Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jednak zobaczymy EURO 2008 w TVP
Osłomania > Dyskusje i Pogawędki > Sport - Kafejka
|bemol
Euro 2008: 15 spotkań jednak w TVP

Polsat zgodził się odsprzedać TVP prawo do transmisji 15 meczów mistrzostw Europy. Telewizja publiczna pokaże m.in. spotkania Polski z Niemcami i Chorwacją.
TVP za sublicencję zapłaci ok. 9 mln euro, czyli 60 proc. z 15 mln, które stacja Zygmunta Solorza wydała na cały pakiet kilka miesięcy temu, nie wiedząc jeszcze, czy Polska w ogóle zagra na Euro.

z pozdrowieniami dla @Luca
Knebel
Jezu! Mecz z Niemcami pokażecie, no i nawet z Chorwacją!!! ranting.gif szczerze to w du*ie mam taką ich łaskę! Może jeszcze mam całować włodarzy TVP po piętach za to?
Wkurza mnie to strasznie, że od wielu lat nie można w publicznej telewizji obejrzeć całej dużej imprezy sportowej...poza chodem na 50 km oczywiście thumbdown.gif no i skoków narciarskich

Kończy mi sie wiosną umowa z kablówką . Kupię sobie na mistrzostwa POLSAT, chociażby tylko po to żeby obejrzeć mistrzostwa -w całości
Garkhamell
Aż mi sie sam plugastwa cisną na usta... śmierdzący kokoci z publicznej. Ale grunt ze co miesiąc mamy nowy teleturniej albo serial. To parchanci!!!
Nazdar skull.gif
Luca
OOOOOOO to fajnie
whistling.gif
Zeby jeszcze zapewnili,ze w czasie transmisji nie przerwa i nie pokaza debaty z kaczynskim,albo moze Tuska w programie "Gotuj z nami" chef.gif cook.gif
Carlos
A NIE MóWIłEM

Zawsze mam rację respekt.gif Niedowiarki klikać TU

Pozdrowienia.wink.gif
vince44
To było do przewidzenia, tylko czy warto płacić 9mln euro za 15 meczy, skoro za 15mln euro można mieć cały turniej(31meczy)?
W Polsacie pewnie im powiedzieli " interesy z wami to prawdziwa przyjemność" laugh.gif
Carlos
CYTAT(vince44 @ 06.12.07 - 17:52) *
To było do przewidzenia, tylko czy warto płacić 9mln euro za 15 meczy, skoro za 15mln euro można mieć cały turniej(31meczy)?
W Polsacie pewnie im powiedzieli " interesy z wami to prawdziwa przyjemność" laugh.gif

Tak jest ze wszystkim co nie jest prywatne. Solorz zaryzykował i sie opłaciło. W TVP nikt nie podejmie ryzyka bo po co sie będzie narażał jak będzie wtopa.

SPRYWATYZOWAć W cholerę WSZYSTKO

Pozdrowienia.wink.gif
zimi2k
@Carlos, niestety TVP nie mozna sprywatyzowac... w kazdym cywilizowanym kraju masz publiczna (panstwowa) TV... wink.gif

BTW dobrze ze chociaz troche tych meczykow beda transmitowac... :-) choc znajac zycie zas zrobią TV polsat wała - i hakerzy złamią kody przed ME :-)
JLG
CYTAT(vince44 @ 06.12.07 - 17:52) *

I odpowiedź nasuwa się sama...to tylko biznes... reka w rękę.

Ktoś coś wziął ,żeby niebrać całości. I wilk syty i owca d*y dała.
Carlos
Ciąg dalszy przepychanek czyli "negocjacji".

CYTAT
Publiczna telewizja za 15 mln euro chciała odkupić od Polsatu prawa do wszystkich meczów Euro 2008. Polsat ofertę odrzucił, ale zaproponował TVP nowy pakiet – 16 spotkań, w tym wszystkie mecze Polaków, za ok. 10 mln euro. Elementem negocjacji mogą stać się prawa do mundialu w 2010 roku.

Do inauguracji mistrzostw Europy pozostało już tylko pięć miesięcy, ale wciąż nie wiadomo, czy będzie można jakieś mecze obejrzeć w publicznej telewizji. Jeszcze kilka tygodni temu mówiło się, że data graniczna negocjacji mija na początku grudnia, bo UEFA do tego czasu chce mieć jasność, z którymi nadawcami będzie współpracować wpierwszym półroczu.(...)
Do tej pory stacja Zygmunta Solorza proponowała pakiet 16 z 31 meczów za 9 mln euro. TVP nie chciała się na to zgodzić, bo za połowę meczów ME (które przecież i tak zostaną pokazane w Polsacie) musiałaby zapłacić ok. 60-70 procent wartości całego pakietu (Polsat podobno dał za prawa ok. 15 mln euro). Największym problemem było jednak to, że sam właściciel stacji nie zgadzał się, by w oferowanym pakiecie znalazł się drugi mecz biało-czerwonych (teraz już wiadomo, że będzie to spotkanie Polska – Austria), gdyż w każdym przypadku będzie on decydujący dla dalszych losów drużyny Leo Beenhakkera na mistrzostwach, dlatego zgromadzi liczną widownię.

Kolejna propozycja Polsatu jest inna: 10 mln euro za 16 meczów ME ze wszystkimi spotkaniami Polaków. Ale TVP wciąż uważa, że to cena przesadzona. Punktem zwrotnym mogła okazać się oferta TVP odkupienia wszystkich meczów, lecz Polsat oczywiście na taką propozycję się nie zgodził.
WP

A ja mam Polsat Cyfrowy i mam to w d....

BTW. Od tego roku zaprzestaję płacić abonament telewizyjny.Ponoć mogą mi skoczyć. PO miała w programie wyborczym zniesienie tegoż. I co ??? Wyjdzie pewnie jak zwykle. Jeszcze ze dwa takie numery i zrobię się w stosunku do PO jeszcze bardziej upierdliwym niż jest to w przypadku PISu. A myślałem że to niemożliwe.

PS
CYTAT(zimi2k @ 06.12.07 - 22:17) *
@Carlos, niestety TVP nie mozna sprywatyzowac... w kazdym cywilizowanym kraju masz publiczna (panstwowa) TV... wink.gif

Od kiedy to my żyjemy w "cywilizowanym kraju" respekt.gif Czyżbym coś przespał ? confused1.gif

Pozdrowienia.wink.gif
Phaet
To ja jak zawsze przedstawie swoje, jakże odmienne zdanie.
Choćby i w TVNie miały jakieś mecze lecieć to i tak nie będe oglądał.
vince44
CYTAT(Phaet @ 07.01.08 - 22:03) *
To ja jak zawsze przedstawie swoje, jakże odmienne zdanie.
Choćby i w TVNie miały jakieś mecze lecieć to i tak nie będe oglądał.

Wiemy lamo.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.