Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z nagrywaniem gry na PS2
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Zgrywanie, wypalanie, odtwarzanie
MiChAeLlO1254
Jak w temacie mam problem z nagraniem gry na PS2. Otóż wygląda to tak ściągnąłem gre DBz budokai tenkaichi 3 z torrentów, wypakowałem i mam coś takiego :

Próbowałem nagrać to na płytke przy prędkości 'x4' nic mi to nie dało...prosze o jaką kolwiek pomoc. Z góry dzięki...
Auxiliaris
Jakie rozszerzenie miał ten plik, który pobrałeś? Jeśli to jest .iso to nie rozpakowuj tego tylko wypal na CD/DVD i po sprawie.
Masz zainstalowany ChipMod w PS2? Bo bez niego nawet gra dobrze nagrana może nie odpalić.
MiChAeLlO1254
No właśnie nie mialo to tego .iso i mam Swap magic nie chip.
Auxiliaris
Jesteś pewien że nie miało rozszerzenia .ISO ? Bo może być tak, że masz wyłączone domyślnie wyświetlanie rozszerzeń i wtedy, jeśli masz zainstalowanego WinRar'a to może ci pokazywać jako plik WinRar, a ten otwiera pliki .ISO jakby były spakowane z rozszerzeniem .rar

Kliknij na Mój komputer / Narzędzia / Opcje folderów / Widok i wywal ptaszka przy:
Ukryj rozszerzenia znanych typów plików następnie kliknij na Zastosuj.
Rooff
To musiał być jakiś obraz płyty - bo tak to wygądają pliki rozpakowane i jak je zwyczajnie nagrasz to właśnie nie będzie Ci działać.. Zrób po prostu jeden krok mniej niż dotychczas - i ten plik otwórz przez nero i nagraj - nie dodawaj do kompliacji jako 'data' tylko otwórz jako obraz płyty :] (sorki za łopatologiczność wink.gif )
MiChAeLlO1254
Acha no to wielkie DZIEKI za pomoc smile.gif Nawet tego nie zauważyłem tongue.gif Jeszcze raz dzięki smile.gif
MelixU
Witam! Mam ten sam problem co kolega na górze ale na nero sie zabardzo nie znam i nie wiem jak wykonać tą operacje. Ściągnołem gre BLACK na PS2 i po wypakowaniu wszystkich partów wyskakuje mi jeden rar. po rozpakowaniu mam to samo co na zdjęciu na górze nagrałem to na płyte TDK DVD-R ale po włożeniu do napędu w PS2 nie czyta mi jej ( PS2 przerobiony ). Prosze o pomoc a najlepjej dokładnie napisane jak to wszystko pokolei zrobić. Z góry dziękuje.
Rooff
No kurde - pisałem przecież... Jeśli już masz ten "jeden rar" po wypakowaniu to już dalej nic nie "wypakowywuj" tylko uruchom nero i jeśli:
- masz kreatora tworzenia nowej płyty (Nero Burning Room) to na dole masz 'Otwórz' i wybierasz ten "jeden rar" (który jak się łatwo domyśleć jest po prostu obrazem .iso) i nagrywasz go na płytę
- masz kreatora tworzenia nowej płyty (Nero Express) wybierasz 'Obraz, Projekt, Kopia' i następnie 'Obraz dysku lub zapisany projekt'
MelixU
Wielkie dzięki za pomoc juz działa.
Auxiliaris
Tak się dzieje, jeśli się instaluje WinRar'a z ustawieniami domyślnymi, wtedy będzie kojarzył pliki .ISO jak spakowane zasoby.
Można to wyłączyć w Opcje / Ustawienia / Integracja, należy wywalić ptaszka przy ISO.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.