Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Głupie pytanie, jak to wypalić?
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Zgrywanie, wypalanie, odtwarzanie
pkacz
Powiedzcie mi taką rzecz... Gdy obraz płyty ma rozmiar większy niż normalne DVD, dajmy na to ma 6,6GB lub 6,3GB to do wypalenia będę potrzebował płytki typu DVD-R DL, tak?
vince44
Zależy co to za obraz, jeśli jakiś film DVD(one z dodatkami często tyle zajmują) lub plik avi, to możesz to sobie rozbić na 2 płytki DVD+R.
No chyba, że chcesz to mieć koniecznie na jednej płytce to nie ma innego wyjścia.
Ace McCloud
Jezeli jest to gra / soft to tak

Jezeli film, to mozna przerobic na DVD5 smile.gif
pkacz
Się obawiam, że gry...
vince44
Chcesz nagrywać z powodu braku/oszczędności miejsca na dysku, czy tylko dla archiwizacji?
Jak to drugie to spakuj go rarem i sobie podziel.
pkacz
Jesteś geniuszem! Te 20gb aby jakąś grę rozpakować i zainstalować zawsze znajdę... Problem gdy takich obrazów trzeba na dysku trzymać kilka bo się ściagneły i nie ma co z nimi zrobić smile.gif
Yahol
No moment, ale jako to jest obraz:
jak *.iso no to fakt, plytka dwulayerowa.
Ale jak *.bin lub *.mdf to wcale nie koniecznie.
Obrazy sa wieksze od zawartosci. Wystarczy podpiac obraz pod virtuala i sprawdzic ile wazy. na ogol zmiesci sie na 4,7 plytce.
Obrazy niosa w sobie dodatkowe informacje o plycie, wiec na ogol sa wieksze od zawartosci. Zawsze warto sprawdzic.
KeRaM
Witam!
A ja mam bardzo podobne pytanie:
posiadam plik .mkv ktory zajmuje 6,5 GB niestety na zwyklej plytce DVD sie nie miescie, są juz do kupienia plyty o wiekszej pojemnosci ale czy taka plytka bedzie dzialac prawidlowo w nagrywarce DVD, dajcie znac jak sobie radzicie z takimi plikami?
Yahol
CYTAT(KeRaM @ 10.03.08 - 18:28) *
Witam!
A ja mam bardzo podobne pytanie:
posiadam plik .mkv ktory zajmuje 6,5 GB niestety na zwyklej plytce DVD sie nie miescie, są juz do kupienia plyty o wiekszej pojemnosci ale czy taka plytka bedzie dzialac prawidlowo w nagrywarce DVD, dajcie znac jak sobie radzicie z takimi plikami?

What????
Plytki dwulayerowe maja 8,5GB pojemnosci - wiec o co chodzi?
Kazda wspolczesna nagrywarka obsluguje 2layery smile.gif zreszta opisane ma to w manualu nagrywarki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.