Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: identyfikacja IP
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Internet i Sieci Komputerowe
wasa
Witam!
Mam prośbę, czy może mi ktoś wyjaśnić, tak krok po kroku, na jaką stronkę mam wejść i co zrobić, żeby jak najdokładniej zidentyfikoweć gościa po IP? Jeśli to możliwe, proszę o stronkę polskojęzyczną. Z góry dziekuję Wam za pomoc i wyrozumiałość dla infoblondynki rolleyes.gif
lokocool
w8, jakos nie rozumiem ?co dokladnie chcesz zidentyfikowac ?

Pozdr. smiley13.gif
wasa
Hej
Chciałabym, na podstawie wyświetlonego adresu IP, zidentyfikować typka, który się wypowiada m.in. na mój temat, a oczywiście robi to całkiem anonimowo. Z tego co wiem, można to zrobić. Tylko niestety niewiem jak sad.gif Stąd moja prośba.
Pozdrawiam
I_O
Po IP mozesz dojsc jedynie do jego dostawcy internetu, dowiesz sie wiec jedynie ze uzywa n.p. Neostrady, albo i nie - jesli uzywa serwera proxy. Czasem, jesli dostawca internetu jest z tych mniej znanych mozna sie dowiedziec w jakim miescie mieszka dana osoba ( np. w K.. smile.gif ) W celu uzyskania dokladniejszych informacji, takich jak nazwisko i adres musisz juz poprosic o pomoc jakiego zaprzyjaznionego prokuratora smile.gif
A sprawdzic mozesz uzywajac jednego w bardzo wielu dostepnych w internecie serwisow WHOIS
bns
Jedyne co sie dowiesz to jaki ISP (dostawca internetu) swiadczy mu usluge co za tym idzie z jakiego jest miasta, czasami osiedla ale tez nie zawsze.
Jesli ten anonim cie obraza to zglos to na policje, musza sie tym zajac. Wskarzesz gdzie, a oni juz beda drazyc maja wieksze prawa niz ty ;)
Daleko nie szukajac z sygnaturki Luca http://www.ip2location.com/

edit
kur.. znowu za wolno ;/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.