mam pytanie czy pliki z rozszerzeniem ".trace" to logi javy bo folder z tymi plikami zajmuje dużo miejsca i na to wygląda ale czy na pewno można je usunąć? scieżka C:\Documents and Settings\pc\Dane aplikacji\Sun\Java\Deployment\log log to folder gdzie są te pliki
Ace McCloud
14.11.07 - 21:58
O, nawet nie wiedizalem, ze mam cos takiego
No i wyglada to na logi.. SHIFT+DEL. Ale u mnie to tylko 112kb.
I wygladaja na zrzucy z konsoli javy, wiec moze wylacz i nie bedzie robic logow
emm16
15.11.07 - 17:13
u mnie 262MB to zajmuje ale czy na pewno to można wyrzucić?? bo ta java mi potrzebna i żeby sie coś nie pochrzaniło...
Ader
15.11.07 - 17:33
Settings>Control Panel>Java>w Temporary Internet Files> Settings> Delate Files> Tutaj możesz zaznaczyć właściwe i wykasować logi ( wykasuje właśnie te pliki z katalogu, o którym wspominasz)
emm16
16.11.07 - 19:01
CYTAT
Settings>Control Panel>Java>w Temporary Internet Files> Settings> Delate Files> Tutaj możesz zaznaczyć właściwe i wykasować logi ( wykasuje właśnie te pliki z katalogu, o którym wspominasz)
nie rozumiem jak to mam zrobić... a nie moge po prostu usunąć pliki z folderów cache i log??
czyli są to niepotrzebne pliki z tych dwóch katalogów cache i log?
popek31
17.11.07 - 13:08
W panelu sterowania kliknij na Java. Na zakładce general kliknij delete files, a na zakładce Advanced odznacz Settings->Debugging->Enable tracing. Poniżej jeszcze dokładniej
emm16
17.11.07 - 13:30
nie mam zakładki general w zakładce settings nie da sie niczego odznaczyć i znalazłem zakładke cache ale tam sie usuwa tylko z folderu cache...
tapczan
17.11.07 - 13:38
przenies w inne miesjce na pare dni, jak nic sie nie zchrzani to w kosmos, jak sie wysypie to stracisz niebagatelna przestrzen 262MB - proste i suktuczne
popek31
17.11.07 - 13:42
U mnie panel "Java Control Panel" jest od wersji 1.5.0 SE. A jaką ty masz ?
Co do zawartości, to jak powyżej kolega proponuje przenieś i sprawdź czy nadaj wszystko ok. Aczkolwiej w/g mnie nie mają znaczenia dla poprawnej pracy środowiska. Nie załatwia to jednak sprawy pojawiania się nowych wpisów o podobnych wielkościach.
Inne rozwiązanie W pliku C:\Documents and Settings\pc\Dane aplikacji\Sun\Java\Deployment\deployment.properties sprawdz czy nie ma deployment.trace=true i zamien na false.
emm16
17.11.07 - 14:21
mam 1.4.2_11 jest w tym pliku true ale nie deployment.trace=true ale tak odznaczenie tych wszystkich rzeczy spododuje że tepliki trace nie będą sie tworzyły? bo ja je czytam i tam jest jkaby histroria połączeń..
Rooff
17.11.07 - 17:26
Nie rozumiem stwierdzenia "bo ta java mi potrzebna i żeby sie coś nie pochrzaniło...".
Ja bym te pliki wywalił i się nad tym za bardzo nie zastanawiał. Pozatym - czemu nie zaktualizujesz javy do nowszej wersji i później nie zrobisz tego co Ci zaproponował @popek31 ??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.