Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak odtworzyć rozszerzenie .NWA?
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Zgrywanie, wypalanie, odtwarzanie
Varrant
Witam, mam problem z odtworzeniem rozszerzenia .nwa które mi jest potrzebne na chwile obecną, wie ktoś jak to odtworzyć?
Wiem tyle że podlega on folderowi BGM (Back Ground Miusic).

Z góry dziękuje i pozdrawiam...
bns
To jest plik z jakiejś gry? Nazwa katalogu sugeruje, że to jakaś muzyka.
Spróbuj Winamp, VLC, może czasami to być MP3 albo OGG często stosowane w grach.
Jeśli jest to jakiś autorski format producenta, napisz do niego mejla z prośbą :)
Varrant
huh...
E-mail z prośbą....
Jeden error, jeszcze Japońskiego całkowicie nieznam xP

A co do tematu:
Tak to jest muzyka tongue.gif...
Winamp ani nic innego tego nie "je"...
E-mail z prośbą na chwile obcną odpada...

Huh...
Może ktoś się znajdzie kto juz to rozgryzł...
Berserker
A próbowałeś zmienić rozszerzenie .nwa na zip lub rar ( o tak z ciekawości-może ktoś tak zapisał, żeby się go nie czepiali ?)
Varrant
ekhm... Nie zabardzo zrozumiałem ale zmieniłem rozszerzenie na rar i nic...
I_O
CYTAT
Nie zabardzo zrozumiałem ale zmieniłem rozszerzenie na rar i nic...

Czesto wlasnie takie dziwne rozszezenia w grach to zwykle pliki zip o zmienionej nazwie.
Podaj wiecej szczegolow - co to za gra itp, moze wladuj to gdzies na jakis serwer, bedzie mozna sobie to pobrac i poprobowac czym to ugryzc.
Varrant
Uhh... Niema rady, a więc:

Grę można pobrać programem BitComet, aby to zrobić trzeba już mieć BitCometa i pobrać plik który program odczyta i zacznie ściągać, plik ten można pobreć z tąd: | http://www.hongfire.com/forum/attachment.p...mp;d=1137334449 | niemam 100% pewności ale to chyba to...
Wgrywa się ją... ekhmm.... cuż.... na wyczucie xD i doświadczenie z innych instalatorów xP
Aby uruchomić grę trzeba: wejść w panel sterowania i otworzyć ustawienia regionalne i językowe, wchodzimy na podkatalog języki i zaznaczamy zainstaluj pliki dla języków wschodnioazjatyckich (o ile nie mamy tego zaznaczonego) dalej to CD z windowsem w ruch i jazda...
Gdy ta akcja się zakończy klikamy na zaawansowane i w polu języki dla programów nie obsługujących formatu unikode wybieramy Japoński i uruchamiamy ponownie komputer, i oczywiście gra działa...
Po zaintalowaniu gry w folderze BGM znajdują się pliki z rozszerzeniem .NWA , aby to zobaczyć nie musimy instalować języków ale dla grania w grę już trzeba, jak zakończymy grę poprosu przełanczamy z japońskiego na polski i wszystko wraca do normy...

To chyba wszystko, troche czasu to zajmie, przebraszam za błędy ale musiałem pisać "na szybko"...

pozdrawiam...
I_O
No ale przeciez nikt nie bedzie ciagnal torrentem i instalowal calej gry zeby miec jeden maly pliczek nwa?
bns
Wrzuć po prostu na rapidshare albo inny serwis hostujący ten plik *.nwa, będzie szybciej i wygodniej dla chcących pomóc :)
Varrant
Hmm.. racja
plik 5 z tych BGMów:

http://rapidshare.com/files/103716156/NWA.rar.html

Huh, teraz zauważyłem że niektóre pliki są podzielone na np. 5a, 5b, 5c..... ten co wstawilem do ściągniecia zawiera a, b, c itd...
może to jakaś wskazówka :?

jak coś to spakowałem te pliki....
Rooff
Tadaaaaa (plugin do Winampa): http://forums.visualnews.net/archive/index.php/t-7468.html

I jeszcze parę innych toolsów: http://forums.visualnews.net/showthread.php?t=6763

Jeśli chcesz z tego zrobić mp3 to można albo którymś z tych konwerterów, które w tym drugim linku, albo przez winampa do .wav i później czymś do .mp3.
Varrant
Dzięki Wielkie ;]

Usuwam plik z rapidshare jak coś ;]

--------------------------------------
edit

Winampem do waw!? jak jeśli można wiedzieć ;]?
I_O
CYTAT
Tadaaaaa

No prosze smile.gif Ale swoja droga nigdy o takim wynalazku jak ten RealLive nie slyszalem, a te pliki nawet podgadane HEX-em skladaja sie wylacznie z krzakow smile.gif
CYTAT
Winampem do waw!? jak jeśli można wiedzieć ;]?

Ustawiaijac w opcjach programu wtyczke disc writer
Varrant
Można jakoś bardziej opisać jak?
Ponieważ na co dzień to wole używać AllPlayera xD
I_O
Jeszcze bardziej to sie wlasciwie nie bardzo da - odpalasz Winampa ->opcje ->ustawienia ->plugins ->output -> Nullsoft Disk Writer. Zaznaczasz go, ustawiasz folder gdzie beda zapisywane pliki i tyle. Teraz zamiast odtwarzac muzyke winamp ja skonwertuje i zapisze jako wav.
Troche to uciazliwy sposob ale skuteczny
Varrant
O.o Genialne tongue.gif
Dzięki za wszystko!

pozdrawiam...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.