Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Internet w sieci DIALOG
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Internet i Sieci Komputerowe
tomekkkz
Nadszedł w końcu czas pożegnać się z monopolistą jakim jest tpsa birthday2.gif
Wybór mój padł na DIALOG (większego wyboru nie mam, bo albo stare albo nowe:D ).
Wybrałem opcje 2mbit.
Czy ktoś z Was korzysta z oferty telefonii DIALOG (chodzi o sam dostęp do internetu) ?
Jesteście zadowoleni? Jak z transferami? (głównie to mnie ciekawi)
Chętnie wysłucham opinii smile.gif

pozdrawiam
Phaet
Jak można zrezygnować z tpsa? Przecież to bez sensu...
lokocool
Uzywam w jednym miejscu Dialogu.. Shit jakich malo --> nie dosc ze jako jedyny w polsce ma AnnexB to jeszcze gowniano dziala... Ja osobiscie jesli bym mial wybierac to zastalbym przy TP-sie --> tak wiec smile.gif TP jakaby nie byla i tak pod wzgledem uslug internetowych jest najlpesza, bo cala reszta i tak na jej laczach leci....

Bierz TP a skoro konczy Ci sie umowa to wynegocjuj takie warunki zebys placil tyle co chcesz a zeby Ci TV dali w tej cenie smile.gif
JA tak wynegocjowalem w domu i telewizja jest naprawde OK az sam jestem w szoku ze tak fajnie dziala smile.gif

Pozdr. smiley13.gif
tomekkkz
Przy tepsie nie bardzo zostanę, bo telefon mi nie potrzebny, a neo bez niego nie można mieć, negocjować w tepsie nie bardzo chcieli bo też im to zaproponowałem, zero wykazanej chęci z ich strony. U mnie w mieście (można tak powiedzieć) dialog ma własną sieć szkieletową, wiadomo, że im "dalej" w świat to i korzystają z łącz tepsy smile.gif popytałem wśród znajomych i transfery mała przyzwoite przy 2mbitach (250-280KB/s).
Może ktoś tam im zarzucić, że nie gwarantują stałej prędkości łącza, ale kto gwarantuje? smile.gif
lokocool
Powiem tak dialog dopuki mial swoja usluge ADSL dziala ok --> ale od momentu jak wprowadzil DialNET z PPPoE to poprostu caly czas cos im nie dziala... Net raz jest raz go nie ma --> ja niestety mam niemile doswiadczenia --> O ile jeszcze jak podlaczasz ich modem do jednego komputera to dziala w miare ok --> ale jak juz podlaczysz go pod router i np. dwie osoby w sieci korzystaja z p2p to modem glupieje i czesto sa resety polaczenia.. i nic sie ztym nie zrobi chyba ze bys sobie kupil Router na Annex B --> Przy czym wykorzystasz go tylko do Dialogu... Wiesz ja mimo wszytko szedlbym w strone czegos co idzie bezposrednio na AnnexA --> Lepszym rozwiazaniem byla by juz napewno ( moim zdaniem) Netia smile.gif

Pozdr. smiley13.gif
tetrus
Mam Dialog od 6 lat (brak innych opcji), ale jestem zadowolony.
Nie mam PPPoE i chyba dlatego nie nazekam. Posiadam stare dobre ADSL i wszystko smiga jak nalezy. Czasem zdazaja sie zaniki sygnalu, ktore trwaja okolo kilkunastu sekund. Nie jest to razlaczanie modemu, bo komputer nie chodzi 24h na dobe. W kazdym razie nie jest to uciazliwe. Wiekszych awarii czy problemow z internetem nie mam.

CYTAT
@tomekkkz 2mbitach (250-280KB/s).

O tym to raczej zapomnij. Taki transfer jest w porywach. Normalny jest na poziomie 210-230 KB/s.

CYTAT
@lokocool O ile jeszcze jak podlaczasz ich modem do jednego komputera to dziala w miare ok --> ale jak juz podlaczysz go pod router i np. dwie osoby w sieci korzystaja z p2p to modem glupieje i czesto sa resety polaczenia.. i nic sie ztym nie zrobi chyba ze bys sobie kupil Router na Annex B --> Przy czym wykorzystasz go tylko do Dialogu...

U mnie z internetu korzysta komp + laptop wifi. Wszystko jest podlaczone do routera, ten do modemu Dialogu i wszystko smiga bez zadnych problemow. Kilu kumpli ma podobne sieci i nie slyszalem zeby nazekali.

Za telefon place zlotowke, wiec mozna powiedziec, ze jest jako bonus.

W kazdym razie jestem zadowolony i w chwili obecnej nie mam zamiaru nic zmieniac.
lokocool
@tetrus, z tym ze jak mowilem ty nie masz PPPoE masz ich stara usluge jeszcze ze stalym IP --> i faktycznie ona jest OK --> ale Dialnet to co teraz sprzedaja jest do bani --> tak jak mowie --> wprowadzili to z jakies pol roku temu i jeszcze na razie sobie nie radza u siebie:)

Pozdr. smiley13.gif
tomekkkz
CYTAT(tetrus @ 10.01.08 - 18:58) *
CYTAT
@tomekkkz 2mbitach (250-280KB/s).

O tym to raczej zapomnij. Taki transfer jest w porywach. Normalny jest na poziomie 210-230 KB/s.

ok.230KB/s także jest dla mnie satysfakcjonujące smile.gif więc ok smile.gif

CYTAT(lokocool @ 10.01.08 - 19:11) *
@tetrus, z tym ze jak mowilem ty nie masz PPPoE masz ich stara usluge jeszcze ze stalym IP --> i faktycznie ona jest OK --> ale Dialnet to co teraz sprzedaja jest do bani --> tak jak mowie --> wprowadzili to z jakies pol roku temu i jeszcze na razie sobie nie radza u siebie:)

Pozdr. smiley13.gif

może kiedyś sobie radzić będą smile.gif

pozdr.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.