Witam
Co zrobić żeby płyta dvd multisesyjna była odtwarzana na stacionarnym odtw. dvd.
Mam NERO 8
Pozdrawiam
spychacz
29.05.08 - 21:58
Zamknij DVD.
Używaj formatu 'DVD-ROM (UDF)'. Za pierwszym razem zaznaczasz 'Rozpocznij dysk multisesyjny', a za każdym kolejnym 'Kontynuuj dysk multisesyjny'+'odśwież kompilację podczas importowania sesji'&'zamień pliki w kompilacji'&'dodaj nowe pliki do komkpilacji'. Teoretycznie opis płyty (Nazwa dysku) możesz zmieniać za każdym razem, ale raczej ustawiaj zawsze taki sam. Opcję systemu plików pozostaw na 'Ustawieniach automatycznych'.
Oczywiście zamknięcie płyty w którymś momencie wiąże się z niemożnością dalszego dogrywania - stąd rada Spychacza jest trochę lakoniczna, ponieważ jeśli nie będziesz nagrywał w UDF to zamknięcie płyty Ci nic nie da - będziesz widział na stacjonarnym tylko pierwszą ścieżkę z płyty (przynajmniej u mnie się tak dzieje...).
Ogólnie to potrenuj na DVDRW :]
No nie wiem tylko czy w odtwarzaczu nie będzie widać tylko ostatniej sesji. Przynajmniej w moim starym tak było a w nowym nie sprawdzałem.
CYTAT(Rooff @ 30.05.08 - 01:16)

Używaj formatu 'DVD-ROM (UDF)'. Za pierwszym razem zaznaczasz 'Rozpocznij dysk multisesyjny', a za każdym kolejnym 'Kontynuuj dysk multisesyjny'+'odśwież kompilację podczas importowania sesji'&'zamień pliki w kompilacji'&'dodaj nowe pliki do komkpilacji'. Teoretycznie opis płyty (Nazwa dysku) możesz zmieniać za każdym razem, ale raczej ustawiaj zawsze taki sam. Opcję systemu plików pozostaw na 'Ustawieniach automatycznych'.
Oczywiście zamknięcie płyty w którymś momencie wiąże się z niemożnością dalszego dogrywania - stąd rada Spychacza jest trochę lakoniczna, ponieważ jeśli nie będziesz nagrywał w UDF to zamknięcie płyty Ci nic nie da - będziesz widział na stacjonarnym tylko pierwszą ścieżkę z płyty (przynajmniej u mnie się tak dzieje...).
Ogólnie to potrenuj na DVDRW :]
Dzieki serdeczne
Robilem tak jak mi poleciłeś lecz nic z tego.Stacjonarny dvd nie wykrywa plyty,pokazuje sie napis "no play"
Czy płyty "plusy" i "minusy" mają znaczenie w tej sytuacji.
Przy odtwarzaniu to akurat nie powinno mieć nic do rzeczy.
Niestety istnieje prawdopodobieństwo (zresztą pisał o tym Postman), że Ci się nie uda otworzyć takiej płyty na stacjonarce.
Tryb UDF zostawiłeś na "auto" ? Kolejne ściezko dogrywałeś również jako 'UDF' dając 'kontunuuj płytę wielosesyjną' ?
CYTAT(Rooff @ 02.06.08 - 16:34)

Przy odtwarzaniu to akurat nie powinno mieć nic do rzeczy.
Niestety istnieje prawdopodobieństwo (zresztą pisał o tym Postman), że Ci się nie uda otworzyć takiej płyty na stacjonarce.
Tryb UDF zostawiłeś na "auto" ? Kolejne ściezko dogrywałeś również jako 'UDF' dając 'kontunuuj płytę wielosesyjną' ?
Tak mam ustawione na "auto". A czy to przypadkiem nie musi być DVD-ROM (UDF/ISO)?
O ile sobie przypominam to ja nagrywałem na samym 'UDF'. A Ty dawałeś które?
CYTAT(Rooff @ 02.06.08 - 23:10)

O ile sobie przypominam to ja nagrywałem na samym 'UDF'. A Ty dawałeś które?
Samo UDF
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.