Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z VirtualDub
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Zgrywanie, wypalanie, odtwarzanie
BLADE1972
Witam mam takie pytanko do szanownych forumowiczów oraz modelatorów jak przechwycić do programu VirtualDub film w formacie MPEG2 z twardego dysku gdzie jest w folderze zapisany.Mam opis jak właśnie w tym programie zamienić ścieżki dźwiękowe to znaczy wyeliminować oryginalną i nałożyć swoją.Czas jest identyczny audio które chcę podłożyć w stosunku do video filmu.Chyba że macie jakiś inny pomysł może z nowym jakimś programem tylko proszę aby był także w języku ojczystym.Widzę że chyba ten program w systemie avi może importować dany sygnał bo za nic nie chcę mi zaimportować do programu właśnie w MPEG 2.
Rooff
Może to kwestia wyboru wersji? Bo zwykła rzeczywiście sobie nie poradzi z MPEG2, ale ta:
http://www.free-codecs.com/download/VirtualDub-MPEG2.htm

Powinna :]
BLADE1972
Witam i dzięki za odpowiedź.Więc tak jak klikam na funkcję w VirtualDub typu Plik i daję Przechwyć avi to tylko otwiera się funkcja z przechwytywaniem z kamerki internetowej ponieważ odrazu widzę siebie na ekranie monitora.Gdy kliknę w funkcję Plik potem Otwórz plik Video otwiera mi się na twardym dysku funkcja gdzie jest tylko zaznaczone haczykiem Automatycznie wykryj i ładuj dodatkowe segmenty.Jak mam zaznaczone tylko Pliki typu wszystkie znane nie widzi filmu gdy zaznaczę All files wówczas pokazują się wszystkie pliki z całego filmu ale nie idzie ich zaznaczyć w całości są to pierwszy plik to:VIDEO_TS jak najadę nato tylko myszko pokazuje info Typ:Plik kopi zapasowej IFO rozmiar 8,00 KB , drugi to Typ:Informacje o filmie DVD także rozmiar 8,00 KB , trzeci to VTS_01_0 Plik kopi zapasowej IFO rozmiar 52,0 KB czwarty ten sam to Informacje o filmie DVD rozmiar 52,0 KB , piąty to VTS_01_1 Typ:Film DVD Rozmiar:0,99 GB szósty i siódmy ten sam rozmiar tylko zaznaczone jako VTS_01_2 i VTS_01_3 i w końcu ostatni VTS_01_4 Typ:Film DVD Rozmiar 705 MB.Gdy kliknę na ten właśnie największy pliki czyli 705 MB ukazuje mi się info:VirtualDub Błąd! MPEG Importer Filter: pack synchronization error byłbym zapomniał codo kodeków to mam zainstalowane K-Litte Codeck Pack Full 3.9.0.0 oraz ffdshow i realalt175 to wszystko.
Ace McCloud
Dobra, bede Tym wrednym. Chcialem nawet pomoc, ale tego sie nie da przeczytac.
Prosze, wstaw czasami w odpowiednie miejsca kropkę, przecinek i użyj czasami entera. wink.gif

[miejsce w ktorym mozna rzucic na mnie klatwe]
Rooff
Ogólnie rzecz biorąc to ja się średnio znam na obrabianiu DVD :]
Ale z tego co widzę, to w VirtualDub-MPEG2 tego nie zrobisz tak jak chcesz. A przynajmniej nie odrazu.

Spróbuj najpierw przepuścić te ścieżki przez ten program:
http://www.free-codecs.com/DGMPGDec_download.htm (wersja 1.4.9 raczej...). Po dodaniu w nim plików filmu: VTS_01_1 do VTS_01_4 (bo więcej chyba nie masz) daje 'File' -> 'Save Project and demux video'.
Utworzą Ci się 3 pliki: jeden mały, drugi z połączonym filmem i trzeci z wyeksportowaną ścieżką(-ami) audio.

Później by to trzeba jakoś połączyć dodając tą Twoją ścieżkę audio. Ale nie za bardzo zrobisz to w VD - tak, żeby to zapisać później do formatu DVD. Trzebaby użyć innego softu - który to też może umożliwi pominięcie tego pierwszego kroku :]
Ale jaki by to miał być to ja Ci nie powiem, bo nie wiem...
BLADE1972
Witam ponownie wszystkich.Teraz już nie interesuje mnie obróbka dźwięku i zamiana w VirtualDub.Proszę o pomoc i konkretne informacje jeśli można coś takiego zrobić w programie Ulead VideoStudio 11 Plus.Jak już zapewne we wcześniejszych postach pisząc wspominałem że chcę z filmu który jest nagrany w systemie mpeg 2 czyli jakości zbliżonej do dvd wyeliminować całkowicie ścieżkę dźwiękową gdyż jest ona w j.włoskim bez żadnych napisów czyli pliku txt itp.i dodać nato miejsce ścieżkę dźwiękową już z polskim lektorem.Czas jest identyczny a ścieżka dźwiękowa którą chcę dodać jest zgrana z kasety vhs i w systemie wav.Czy jest taka możliwość w tym oprogramowaniu o którym piszę???Jeśli tak bardzo proszę o szczegółową instrukcję jak to można zrobić lub zapodanie linka gdzie będę mógł z danej stronki się dowiedzieć jak to zrobić.Będę ogromnie wdzięczny za pomoc.
Berserker
Zobacz ten linkFlash tour.

A próbowałeś w Windows Movie Maker'ze?? Zasada drag & drop ? Przeciągasz film na oś czasu

1. przeciągasz film
2. przeciągasz audio i zapisujesz.Ale jest mały problem ten program zapisuje do WMV confused.gif .Chyba że później sobie skonwertujesz do takiego jakiego potrzebujesz
BLADE1972
Witam ponownie i wielkie dzięki za linka Berserker birthday2.gif świetnie wszystko opisane i pokazane w tym programiku Ulead VideoStudio 11 PLUS , szkoda tylko że po angielsku confused.gif no cóż niekażdy zna perfekcyjnie obce języki chociaż w tych czasach to raczej podstawa i przydaje się choćby właśnie z tego powodu.No ale wracajmy do konkretów w tym programiku co podajesz czyli Windows Movie Maker niezabardzo uśmiecha mi się to robić wszystko ponieważ sam spostrzegłeś że tu jest ten minus jeśli chodzi o nagranie materiału trzeba to zapisać do pliku WMV a mnie jednak zależy na jakości.No ale jeśli znalazłbyś gdzieś taką stronkę z instrukcją do pr.Ulead VideoStudio 11 PLUS bo Ja jakoś nie mogę znaleźć chyba że mi na oczy poszło będę ogromnie Ci wdzięczny gdyż baaardzo mi zależy na tym.Nie musi być to filmik instruktażowy może być to stronka normalnie aby wszystko było pokazane lub w pliku PDF również niewidzę żadnego problemu aby było tylko w języku ojczystym.Jeszcze raz dzięki i liczę na twoją odpowiedź abym wiedział naczym stoję.
Berserker
Spróbuj ten link Ulead studio 10 .Jest to starsza wersja, ale nic chyba poważnego nie zostało zmienione. Z tego co widzę na fotce, interface jest taki sam lub podobny jak w Windows Movie Maker'ze ( owszem Ulead to program bardziej zaawansowany) , ale też zasada drag & drop, tylko ma możliwość zapisu różnych formatów.
BLADE1972
OK dzięki za info i pomoc.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.