Moze mi ktos powiedziec bo nie wiem co zle robie a wiec wkladam plyte do nosnika daje kreator nagrywania potem szukam obrazu i nastepnie daje dalej pokazuje mi sie ustawienia formatu pliku z obrazem tam nic nie zmieniam i daje ok a nastepnie start, pokazuje mi sie okienko oczekiwanie na plyte w statusie urzadzenia plyte rozpoznalo jako czysta noi powinno isc wypalanie a tu nic tylko czas operacji leci i to wszystko. Czy ktos wie o co biega?? bo dawno nie wypalalem tego formatu i zapomnialem jak to sie robi
Wybierasz jako "plik" .mds czy .mdf ? (może tu leży problem).
Wybieram plik ten wiekszy czyli chyba mdf bo tego mniejszego nie mozna zaladowac. Natomiast ten wiekszy mazna i dlatego go tam laduje nie wiem ale czy moze byc problemem to ze mam zainstalowanego oprocz alkohola deamona??
Mam pare pytan.
Czy ten obraz Ci dziala?
Czy oba pliki masz w jednym folderze?
Czy probowales innego softu do palenia?
No jak ten większy to nie za bardzo. To tak jakbyś chciał nagrać .bin bez odopwiedniego .cue (ja wiem, że czasem się da, ale ogólnie rzecz biorąc nie).
Nie da się go wczytać z dwóch powodów pewnie - albo nie są w tym samym katalogu, albo zmieniłeś nazwę na inną - pliku większego (na 98% jest to tak samo jak w cue+bin).
Co zrobić to się domyślasz
Jezeli zapakuje mds (czyli ten mniejszy) to pisze "nie znany format pliku do zapisu, prosze wybrac inny plik z obrazem do zapisu"
CYTAT
Czy ten obraz Ci dziala?
Czy oba pliki masz w jednym folderze?
Czy probowales innego softu do palenia?
Obraz dziala, pliki mam w jednym folderze, innego softu nie probowalem bo zawsze do tego uzywalem alkohola a polecasz cos innego??
A o Ultraiso nie slyszales?
Probowalem w ultraiso przekonwertowac na iso i jak daje zeby przerobil to wyskakuje monit "Wolumen ISO 9660 nie znaleziony"
A mnie się coś wydaję, że masz zdupiony ten obraz...
Mówisz, że działa - no ale jednak coś nie teges. Próbowałeś na innym pliku :>
Tak na szybko:
-jak sam obraz dziala, no bo moze dzialac - zmien rozszerzenie *.mdf (ten duzy plik) na *.iso.
Struktura obrazu zostanie zachowana, wiec bedzie mozna go wypalic - ale - najpierw podpiac pod virtuala i sprawdzic.
Bez *. mds(ten maly plik) nie bedzie po prostu arkusza dyrektyw dla obrazu.
Edit:
literki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.