Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Nagrywanie p³yt DVD na ps2
Os³omania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Zgrywanie, wypalanie, odtwarzanie
Neon
I po raz kolejny nie moge sobie poradzic z tak g³upim zadaniem. Ze wzgled na to ze pozosta³a mi juz tylko jedna p³yta , to chcia³bym sie od kogo¶ doswiadczonego dowiedzieæ jak to zrobiæ - zeby jej nie zmarnowac. Mo¿e konkretniej : mam jaki¶ tam plik .iso (PAL) tongue.gif i mam p³yte Verbitim DVD+R . I moje pytanie : Jak nagraæ p³yte tak zeby za pomoc± swap magica ( wersja 3.8) odtworzyc to pieknie w PS2 smile.gif ?? Prosze o opisany krok po kroku . Poniewaz na niektórych forach pisza zeby nagrywac jako dane, w innych zeby obrazem . Jedyne w czym sie zgadzaj± to to zeby nagrywac jak najwolniej ( co chyba samo w sobie jest oczywiste) .

conf20.gif conf20.gif conf20.gif
lokocool
Tak jak napisalem Ci na PW na 99% plyty nagrwa sie jak zwykly obraz CD, kwestia ze trzeba przerobic konsole zeby to to czytala, ale zapytam sie jutro kumpla ktory ma i uzywa tongue.gif i dam znac wink.gif

http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2kopiowaniedvd/ --> poczytaj sobie ( lacznie z komentarzami )

-----------EDIT-------------------

Wlasnie gadalem z kumplem na GG --> takze na 100% musisz przerobic konsole koszt okolo 100zl smile.gif
smiley13.gif
bns
CYTAT
kwestia ze trzeba przerobic konsole zeby to to czytala
Swap Magic jest w³a¶nie po to ¿eby nie przerabiaæ konsoli :)

Jak nagrywa³em kumplowi p³ytki z grami, korzysta³ w³a¶nie ze SM, to nagrywa³em normalnie jako obraz, tak ¿eby jego zawarto¶æ znalaz³a siê na p³ycie a nie tylko plik .iso :)
Neon
w³asnie w ten sposób nagra³em pare p³yt - nie pomog³o !
bns
A jak obraz nagrasz to dzia³a czy te¿ nie?
Neon
te¿ nie dzia³a :/
bns
A orygina³y, mo¿e masz co¶ z konsol± albo z Swap Magiciem (zarysowana p³ytka czy co¶ takiego)
Neon
W³asnie nie , bo swap magic mi sie uruchamia, wtedy podmieniam p³ytke . Klikam x( na normal ) potem znów x na defult ( czy jak sie to pisze). I pisze mi komunikat : Wsad¼ p³yte : PS lub PS2 wyglada to tak : http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/gfx/PS2...d/m/PS2RSOD.jpg
Luca
Idz do magika co ma warsztat i bawi sie w przerobki.Zaniec plejke,powiedz,zeby Ci wstawil chipa,ktory pozwoli na to,zeby lykala wszystko lacznie Divix-ami.Sprawdzi nr,rok produkcji,dobierze czesc,wlutuje i bedzie cacy.Zassasz gierce lub dwie,klikniesz w ikone obrazu,otworzy Ci sie Nero,poprosi o plytke-wlozysz,nagrasz.Wlozysz do plejki i grasz.Przy trzech giercach kasa sie zwraca.Po co sobie utrudniasz zycie i do Warszawy przez Moskwe jezdzisz.
Neon
Bo swap magica mam za darmo , a taki mod kosztuje i to sporo ( conajmniej 100z³ ) wystarczajaca odpowied¼ ?
Luca
No to rzeczywiscie wystarczajaca-zeby jeszcze Ci dzialalo.Bo nie na kazdej dzialac bedzie.
Nie masz gdzies linka,zeby plejke zassac,i pare czystych plytek?
Neon
plejke?
( tak btw - mam wersje swap magica 3.8 - powinno chodzic 99,9% gier)
vince44
Zdecydowanie najlepiej zainwestowaæ w przeróbkê, praktycznie obojêtnie jak spalisz p³ytkê i tak bêdzie dzia³aæ, 100z³ to nie maj±tek.
Mia³em swego czasu swap magic, jak jeszcze grywa³em na ps2 i zawsze by³o z tym wiêcej zabawy ni¿ to wszystko warte.
lokocool
CYTAT(Neon @ 13.02.08 - 22:45) *
Bo swap magica mam za darmo , a taki mod kosztuje i to sporo ( conajmniej 100z³ ) wystarczajaca odpowied¼ ?

a ile kosztuje jedna orginalana nowa gra ?
Neon
powyzej 120z³ biggrin.gif
Auxiliaris
Nie odpowiedzia³e¶ na pytanie, czy oryginalne DVD chodz±, je¶li równie¿ nie chodz± to ewidentna wina SM.
Spotka³em siê kiedy¶ z opiniami, ¿e kopie SM nie zawsze a nawet czêsto nie dzia³aj±., no chyba ¿e posiadasz orygina³a.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.