ze sama powinna sie zabic, ze prezydent sprzedal sie zydom i cos tam jeszcze. Chodzi o te tasmy nagrane przez studentow.
Jesli na nich nie bylo obrazy glowy Panstwa, to nie wiem jak to nazwac...

Rydzyk powiedział, że Kaczyński ulega lobby żydowskiemu. Czy to jest obraza? A może antysemityzm? To żonę Kaczyńskiego nazwał czarownica.

Większość komentatorów politycznych na tym forum w wygłaszaniu swoich opinii opiera się wyłącznie na komentarzach polityków i opisach zdarzeń przekazywanych w TVN24 zamiast na źródłach. Jeśli dwóch polityków PO w studiu TVN24 powie że Rydzyk obraził prezydenta i wygłasza antysemickie treści to większość to łyka zamiast samemu posłuchać nagrań i ocenić. Jeśli dwóch polityków PIS okrzyknie Kwaśniewskiego zdrajcą narodu za wywiad dla niemieckiej gazety to większość również to łyka i bije pianę zamiast przeczytać wywiad. Społeczeństwo jest jak stado ślepych owieczek i tak też jest traktowane przez tych którzy dojdą do władzy.
Phaet
CYTAT(Rumburak @ 14.09.07 - 10:23) *
Większość komentatorów politycznych na tym forum w wygłaszaniu swoich opinii opiera się wyłącznie na komentarzach polityków i opisach zdarzeń przekazywanych w TVN24

Bo tvn24=prawda
To takie google jeśli chodzi o informacje. Z tą różnicą, że tvn24 daje ci to czego chcesz.

CYTAT
Jeśli dwóch polityków PO w studiu TVN24 powie że Rydzyk obraził prezydenta i wygłasza antysemickie treści to większość to łyka zamiast samemu posłuchać nagrań i ocenić.

Bo pokazali zapisy tychże tekstów. Prezydentowi i premierowi też sie oberwało btw. Wyszło na to, że Rydzyk jest bardzo obrażalski.

CYTAT
Jeśli dwóch polityków PIS okrzyknie Kwaśniewskiego zdrajcą narodu za wywiad dla niemieckiej gazety to większość również to łyka i bije pianę zamiast przeczytać wywiad

Ja akurat pochwaliłem Kwaśniewskiego za to co powiedział bo miał rację.

Ale pomijasz ważną rzecz:
Media tylko opisują rzeczywistość.
Kreowanie/zmienianie/manipulacja rzeczywistości to zadanie rządu.
korsarz
Ech tam zaraz obraza, zaprosic moze chcial na wycieczke krajoznawcza wink.gif

Spyra
CYTAT(Phaet @ 14.09.07 - 12:30) *

To dlaczego przepraszal ?
Carlos
CYTAT(Spyra @ 14.09.07 - 18:05) *
CYTAT(Phaet @ 14.09.07 - 12:30) *

To dlaczego przepraszal ?

Bo został źle zrozumiany respekt.gif . Ot taki lapsus językowy oops.gif

Pozdrowienia.wink.gif
jack.r
hmmmm
ja sobie mysle tak taka szmata komunistyczna kwach namawial inne panstwo aby dzialalo przeciwko Polsce (bo tak to mozna nazwac), czyz nie jest to przestepstwem? bo wydaje mi sie ze jest, wiec dlaczego tej swini komunistycznej nikt do sadu nie ciagnie?
co mnie bardziej dziwi to to ze znalezli sie ludzie ktorzy po cichu przyznali mu racje bo zaslepieni sa nienawiscia do kaczorow, nie zdajac sobie sprawy ze swinia kwach nawoluje do dzialan przeciwko ich wlasnemu krajowi, jesli demokratyczne wybory w Polsce wygra inna opcja niz ta jedyna sluszna komunistyczna.... tu tylko mozna usiasc i podziwiac tych niektorych jak bardzo w glowce im sie przewrocilo z nienawisci do kaczorow

teraz najwieksze zdziwnienie mnie bierze gdy sobie slucham/czytam czlonkow (czytaj [beeep]ow), z bylej pzpr oczywiscie, jacy to oni madrzy wspaniali itd... czyby liczyli na to ze ludzie zapomna czasy po upadku komuny (o komunie nie wspomne?) i przebacza im zlodziejstwo, matactwa, lamanie prawa, oszustwa itd? do czego zmierzam to popatrzcie ile oni maja popracia!!! to sie w glowie nie miesci

teraz o ile nie przepadam za kaczorami, bo nie przepadam, trzeba im przyznac ze troche otworzyli drzwi i wylecial smrod dotychczasowej polityki a media ktore sluza (no nie wszystkie ale duza czesc) jak widac komuchom (tym bylym i obecnym) jazda przeciwko pisowi... czyby ludzie nie wiedzieli ze takich maleszkow w mediach jest wielu? to dlatego media krzycza przeciwko lustracji.... ehhh szkoda gadac

*sorry za bardzo obrazowe wyrazanie sie o postkomunistach, ale mam ich dosc od bardzo dawna....
korsarz
co do komuchow to oni od zawsze byli na slynnych stanowiskach zastepcow czlonka czlonka wink.gif

a co do prasy to sie absolutnie nie zgodze. kaczory tak zle dziennikarzy traktowaly, ze to bylo pewne, ze predzej czy pozniej media sie zaczna mscic.

niestety nie znam zadnej prasy naprawde niezaleznej w Polsce, ostatnia ktora prezentowala jakas tam niezaleznosc Rzeczpospolita kaczory przeczyscily z "legend" (m.in. Tym, Smecz, Bratkowski), ustawily kurs na jedyny wlasciwy i nagle zrobila sie gorsza od wybiorczej. Takze sami sobie narobili.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.