Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z Quake 3
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Systemy Operacyjne > Windows 9X / NT / W2K / XP
|bemol
Witam a więc chciałem sobie pograć przez sieć z kolegą w Quake 3 ale występuje taki błąd...
"GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem"
I gra się nie włącza...
Mam kartę graficzną Saaphire HD2900PRO i instalowałem sterowniki 7.1, następnie 8.1, 8.2 i najnowsze Omegi.
Na każdych sterownikach to samo.
Macie może jakiś pomysł?

pozdro
Dipster
Miałem to samo pod XP - nie mam pojęcia co jest grane wink.gif
-=KiZiU=-
Przeinstaluj directx'a.
No i mozesz tez OpenGL'a
|bemol
CYTAT(-=KiZiU=- @ 25.02.08 - 11:53) *
Przeinstaluj directx'a.
No i mozesz tez OpenGL'a

@KiZiU jak przeinstalować Direct'a?
Ściągnąłem najnowszą wersję coś mi tam dograło ale i tak ciągle to samo...
w84u
Proponowałbym, abyś odinstalował sterowniki standartowo z Menedżera programów, poczym użył Driver Cleanera i ponownie zainstalował sterowniki karty.
Klimak
CYTAT
could not load OpenGL

Chyba proste nie ma OpenGL'a zainstaluj jak masz plyte z quake 3 tam powinien byc jakis... mialem to samo...z jakiejs tam strony nie dzialaly ale z plyty z quake juz tak;)

Edit
--------------------
a to w konsoli Ci wyskakuje ten błąd? Jesli tak to to wyzej powinno pomoc jesli nie to nie wiem
|bemol
CYTAT(Klimak @ 25.02.08 - 15:59) *
CYTAT
could not load OpenGL

Chyba proste nie ma OpenGL'a zainstaluj jak masz plyte z quake 3 tam powinien byc jakis... mialem to samo...z jakiejs tam strony nie dzialaly ale z plyty z quake juz tak;)

Edit
--------------------
a to w konsoli Ci wyskakuje ten błąd? Jesli tak to to wyzej powinno pomoc jesli nie to nie wiem

Dzięki przeinstalowanie Q3 dało pożądany efekt smile.gif
pozdro
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.