Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Sterowniki do laptopa Toshiba
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Software
Adam100
Witam
Mam pytanie do użytkowników portalu. Mam laptopa Toshiba Satellite A-210. Dostarczony był z Vistą ale ja zmieniłem system na XP. Po zainstalowaniu menedżer systemu pokazuje brak sterowników do "kontrolera magistrali zarządzania systemem". Proszę o pomoc: co to takiego i gdzie można znaleźć do tego sterownik.
Rooff
Podejrzewam, że na www.intel.com -> Intel® Chipset Software Installation Utility (do swojego systemu sobie ściągnij).
marki
Zassaj sobie program Driver Genius Professional Edition i on Tobie sam znajdzie sterowniki to toshiby .
pzdr
marki
I_O
A po co zamulac system jakims dodatkowym calkiem zbednym softem? jak juz Rooff napisal ze strony Intela trzeba pobrac pasujacy do wersji Windowsa stertownik, zainstalowac i tyle. Nic prostszego smile.gif
marki
CYTAT(I_O @ 07.04.08 - 20:06) *
A po co zamulac system jakims dodatkowym calkiem zbednym softem? jak juz Rooff napisal ze strony Intela trzeba pobrac pasujacy do wersji Windowsa stertownik, zainstalowac i tyle. Nic prostszego smile.gif

Toshiba nie prowadzi wsparcia dla XP jesli laptop byl z zainstalowana Vista, obecnie wiekszosc modeli- i wrecz na jej stronach jest napisane ze laptop nie bedzie chodzil z XP. Program wyszukuje sterowniki najnowsze i nie ma smiecia, a wszystko chodzi bez zastrzezen,
pzdr
marki
Rooff
CYTAT(marki @ 08.04.08 - 09:11) *
CYTAT(I_O @ 07.04.08 - 20:06) *

Toshiba nie prowadzi wsparcia dla XP jesli laptop byl z zainstalowana Vista, obecnie wiekszosc modeli- i wrecz na jej stronach jest napisane ze laptop nie bedzie chodzil z XP. Program wyszukuje sterowniki najnowsze i nie ma smiecia, a wszystko chodzi bez zastrzezen,
pzdr
marki

Toshiba może i nie prowadzi, ale nikt tu nie kazał szukać nic na stronie toshiby. Akurat sterownik magistrali systemowej to nie jest komponent z grupy OEM, które czasem potrzebują oddzielnych driverów od producenta. To jest "składnik" płyty głównej, a dokładnie chipsetu - tu jest do wyboru tylko intel/via/nvidia (może sis albo ali).
Ja stawiam na intela :]

A co do tego softu - to on owszem jest i dobry, ale niestety dość drogi. W celu zbackupowania już istniejących sterowników to może i nie ma obaw użycia wersji zcukierkowanej (przy założeniu posiadania firewalla, który pyta się o każde połączenie wychodzące :] ), ale jak już chcieć wyszukiwać stery w sieci to trochę inna sprawa - bo nie wiadomo jakie dokładnie informacje i gdzie wędrują - a trzeba pamiętać, ze nikt w sieci nie jest anonimowy...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.