Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z konwersją...
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Zgrywanie, wypalanie, odtwarzanie
pkacz
Jest taka sprawa, nagrałem kilka filmików aparatem Sony Cybershot DSC-F828, zapisały się w MPG o dość dużych rozmiarach. Przegrałem na kompa by zrobić kompresję i wrzucić na youtube... przy odtwarzaniu (zarówno w Sub Edit jak i w WMP) robi się dziwny błąd. Odtwarzacz pokazuje że film półminutowy trwa 10 sekund, dojeżdża do końca licznika czasu, licznik staja a film normalnie leci dalej aż do końca... To mały pikuś, problem polega na tym że mój program do konwersji, Speed video converter, "widzi" tylko to co licznik playera i urywa plik z przekonwertowanym plikiem w tym samym momencie gdzie kończy sie czas według playerów.

Trochę zagmatwałem ale mam nadzieję że się połapiecie...

Pytanie: Co zrobić by uzyskać CAŁE, przekonwertowane fimiki?

Z góry dziękuję za pomoc smile.gif
jar3cki
sprobuj VirtualDubem
pkacz
A jak w VD nagrać mąły plik? Ja widzę tylko save as AVI i wywala pliki o kolosalnych rozmiarach...
jar3cki
Video -> Compression... -> DivX, klikasz Configure i wybierasz odp. kompresje, potem Save as AVI i gra muzyka smile.gif to samo mozesz zrobic z dzwiekiem...
pkacz
Piwo dla Ciebie smile.gif
jar3cki
trzymam za slowo smile.gif

[OT]
tylko gdzie? moze poruszymy temat zlotu 2008? tongue.gif
[/OT]
Berserker
Mam pytanie (by nie otwierać nowego tematu)- Jak zrobić by np. przy wyciętym fragmencie filmu Bad Boys 2 (scena strzelaniny z Jamajczykami w domu) mieć orginalny głos filmu a do tego dołączyć utwór "Immigrant song" Led Zeppelin? Próbowałem jako wav'a, ale to usuwa orginalną ścieżkę dźwiękową i dodaje tylko właśnie tą piosenkę.

Przejdzie taki numer?Czy to już raczej trzeba wgrać w postprodukcji filmu-czyli profesjonalnie. Tak się tylko pytam.

Oczywiście używałem VirtualDub'a.

Albo jeszcze inaczej (albo krócej to wyjaśnię) chcę mieć orginalne dźwięki plus film i wmiksować ten utwór (Immigrant song)
Berserker
"Problem" rozwiązany -wystarczyło użyć Windows Movie Maker biggrin.gif .I kto by pomyślał, że to takie proste.Jedynie trzeba poustawiać opcje jakkości obrazu i dźwięku.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.