Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dziwne zachowanie ie
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Systemy Operacyjne > Windows 9X / NT / W2K / XP
rebel
witam
wlasnie skonczyly mi sie pomysly co jest nie tak z moim ie -od czasu do czasu ma objawy ze zawiesza sie na niektorych stronkach-czasami na googlach czasem na osle itp -objawy pasek postepu zatrzymuje sie na jakiejs wartosci program zatrzymuje sie-po kliknieciu na oknie programu czegokolwiek wyskakuje info ze program przestal odpowiadac-jesli nie klikne nic i poczekam okolo 3-4 minut to program sam sie odmuli i dziala sobie najnormalniej w swiecie.
Ok co juz zrobilem-skan na robactwo szpiegow i rootkity zrobione-czysto czyszczenie rejestrow i folderow ie ze smieci temp cookies itp
odinstalowalem i zainstalowalem ie ponownie ze starymi ustawieniami
odinstalowalem jave i wtyczki i ponownie je zainstalowalem
objawy nadal wystepuja i to na stalych adresach typu kurnik tam na 100% sie zawiesza .........
ktos ma jakis pomysl co jeszcze mozna poprzestawiac zeby sie odmulil?

system xp home sp2
zimi2k
najlepiej to jest nie korzystac z IE... :-) jest wiele lepszych rozwiązań... i tez wszytsko na nich działa i chodzi.
Przypuszczam ze zinstalowala Ci sie jakas poprawka z microsoftu..., ktora rozyspala cos w systemie - mi po ostatnim update windy nie dziala myszka - na innych kompach wszytsko jest OK - podobny problem jak masz TY wystapil na IE, ale na szczescie nie musze tego uzywac wiec za bardzo sie nie przejalem smile.gif
lucjanos
IE to dopiero jest sensowny od wersji 7.
Auxiliaris
Nie ma sensownego IE wink.gif
rebel
eeee poza sugestiami wymiany ie zadnych solucyjek? biggrin.gif
roni_
Mozliwe, że zawiesza ci się protokół TCP (z którego korzysta IE), spróbuj może start => uruchom => cmd => netsh winsock reset; Właściwie to strzelam więc małe szanse, że pomoże, ale warto spróbować wink.gif
vince44
Gdzie jest @Phaet zawsze zwarty i gotowy w każdej chwili zachwalać produkty microsoftu? biggrin.gif
Auxiliaris
@roni - tak się składa, że każda przeglądarka internetowa korzysta z tych samych protokołów, jeśli chodzi i I-net.

@rebel - nie mam pojęcia o co Ci chodzi z tymi solucjami, ale powiem tyle, że od kiedy używam przeglądarkę o nazwie Opera ( a są to już ponad 2 lata ) na wszystkich komputerach w domu, a jest ich sporo, nie mam problemu z konikami trojańskimi i innymi nieproszonymi gośćmi w komputerze.

--edit--

Muszę dodać, bo również sporadycznie używam przeglądarki FF, że Ad-Aware, którego b często używam do skanowania HDD na świństwa, prawie zawsze znajduje świństwa w cache FF, jakoś w cache Opery zawsze czysto. To jest jeden z powodów, dlaczego nie używam FF.
zimi2k
CYTAT(Auxiliaris @ 07.10.07 - 20:59) *
@rebel - nie mam pojęcia o co Ci chodzi z tymi solucjami, ale powiem tyle, że od kiedy używam przeglądarkę o nazwie Opera ( a są to już ponad 2 lata ) na wszystkich komputerach w domu, a jest ich sporo, nie mam problemu z konikami trojańskimi i innymi nieproszonymi gośćmi w komputerze.

Ja uzywam Opery od 2000r czyli 7 rok leci...i nie zmienil bym jej na nic innego smile.gif mimo tego ze wczesniej byly z nia niesamowite problemy :-/ bylem twardy..., i uzywam do dzis...

BTW ostatnio Maxthon (www.maxthon.com) jedynie spelnil moje oczekiwania jesli chodzi o przegladarki smile.gif jednak zostaje przy Operze.
rebel
ok ok ok poddaje sie biggrin.gif zainstalowalem opere i powolutku ja rozgryzam -niestety zaobserwowalem ze tez ma momenty kiedy zawiesza sie-klikajac powtornie w okienko mam brak odpowiedzi programu opera.........
pozytywnym aspektem opery jest to ze w kilku miejscach gdzie ie sie wieszal bankowo operka przeskakuje bez problemow........tylko co za diabelstwo siedzi w systemie ze mi zawiesza przegladarke?
roni_
CYTAT
@roni - tak się składa, że każda przeglądarka internetowa korzysta z tych samych protokołów, jeśli chodzi i I-net.

rebel nie napisał, że testował to na innych przeglądarkach więc taka możliwość istniała wink.gif
Luca
CYTAT(rebel @ 07.10.07 - 18:42) *
odinstalowalem i zainstalowalem ie ponownie ze starymi ustawieniami

Ty mnie lepiej napisz jak to z ta deinstalacja bylo.
-=KiZiU=-
Flasha tez przeinstalowales?
rebel
@luca w dodaj usun skladniki windy -odinstalowalem i zainstalowalem ponownie ie od razu mial stare ustawki......
@Kiziu flasha tez instalowac musialem bo mi na jakiejs stronce plakalo ze nie mam

a teraz mam syf z java pod opera............stronki chodza ok ale cos sie kicka z java -zainstalowalem janowsza sun i kicha zainstalowalem mikroshitu i tez kicha......jakas podpowiedz?
Auxiliaris
Ja podejrzewam, że pomimo skanowania różnego rodzaju oprogramowaniem na obecność "gości", coś chyba siedzi w systemie, dlatego może warto zrobić skan przy pomocy Hijacka i wkleić loga, jak nie tutaj to do tematu podpiętego z HjT.
rebel
KOD
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 17:22:04, on 2007-10-09
Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\System32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\Program Files\Common Files\Authentium\AntiVirus\dvpapi.exe
C:\Program Files\Eset\ESET NOD32 Antivirus\ekrn.exe
C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe
C:\WINDOWS\explorer.exe
C:\Program Files\ScanSoft\OmniPageSE\opware32.exe
C:\WINDOWS\system32\RUNDLL32.EXE
C:\Program Files\Eset\ESET NOD32 Antivirus\egui.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\wuauclt.exe
C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
C:\Documents and Settings\aro\Pulpit\HijackThis.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page =
F2 - REG:system.ini: Shell=C:\WINDOWS\explorer.exe
O2 - BHO: Expressivo - {85F685C3-20D9-4943-95E4-EB4224056C3F} - C:\Program Files\ivo\Expressivo\integr\ih-iexplorer\IH_iexplorer.dll
O3 - Toolbar: Expressivo - {85F685C3-20D9-4943-95E4-EB4224056C3F} - C:\Program Files\ivo\Expressivo\integr\ih-iexplorer\IH_iexplorer.dll
O4 - HKLM\..\Run: [Omnipage] C:\Program Files\ScanSoft\OmniPageSE\opware32.exe
O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install
O4 - HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit
O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup
O4 - HKLM\..\Run: [egui] "C:\Program Files\Eset\ESET NOD32 Antivirus\egui.exe" /hide /waitservice
O4 - HKCU\..\Run: [IBP] rem "C:\Program Files\ivo\Expressivo\expressivo.exe" -t
O4 - HKCU\..\Run: [Expressivo] "C:\Program Files\ivo\Expressivo\expressivo.exe" -t
O20 - Winlogon Notify: klogon - C:\WINDOWS\system32\klogon.dll
O23 - Service: DvpApi (dvpapi) - Authentium, Inc. - C:\Program Files\Common Files\Authentium\AntiVirus\dvpapi.exe
O23 - Service: Eset HTTP Server (EhttpSrv) - Unknown owner - C:\Program Files\Eset\ESET NOD32 Antivirus\EHttpSrv.exe
O23 - Service: Eset Service (ekrn) - Eset - C:\Program Files\Eset\ESET NOD32 Antivirus\ekrn.exe
O23 - Service: InstallDriver Table Manager (IDriverT) - Macrovision Corporation - C:\Program Files\Common Files\InstallShield\Driver\11\Intel 32\IDriverT.exe
O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe

oto log z hijacka-dla mnie wyglada czysto wlasnie skonczylem czesac ad awarem i s&d i czysto -zaobserwowalem ze problemem jest java-po wejsciu opera na kurnik rozjezdzalo mi okno -to samo na czacie onetu-kombinowalem wywalalem instalowalem od nowa i teraz wogole java nie dziala-po wskoczeniu na jakis pokoj mam pusta strone-konkretnie brak strony do wyswietlenia nie mozna znalezc..............
moze starsza wersje javy zainstalowac?
po dlugiej walce powywalalem recznie wszystko co ma wspolnego z java pliki i z rejestru wszystko co mialo java w nazwie bo deinstalator nie dzialal juz .
co z ta java mozna jeszcze zrobic?
Luca
Moze zassaj Security task menagera i on ci pokaze,ktory proces najbardziej zamula.

Odinstaluj moze na probe tego OmniPage -tez Ci caly czas dziala
Auxiliaris
Witam

Zauważyłem, że masz uruchomione 2 programy antywirusowe, z których jednego można by zakwalifikować jako potencjalnego szkodnika, a jest to:
CYTAT
C:\Program Files\Common Files\Authentium\AntiVirus\dvpapi.exe

Daltego potencjalny, bo znajduje się w innym folderze niż powinien (wg moich informacji). Myślę, że tego "Authenium" miałeś zainstalowanego wcześniej i został źle odinstalowany (przypuszczenie). Jeśli jednak umyślnie zainstalowałeś 2 antywirki w systemie to nie jest to dobry pomysł, gdyż mogą one sobie wzajemnie "wchodzić w drogę".

Moja sugestia, odinstaluj Authenium i zostaw NOD'a32, chyba, że tego pierwszego nigdy nie instalowałeś i jest jakimś robalem.

Aux.
rebel
ano pozostalosci po starym antywirusie to sa-zle sie odinstalowal kacper lub avast bo zmienialem ostatnio czesto coz postanowilem ustawic nowy system na starym i zainstalowac 2 przegladarki-zobaczymy co z tego wyjdzie . w sumie to sie posypalo cos w systemie po prawie 800 dniach trwania systemu teraz musze postawic jakis antywirus z firewallem bo mam golca biggrin.gif
bede testowal opere zawziecie biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.