Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Czy z piosenki w mp3 da się usunać śpiew,
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Zgrywanie, wypalanie, odtwarzanie
inadees
Witam,

Córka mojej koleżanki chce wystartować w konkursie piosenki, a ja mam jej pomoc w wygranej rolleyes.gif . Wybrała już sobie piosenkę, którą chce zaśpiewać... ale tu jest mały problem, z którym się zwracam się właśnie do Was. Czy jest możliwe "wycięcie" oryginalnego śpiewu i pozostawienie tylko muzyki, by było jak w karaoke? A jeśli tak, to jak to zrobić?

Pozdrawiam

ps. mam nadzieję, że jasno się wyraziłem...
gulon
Nie da się całkowicie. Można jednak (mówiąc krótko) tak przekształcić brzmienie, że wokale bedzie słychać ciszej w stosunku do reszty. Pamiętam, że w CoolEdit (dzisiejsze Adobe Audition) była taka opcja. W sony sound forge też chyba była, o ile się nie mylę. Spróbuj też tego:

http://www.analogx.com/contents/download/audio/vremover.htm

P.S. ja próbowałem to kiedyś robić za pomocą coolEdit, ale efekt był marny...
Luca
Jak nie masz bana na Gooogle to popatrz TU

Jak nic nie wybierzesz to moze Ta metoda Ciebie zadowoli
lucjanos
Czasami w sterownikach od audio na płycie jest opcja karaoke, która praktycznie wycina vocal (trzeba sie nieźle wsłuchać aby usłyszeć śpiew). Mamy tak w naszym kompie serwisowym (płyta ABIT IL9).
pab
W większości przypadków wyniki będą bardzo marne. Proponuje poświęcić trochę czasu w poszukiwaniu wersji 'karaoke' (jest tego troszke na p2p i na stronach z wersjami acapella)
inadees
Witam,

Dziękuję wszystkim za pomoc, nawet @Luce, który tradycyjnie odesłał mnie go google'a. Pobawiłem się trochę tymi wszystkimi programami i efekt nie jest zadowalający. Cóż, przeczesują teraz internet w poszukiwaniu tych piosenek w wersji karaoke.

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.