Witam wszystkich
mam maly problem (a raczej duzy) z nagrywaniem plyt a dokladniej moja nagrywarka odmawia mi posluszenstwa przy nagrywaniu plyt CD wyskakuje
błąd kalibracji mocy ale jesli wypalam DVD jest wszystko ok odtwarzanie muzyki kopiowanie itp bez problemow zaznacze ze uzywam tylko plyt platinum podobno dosyc dobre plytki co wy na to licze na wasze porady
Dzięki wielkie
Jaki model nagrywarki?
Czy probowales nagrywac innym programem, Nero, Alcohol, K3B ;) itp ? Mozesz tez sprawdzic inne plytki.
Padla pewnie mechanika laseru ale nie jestem pewien, sadze po komunikacie - taki wlasnie dokladnie dostajesz?
Moze update firmwearu pomoze.
Masz na gwarancji? :)
CD/DVD TSST TS-l632c jest to nagrywarka montowana w laptopach ASUS'a oczywiscie testowalem wszystkie opcje nagrywalem nero i lipa myslalem na poczatku ze mozwe nero sie wysypalo i zmienilem na inne nero ale blad pojawial sie taki sam clone cd tak samo alcohol tez nie dziala zaznaczam tylko plytki CD dvd nagrywa normalnie.
Wychodzi, ze laser padniety. Ale, ale. Kiedys mialem podobnie. Nagrywarka przestala palic CD. Wszystkiego probowalem - nic nie zadzialalo. Po postawieniu systemu odzyskala sile i zaczela nagrywac. Teraz znow nie nagrywa. Tak sobie mysle, ze moze jakis soft po zainstalowaniu jest psujem nagrywarki, ale to tylko moje gdybanie. Moze to bylby przypadek, ale trzy razy po postawieniu systemu nagrywarka sama sie naprawiala. Moze ten typ u mnie tak ma. A moze dlatego, ze mam windowsa - tego tez nie wykluczam. Pewnie dziala tylko na samym systemie i jak mam jakies programy to sie buntuje. Teraz czekam jak bede stawiac system, to zobacze czy sytuacja sie powtorzy.
Tez mialem ten problem..., sprobuj ograniczyc predkosc nagrywania - mi to pomoglo - ale bardzo wkurzalo - temu odaplilem allegro i kupilem nową ;-)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.