Witam. Mam problem z przekierowaniem portów w kerio winroute na serwerze. Robie wszystko tak jak potrzeba jednak na komputerach w lanie porty nie sa otwarte. emule sie wogole do serwera nie moze podlaczyc, torrent przy testowaniu czy port jest otwarty pokazuje ze ok ale przy sciaganiu nic nie rusza. Szukalem tez na forum kerio i trafilem taki temat ale nie zostal on jednak rozwiazany. KLIK Lacze jest z netii (net24 2mbity) wczesniej byl dsl z telekomuny i na tym samym serwerze nie bylo problemow z portami. Wnioskuje ze moze byc cos nie tak ze przechodzi to przez 2 polaczenia sieciowe - jedno pol modemu (tp-lid td8811) wan (lub przez usb probowalem na obu kablach i dalej to samo) a drugie polaczenie adsl gdzie podaje nazwe usera i haslo, na dslu bylo tylko jedno pol wan z modemem bo na nim byly dane usera i haslo zapisane. Przeczytajcie ten temat z forum kerio to jest dokladnie o co chodzi a ja mam ten sam problem. Serwer chce postawic na kilka dni zeby sprawdzic obciazenie lacza chociaz jest ono na jakies 8 osob to z p2p korzysta z 3-4. Narzucilem ludziom zasady sciagania ale jednak ktorys z uzytkownikow ich nie przestrzega i czesto w godzinach szczytu ineternet przymula pewnie z powodu wysokich transferow albo ilosci polaczen a majac serwer latwo moge to sprawdzic kto i pozbede sie tego uzytkownika sieci i postawie spowrotem siec na routerze. Prosze o wszelka pomoc bo narazie nie mam pomyslow co moze byc z zle w konfiguracji.