Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: niebiesko zielony problem z obrazem w bsplayerze
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Zgrywanie, wypalanie, odtwarzanie
waszq
witam
przejrzalem posty w tym temacie niemal ze do konca ale w zadnym nie zetknalem sie z problemem ktory mnie dotknal.

w ,,Enchanted-bhc.avi" w 1 i 2 czesci mam pionowy pas(skladajacy sie z kilku kresek) o szerokosci ok 2-3 cm zmieniajacy kolor z niebieskiego przez zielony do zoltego. nowe kodeki ffdshow z 21.04.niestety nie zalatwily problemu.przegladalem inne fora ale nie zetknalem sie porada na w/w problem.

jakby ktos wiedzial gdzie jest kot pogrzebany to jestem dozgonnie....
sienio
Zainstaluj sobie VLC i napisz czy na tym programie też masz pasek. smile.gif
waszq
CYTAT(sienio @ 01.05.08 - 19:51) *
Zainstaluj sobie VLC i napisz czy na tym programie też masz pasek. smile.gif

niestety tez mam ermm.gif
Rooff
Tak w sumie to ja chyba nie widzę nigdzie takiej "wersji" tego filmu... Skąd ją masz? Chodzi mi czy pewne źródło...
Romano
A używasz vsfilter (dvob sub)?
Z niektórymi kodekami (mp4 czasami) programik ten powoduje takie zamiecie.
Ewentualnie spróbuj odpalić ten film w Nero coś tam Show.
waszq
CYTAT(Rooff @ 01.05.08 - 19:42) *
Tak w sumie to ja chyba nie widzę nigdzie takiej "wersji" tego filmu... Skąd ją masz? Chodzi mi czy pewne źródło...

zrodło torrentowe :"Enchanted.2007.PLDUB.DVDRiP.XViD-BHC."pobrane z HT. i co ciekawe nie ma w komentarzach nic o tym bledzie a wiec przyczyna lezy po mojej stronie sad.gif

ale na innej stronce emulkowej (bez reklamy) widzialem zrzuty z tej wersji bez paska.

CYTAT(roman89 @ 01.05.08 - 19:43) *
A używasz vsfilter (dvob sub)?
Z niektórymi kodekami (mp4 czasami) programik ten powoduje takie zamiecie.
Ewentualnie spróbuj odpalić ten film w Nero coś tam Show.

nie uzywam a Nero cos tam Show smile.gif niestety nie mam
sienio
Jak masz pasy w VLC to chyba nie kwestia kodeków. Tak mi się wydaję przynajmniej. Stawiałbym na uszkodone pliki.
Rooff
A próbowałeś je może zobaczyć na innym kompie albo przynajmniej systemie?? Może być np. linuks live cd - stosunkowo najprościej - najnowsze ubuntu 8.04. Unikniesz ściągania plików jeszcze raz - jeśli się okaże, że na innym systemie nic takiego się nie dzieje. Albo jeszcze jak masz stacjonarne DVD z obsługa DivX-ów...

A jak se z tym poradzić to ciężko powiedzieć - skoro na VLC dzieje się tak samo. Wygląda na to, że bruździ coś innego jak kodeki - może sterowniki do k. graficznej? Jakieś stare masz czy może najnowsze?

A może i kodeki - trzebaby wszystkie odinstalować, wyczyścić czymś rejestr i zainstalowac jakieś strasze - sprawdzone.
Niestety z własnego doświadczenia wiem, że nie wszystko co najnowsze jest najlepsze :]
budger
a spróbuj odpalic film w VirtualDubie i przekompresuj kodekiem xvid
waszq
CYTAT(budger @ 06.05.08 - 20:56) *
a spróbuj odpalic film w VirtualDubie i przekompresuj kodekiem xvid

a moze jakas malutka instrukcja lub link do porady:
Vd nie jest mi obcy ale xvid'em sie nigdy nie bawilem mysli.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.