Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dziwne kolory na ekranie
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Systemy Operacyjne > Windows 9X / NT / W2K / XP
Adi92
Mój problem polega na tym że jak włączam jakis program czy grę po kilku minutach na ekranie pojawiają sie jakies jaskrawe kolory i wtedy zazwyczaj restartuje mi sie komputer? czy ktos wie co to moze byc bo patrzałem juz karte graficzna ale z nia jest chyba wszystko w porządku.
I_O
Prawdopodobnie jednak uszkodzona karta grafiki/pamieci w niej.
bns
Nie podkrecales ostatnio pamiatek i GPU na karcie graficznej?
roni_
Ewentualnie problem ze sterownikami do karty graficznej
Adi92
Nie podkręcałem, a sterowniki wgrywałem dwa razy a i tak robi sie to samo
bns
CYTAT(Adi92 @ 08.11.07 - 17:46) *
Nie podkręcałem, a sterowniki wgrywałem dwa razy a i tak robi sie to samo
Zainstaluj inna wersje niz dotychczas, bete albo wczesniejsza/nowsza. Jak masz sposobnosc wloz karte do innego kompa (kumpla) i sprawdz czy masz to samo, jak tak to masz odp w 2 poscie ;)
lokocool
a co znaczy dziwne kolory ? Ekran migocze, czy jak... Kiedys spotkalem sie z takim zjawiskiem, myslalem ze karta walnieta, ale zmieniem, i okazalo sie ze dalej to samo --> okazalo sie ze pada plyta, a jak juz padla to zabrala z soba procka tongue.gif

he he --> a swoja droga jesli zmienisz stery i nie pomoze, sproboj wsadzic inna grafe i zobacz czy dalej tak samo jest, jesli nie to masz walnieta grafe, jesli tak... to to co powyzej tongue.gif

Pozdr. smiley13.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.