Witajcie,
oto mała przestroga przed internetem w tele2. Zamówiłem o prędkości 1MB na okres 1 roku i wszystko szło nawet sprawnie do momentu otrzymania modemu. Po instalacji okazało się, że modem owszem działa ale mimo synchronizacji neta nie ma. Szybki telefon do infolinii TELE2 i jak zwykle miły głos mówi, że przyjmuje zgłoszenie i że najpóźniej następnego dnia będzie działać...
Niestety usterka trwa już 24 dni i po każdym moim telefonie do infolini słyszę, że muszę być cierpliwy...no to jestem ale tylko do końca listopada bo potem rozwiązuje umowę ze skutkiem natychmiastowym.
A tak bardzo nie chciałem używać TPsa, ale TELE2 samo pcha mnie w kierunku tepsy....ot i cała moja tragedia :/
POzdrowienia
@Maryan zapraszam do lektury
http://www.urtip.gov.pl/_gAllery/96/961.pdfCiebie najbardziej interesuje Art. 105 i 106.
Po drugie możesz zawsze spróbować zerwać umowę, podając jako przyczynę niewywiązywanie się świadczeniodawcy z umowy- 24 dni bez neta po podpisaniu umowy to kuriozum.
Czy się zdecydujesz czy nie, zostać z nimi, żądaj zwrotu abonamentu i odszkodowania tak jak to stoi w ustawie. Muszą Ci zapłacić.
Pozdrawiam
Mój znajomy miał to samo z neostradą - czekał około 1.5 miesiąca a potem okazało się, że nie może mieć 1mb łącze i ma 512 kb/s...
@Ader
Na 100% zerwę umowę bez kosztów własnych 24 listopada, ale to nie o to chodzi...bo ja mam abonament w tele2 i do tej pory wszystko było ok. Myślałem, że z netem będzie identycznie.
Po zerwaniu umowy robi się kolejny problem->skąd wziąć neta... bo TPsa nie wchodzi w rachubę chociażby dlatego, że musiałbym płacić opłatę za utrzymanie łącza+koszt abonamentu w TELE2+koszt neo...
Ogólnie jestem zły i nie bardzo wiem jak to rozwiązać. Co gorsza nie ma nawet kogo zbluźnić za zaistniałą sytuację.
Moge Ci ze swojego 10MB oddac,mnie az tyle nie trzeba.Za darmo.Kupic kabel musisz i sie podczepiaj.
A najlepsze jest to że to przez TPSA nie masz tego neta. Ja miałem to samo z multimo ponad 2 miechy mnie nie mogli przepiąć. Ale jakoś sie udało a okazało sie że na centrali w moim mieście jakiś łoś mnie nie podpiął dobrze. Powiem tak opłacało sie czekać te 2 miechy bo to co oferuje TP to śmiech a poza tym mają za dużo klientów i taki burdel że szok. Teraz mam 1 MB w multimo działa nawet lepiej niż 1 MB. Ostatnio dodali mi pakiet hostingowy 500MB przestrzeni dyskowej z bajerami do wykorzystania pomiedzy maile, ftp, www.
misjek_g
18.11.07 - 11:42
CYTAT(Maryan @ 16.11.07 - 16:12)

Po zerwaniu umowy robi się kolejny problem->skąd wziąć neta... bo TPsa nie wchodzi w rachubę chociażby dlatego, że musiałbym płacić opłatę za utrzymanie łącza+koszt abonamentu w TELE2+koszt neo...
Jesteś pewny że musisz płacić jeszcze za utrzymanie łącza - przecież płacisz poprzez abonament w tele2 ? Wg mnie nie choć niedowiadywałem się dokładnie. Internet możesz wziąść od TP a telefon mieć z tele2.
po 30 dniach usterka została naprawiona...innymi słowy stałem się szczęśliwym posiadaczem 1 MB neta w tele2. DZIAŁA, i to powiem, że działa dobrze, jestem zadowolony. Gdyby nie ten czas, który minął od momentu przywiezienia modemu to pochwaliłbym tele2

Na razie będę walczyć o jakąś formę rekompensaty za opłacony internet, którego nie było.
Swoją drogą to się zastanawiam czy te skurczybyki specjalnie nie czekały tych 30 dni i na parę godzin przed terminem usunęły usterkę, żebym nie mógł rozwiązać umowy :]
Pozdrowienia.
CYTAT(Maryan @ 24.11.07 - 10:32)

Na razie będę walczyć o jakąś formę rekompensaty za opłacony internet, którego nie było.
Powinni uznac reklamacje i okres braku internetu odliczyc od faktury. Przynajmniej u mnie w Diaologu tak bylo.
Nie chce tworzyć podobnego tematu. Ale dziś wieczorkiem planuje przez www zamówić z tele2 internet 6MB ale po tym tutaj komentarzu - ( 30 dni be neta) jakoś mnie nie satysfakcjonuje . W każdym bądź razie myślicie że to dobry pomysł ? Czy każdy ma takie problemy ?(mam nadzieje że sytuacja opisana tutaj jest wyjątkiem od reguły, a nie regułą) - jakieś sugestie ?
@Neon ja nie wiem czy jestem wyjątkiem czy nie... fakty są takie jak napisałem powyżej. Cała wina leżała po stronie tele2, TP SA o dziwo od razu przysłała techników aby sprawdzili czy to nie jest aby problem ze strony kabla. NIe wierzę, że usterka mogła być na tyle poważna , że naprawiali przez 30 dni :]
Na chwilę obecną net działa bezproblemowo i jestem zadowolony. Napiszę jeszcze co mi się udało załatwić z rekompensatą za te 30 dni.
Pozdrowienia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.