Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Access Point Planet Wap-4035 - konfiguracja
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Internet i Sieci Komputerowe
KluczyK
Witam !

Zaczne od tego ze nie jestem zaawansowanym userem i trzeba mi troche dokladniej tłumaczyć.

Posiadam Komputer z Karta IEEE 802.11 oraz realtekiem RTL 8139, Laptopa rowniez z dwiema kartami IEEE 802.11 Atheros oraz Realtek RTL8139, zakupilem rowniez Access Pointa PLanet-4035.
Problem polega na tym ze nie mam pojecia jak podzielic interner radiowy na dwoch komputerach. Na laptopie zainstalowany system windows Vista utrudnia sprawe bo bezposrednio kablem komputery sie nie widza, a po przez Access Pointa nie potrafie tego ustawic... Prosze o pomoc !

Szczegolne podziekowania dla Xahil, ktorego juz zapoznalem z problemem.
gulon
Napisz więcej jak chcesz zrobić tę sieć i jak juz masz podłączoną tę radiówkę...
Xahil
No wiec ja napisze to co zrozumialem do tej pory.

Sa 2 komputery, stacjonarny i laptop. Jest internet radiowy (zwykle WIFI). I teraz chodzi o takie skonfigurowanie tego AP zeby odbieral internet przez WIFI i rozdzielal na te kompy za pomoca kabla (robiac NAT przy okazji).

Ewentualnie zeby zrobic to jakos inaczej. np zeby 1 z kompow zeby rozdzielal internet do drugiego, niby ICS powinno wystarczyc, tyle ze na laptopie jest Vista i tam nawet ping miedzy kompami nie dziala sad.gif . Inne rozwiazanie (zeby 1 komp rozdzialal net do AP (jako WAN na AP), a AP udostepnial go laptopowi, nie zadzialo bo nie dawalo sie polaczyc do AP po zmianie ip.
KluczyK
Chcialbym po prostu miec internet w laptopie, nawet jezli komputer stacjonany bylby wlaczony 24h/dobe...
kolega wyzej przytoczyl moj problem... dziekuje.
roni_
Tak tylko wtrącę.
Jeśli podłączysz ethernetem dwa komputery, viste i xp'eka i powyłączasz firewalle i antywirusy to pingi muszą przechodzić (sprawdzone, działa).

Najprostszym wyjściem rozwiązania twojego problemu to jest chyba dokupienie routera bezprzewodowego i podłączenie go między AP'ekiem, a komputerami.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.