Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z dostępem do folderu!
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Systemy Operacyjne > Windows 9X / NT / W2K / XP
klapek
Witam!
To jest mój pierwszy post i nie wiem czy go w dobrym miejscu umieściłem prosze o wyrozumiałość lub przeniesienie.
Jak w temacie, mój problem polega na tym, że na jednym moim kompie miałem utworzone dwa konta dla siebie i dla brata. Miałem trochę prywatnych plików i na kilka folderów zaznaczyłem opcję uczyń ten folder folderem prywatnym wszystko było ok. Tylko ja mogłem otworzyć te foldery poprzez moje konto. Jednak pojawia się poblem. Postanowiłem sformatować wszystkie dyski oprócz tego (D) na którym były moje pliki i zapomniałem odznaczyć opcję uczyń ten folder folderem prywatnym, i co się okazuje? Po instalacji oprogramowania chcem wejść do folderu w którym były moje pliki w wystepuje mi błąd, że nie mam uprawnień.
Niestety mam tam dość ważne pliki, które chcem za wszelką cenę wyciągnąć, mam nadzieję, że pomożecie confused.gif (Chyba wyjaśniłem się jasno jak coś to pytajcie) Pzdr. yes.gif
-=KiZiU=-
Wylacz proste udostepnianie plikow (moj komputer-z paska wybierasz narzedzia-opcje folderow-widok)

Teraz prawym na Twoj katalog - udostepnienie i zabezpieczenia - wlasciciel - wybierasz swoje konto - zaznaczasz "zmien wlasciciela dla podkontenerow i obiektow" i ok
lokocool
Nie do konca w dobrym miejscu, ale juz przenioslem smile.gif

Pozdr. smiley13.gif
bns
No to juz nic nie zrobisz. Opcja, o ktorej wspomniales szyfruje pliki i katalogi prywatne, ktore moze odczytac uzytkownik z odpowiednim UID. Jak sformatujesz i zainstalujesz od nowa Windowsa pomimo tego, ze dasz taka sama nazwe uzytkownika, system przypisze do niej inny UID, po ktorym cie rozpoznaje a co za tym idzie nie bedzie taki sam jak miales poprzednio.

Teraz nie pamietam czy nie wystarczy to co podal -=KiZiU=- (jestem na %), mozesz sprobowac, ewentualnie jeszcze odplaic kompa z jakiegos livecd Linuksa i zobaczyc czy sie tam dostaniesz.
klapek
KiZiU, jesteś wielki pomogło a nie sądziłęm, że coś mi sie uda wyciagnac, chciałem już linuksa instalować, ale na szczęście pomogło jeszcze raz wielkie dzięki clap.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.