Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wizualizer książek...
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Software
Zarjan
Cześć. smile.gif
Od pewnego czasu (dość długiego, należy wspomnieć), szukam jakiegoś wizualizera elektronicznych książek. O co chodzi? Ano o taki programik, który przedstawiłby mi książkę (PDF lub sekwencję plików graficznych) w postaci trójwymiarowej książki, którą mógłbym obracać we wszystkie strony, przewracać mychą kartki, które wydawałyby szeleszczący dźwięk, etc. Znalazłem taki javowy program na licencji GNU/GPL o tutaj: http://www.nzdl.org/html/open_the_book/ ale niestety u mnie się nie sprawdza (tj. dostaję zamiast ładnej książki, jakieś cudo z jaskrawymi teksturkami, czyli tzw. sieczkę). No i właśnie chciałem spytać, czy znacie jakieś podobne programy? Dobrze by było. A już cudownie jakby programik potrafił stworzyć książeczkę, którą nie tylko dało by się samemu wymaglować, ale i umieścić w jakiejś przystępnej postaci na stronie HTTP teehee.gif . Wiem, marzyciel ze mnie. Zainteresowałem się darmową wersją Flashowego Flipbooka, ale coś mam za dużo problemów z jego konfiguracją. No i oczywiście nie pokazuje on grubości książki.
Rooff
Dałbym sobie paznokieć uciąć, że ktoś kiedyś (hailie?) robiła coś takiego na stronę internetową - we flashu czy czymś podobnym - niepamiętam, a i znaleść tego teraz nie mogę :/
rebel
@Zarjan znalazlem 2 sposoby na zrobienie czegos takiego
sposob 1 skorzystac z gotowca i popodstawiac wlasne tresci i ilustracje popatrz tu

sposob2 napisac calosc od nowa we flashu tu jest instrukcja

jak mi cos jeszcze wpadnie w oko to puszcze ci linka
Zarjan
Dzięki za info. Ten Flash-Ebook to niestety jest tylko jakaś firma, która na zamówienie konwertuje to, co się jej prześle na format pseudoksiążkowy, a nie programik do konwersji. Użyłem słowa "pseudoksiążkowy", ponieważ nie da się takiej wirtualnej książki obracać tak jak w przypadku aplikacji, którą wymieniłem (ale oczywiście to nie jest aż tak ważne jak samo przerzucanie stron). smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.