Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nagrywanie AUDIO CD z MP3
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Zgrywanie, wypalanie, odtwarzanie
Neon
Niby banalna sprawa jeśli ma się nero. Jednak powstaje jeden problem .. otóż..Któryś raz z kolei nagrywałem płytę Audio moją nagrywarką i niestety umnie na wieży sie przycinała.. ( tak jak by była porysowana) Więc macie może jakies rady ? Ma to byc prezent na dzisiaj tongue.gif ( troche późno na to wpadłem ) więc prosze o szybkie odpowiedzi.

Jeszcze jedno pytanie ( niby nie powinno być tutaj, ale nie chce tworzyc paru nowych postów) W jakim rozmiarze drukować okładki do płyt ? Jak narazie mam okładkę w : 431px : 410px - ale jest za duża podczas drukowania. Mógłb y mi ktos podac w px jaki rozmiar powinna miec tak zeby można było ją wcisnąc do pudełka ? Prosze o rozmiar w pixelach bo wtedy bez problemu w photoshopie moge zmniejszyć/zwiększyc rozmiar takiego pliku do konkretnej liczby pixeli .
konflikt
Co do 1. pytania, to spróbuj nagrać płytkę z najmniejszą możliwą prędkością. Problem może też leżeć w zabrudzonym laserze w wieży (możesz przeczyścić spirytusem), albo w płytkach słabej jakości.
Okładki natomiast można robić odpowiednim programem z pakietu nero (jeżeli posiadasz).
Rooff
W GIMPie jest coś takiego jak "rozmiar wydruku". Wtedy Cię nie obchodzi jaki masz rozmiar w pixelach - najwyżej masz obrazek w większej rozdzielczości :]
Rozmiar to wiadomo - 120x120mm.

smiley13.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.