MiChAeLlO1254
24.05.08 - 15:43
Jak w temacie mam problem z nagraniem gry na PS2. Otóż wygląda to tak ściągnąłem gre DBz budokai tenkaichi 3 z torrentów, wypakowałem i mam coś takiego :

Próbowałem nagrać to na płytke przy prędkości 'x4' nic mi to nie dało...prosze o jaką kolwiek pomoc. Z góry dzięki...
Auxiliaris
24.05.08 - 16:10
Jakie rozszerzenie miał ten plik, który pobrałeś? Jeśli to jest .iso to nie rozpakowuj tego tylko wypal na CD/DVD i po sprawie.
Masz zainstalowany ChipMod w PS2? Bo bez niego nawet gra dobrze nagrana może nie odpalić.
MiChAeLlO1254
24.05.08 - 17:12
No właśnie nie mialo to tego .iso i mam Swap magic nie chip.
Auxiliaris
24.05.08 - 17:30
Jesteś pewien że nie miało rozszerzenia .ISO ? Bo może być tak, że masz wyłączone domyślnie wyświetlanie rozszerzeń i wtedy, jeśli masz zainstalowanego WinRar'a to może ci pokazywać jako plik WinRar, a ten otwiera pliki .ISO jakby były spakowane z rozszerzeniem .rar
Kliknij na Mój komputer / Narzędzia / Opcje folderów / Widok i wywal ptaszka przy:
Ukryj rozszerzenia znanych typów plików następnie kliknij na Zastosuj.
To musiał być jakiś obraz płyty - bo tak to wygądają pliki rozpakowane i jak je zwyczajnie nagrasz to właśnie nie będzie Ci działać.. Zrób po prostu jeden krok mniej niż dotychczas - i ten plik otwórz przez nero i nagraj - nie dodawaj do kompliacji jako 'data' tylko otwórz jako obraz płyty :] (sorki za łopatologiczność

)
MiChAeLlO1254
24.05.08 - 17:38
Acha no to wielkie DZIEKI za pomoc

Nawet tego nie zauważyłem

Jeszcze raz dzięki
Witam! Mam ten sam problem co kolega na górze ale na nero sie zabardzo nie znam i nie wiem jak wykonać tą operacje. Ściągnołem gre BLACK na PS2 i po wypakowaniu wszystkich partów wyskakuje mi jeden rar. po rozpakowaniu mam to samo co na zdjęciu na górze nagrałem to na płyte TDK DVD-R ale po włożeniu do napędu w PS2 nie czyta mi jej ( PS2 przerobiony ). Prosze o pomoc a najlepjej dokładnie napisane jak to wszystko pokolei zrobić. Z góry dziękuje.
No kurde - pisałem przecież... Jeśli już masz ten "jeden rar" po wypakowaniu to już dalej nic nie "wypakowywuj" tylko uruchom nero i jeśli:
- masz kreatora tworzenia nowej płyty (Nero Burning Room) to na dole masz 'Otwórz' i wybierasz ten "jeden rar" (który jak się łatwo domyśleć jest po prostu obrazem .iso) i nagrywasz go na płytę
- masz kreatora tworzenia nowej płyty (Nero Express) wybierasz 'Obraz, Projekt, Kopia' i następnie 'Obraz dysku lub zapisany projekt'
Wielkie dzięki za pomoc juz działa.
Auxiliaris
25.05.08 - 12:51
Tak się dzieje, jeśli się instaluje WinRar'a z ustawieniami domyślnymi, wtedy będzie kojarzył pliki .ISO jak spakowane zasoby.
Można to wyłączyć w Opcje / Ustawienia / Integracja, należy wywalić ptaszka przy ISO.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.