Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Gadu-gadu
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Internet i Sieci Komputerowe
Rooff
Jakby się ktoś zastanawiał, czemu wszystki monitory serwerów gadulca wskazują, że żaden serwer nie działa, to spieszę z informacją, że sieć gadu działa - ale na innym zakresie IP. Nie znalazłem nigdzie informacji czy to jest przejściowe czy też na stałe.
Tak czy siak - jeżeli ktoś używa ręcznego ustawiania IP serwera to może mieć problem z połączeniem się - rzekłbym nawet, że się nie połączy (dotyczy to chyba szczególnie klientów innych niż gg, tlen, albo tych z linuxa).
Receptą jest przełączenie się póki co na automatyczne podłączanie się do huba... Ewentualnie jakby ktoś potrzebował IP to 91.197.12.21:443 (innych nie znam...).
sienio
CYTAT(Rooff @ 04.04.08 - 19:35) *
Jakby się ktoś zastanawiał, czemu wszystki monitory serwerów gadulca wskazują, że żaden serwer nie działa, to spieszę z informacją, że sieć gadu działa - ale na innym zakresie IP. Nie znalazłem nigdzie informacji czy to jest przejściowe czy też na stałe.
Tak czy siak - jeżeli ktoś używa ręcznego ustawiania IP serwera to może mieć problem z połączeniem się - rzekłbym nawet, że się nie połączy (dotyczy to chyba szczególnie klientów innych niż gg, tlen, albo tych z linuxa).
Receptą jest przełączenie się póki co na automatyczne podłączanie się do huba... Ewentualnie jakby ktoś potrzebował IP to 91.197.12.21:443 (innych nie znam...).

U mnie na ubuntu pidgin i gajim ( z transportami ) normalnie łączą się do sieci gg.
Ace McCloud
Roof, jak to nie znasz ;P, a te:
91.197.13.25
91.197.13.31
91.197.13.29
91.197.13.11
91.197.13.7

biggrin.gif...
Juz znasz biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.