Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z dzwiękiem.
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Systemy Operacyjne > Windows 9X / NT / W2K / XP
M r ' D 1 n O
Witam wszystkich!

Mam pewien problem szukałem w google etc nic nie znalazłem, mianowicie:

Jakiś miech temu bawiłem się coś z opcjami audio i bach stało się, że działała mi tylko prawa strona, lewa nic.
Pomyślałem, że się zepsóły słuchawy- dzisiaj kupiłem nowe...

I dalej nic!

Spytałem się kolegi i powiedział, że muszę:

"poszukaj w start-programy-akcesoria-regulacje glosnosci tam znajdz i balans ustaw na srodek"

Nie miałem tego programu lecz znow google i szybko znalazłem rozwiązanie... zrobiłem zgodnie z wszystkimi poleceniami gdy ustawiłem wszystko na srodek !równiutko!

I dalej nic!

Odinstalowałem i zainstalowałem na nowo sterowniki...

I dalej nic!

Teraz już całkowicie nie wiem co zrobić, czy to moze problem z następnymi sluchawkami?

(jedno co zlookałem to gdy patrzyłem tą sytuację na głośnikach to prawy, lewy i główny chodziły ładnie.

POMOSZCIE PROSZE confused.gif

sienio
Żeby było jasne.... Podłączasz głośniki i chodzą oba tak jak trzeba, a potem do tego samego gniazdka podłączasz dwa różne zestawy słuchawek i w obu przypadkach chodzi tylko prawa słuchawka?????

Jeśli tak, to masz ten sam problem co ja - nie słyszysz na lewe ucho, tylko to mi przychodzi do głowy.

Bo jeżeli na ten przykład, głośniki podpinasz z tylu do karty dźwiękowej, a słuchawki do przedniego panelu... to panel może być zwyczajnie zepsuty, albo źle podpięty do płyty.
I_O
Wejdz do panelu sterowania, znajdz tam aplet ustawien urzadzen audio i w opcjach ustaw na "sluchawki stereo".
Prawdopodobnie masz ustawione jakies nieprawidlowe glosniki, albo sluchawke mono smile.gif
M r ' D 1 n O
@up

Ustawione i nic się nie zmienia:(.

@Sienio

Podłączam do tego samego co głosniki (zielone z tyłu kompa).

Jutro pójdę do kolegi z tymi sluchawkami i sprawdze czy tam jest to samo co u mnie.

Edit: Oczywiście nie mam problemu z uszami.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.