Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Udostępnianie w mldonkey
Osłomania > Baza Informacyjna P2P > P2P - Software i Pomoc > Linux - aMule, xMule, LMule, MLDonkey
cast
Moje pytanie jest następujące:

Chcę wrzucić coś do share w mldonkey. Kopiuje plik do katalogu incoming i teoretycznie powinien być udostępniony. Gdy sprawdzam poleceniem reshare bo ono chyba do tego służy nie znajduje mi tego pliku. Używam interfejsu www i mam inne pliki które aktualnie ściagam i mogę je usuwać oraz zmieniać nazwę natomiast przy tamtym pliku nie ma żadnej opcji wręcz pisze "Nieznany" co to może być.

Prawa do pliku nadałem takie tak pozostałych plików w incoming które sąw idziane prawidłowo
Xahil
reshare sluzy do wymuszenia aktualizacji listy plikow udostepnianych, wiec teoretycznie robisz dobrze.
Az sam poproboje i jak do czegos dojde dam znac

Update: ok google jest jak zwykle najlepszy. znalazl linka do forum mldonkey gdzie bylo napisane ze pliki skopiowane do udostepnianego katalogu sa widziane przez core jako pliki z hashem 0. SA normalnie uploadowane tylko nie sa wyswietlane, az do resetu core.
cast
tzn nie znam się dobrze na tym ale resest core tzn reset mldonkeya tak, robilem w między czasie kilka restartów kompa więc był wyłączany itd.

Najgorsze to to, że nie mogę pobrać linku ed2k do tego pliku sad.gif
Xahil
to jest reset binarki mlnet (chyba ze masz jakas stara wersje w ktorej binarka nazywa sie jeszcze mldonkey)

sprobuj zrobic cos takiego, odpal mlnet i sprawdz czy jest , jesli nie ma to wylacz i wlacz jeszcze raz, ewentualnie sproboj zrobic commit i wylacz. u mnie po drugim resecie juz jest ok.

update:
tak wlasnie mi sie przypomnialo gdzies w zrodlach mldonkey jest (domyslnie sie nie kompiluje) program ed2k_hash (u mnie wystarczylo zrobic make ed2k_hash po skompilowaniu mldonkey) on generuje link do pliku (liczy tez chyba hashe dla kazzy i bittorenta przyokazji)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.